Bijzondere accommodaties

Een selectie van fijne B&B’s, huisjes en hotels

Bijzondere accommodaties op reis

Als je op reis bent is de accommodatie waar je verblijft erg belangrijk. Verspreid tot in de verste uithoeken van de wereld zijn bijzondere huisjes en hotels gelegen, maar de kunst is nou juist om deze te vinden. Op Via Ella vind je daarom een uitgebreide verzameling aan speciale huisjes. In deze verblijven zit je niet alleen in comfort en rust, alles valt hier simpelweg op z’n plek. Bij een bijzondere vakantie hoort daarom een bijzondere accommodatie.

 

Tropische accommodatie aan zee

Het lijkt misschien een droomscène, maar op Curaçao zit je in kleurige huisjes midden op een klif aan de zee. Tussen de palmbomen door loop je van de rotsen naar het witte strand en kijk je de heldere blauwe baai in. Deze Bahia Apartments hebben een idyllische ligging in een tropisch klimaat, maar daarnaast kun je bij deze bijzondere accommodatie ook goed snorkelen. Vanuit deze magische plek ben je op loopafstand van alles wat Curaçao tot tropisch paradijs maakt.

Een accommodatie aan de rand van de natuur

Bijzondere accommodaties zijn uiteraard ook in eigen land te vinden. In Noord-Brabant zit je helemaal afgezonderd in een heide- en vennen landschap in een natuurhuisje. Hier vind je bijzonder kleurrijke en ongerepte natuur, verrassend centraal gelegen in het land. Je zit op deze locatie middenin dit aangename landschap. Bij wandelliefhebbers zal het daarbij zeker in de smaak vallen.

 

Traditionele verblijven op vakantie

Als je tijdens je vakantiebezoek bovendien helemaal op wilt gaan in de lokale cultuur, begin je natuurlijk bij je accommodatie. Een verblijf in een traditionele agriturismo op het Toscaanse platteland, bijvoorbeeld, brengt je al gauw in de sferen van het zorgeloze Italiaanse plattelandsleven. In Portugal slaap je tussen de koele natuurstenen wanden van een authentieke quinta. Of wat dacht je van een gezellige houten almhut in Tirol waar je de frisse berglucht inademt. Deze plekken zijn niet alleen bijzonder om hun locatie, maar ook om de tradities en lokale cultuur die ze herbergen.

Speciale overnachtingsplekken

Wil je gaan voor een écht bijzondere overnachting en daarbij een onvergetelijke ervaring? Accommodaties komen in alle vormen en maten. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of de slaapplek bestaat. In Zweden kun je zo op enkele meters hoog midden in een bos verblijven. Hier bevindt zich het Tree Hotel met een aantal kenmerkende kamers die als het ware tussen de bomen hangen. Je kunt onder andere slapen in een kubus die aan alle kanten weerspiegelend is, een ruimte die eruitziet als een vogelnest en zelfs in een ufo. En in eigen land breng je zo een nacht door in een huifkar of zelfs in een omgebouwde vultrechter.

 

Wil je nu ook op vakantie in een bijzondere accommodatie? Boek dan snel jouw ideale vakantie op Via Ella.

 

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals

× WhatsApp