Bijzondere routes

Volg het spoor van deze bijzondere routes en laat je meevoeren

Bijzondere routes naar mythische bestemmingen

Trek de wijde wereld in. Over deze bijzondere wegen ervaar je de mythische routes die al zo vaak bereisd zijn maar door iedereen anders zullen worden beleefd. Doe unieke ervaringen op langs bijzondere routes naar mythische bestemmingen. Als je niet stil kunt zitten en het avontuur tegemoet wilt treden, boek dan zo een vakantie en ga op de reis die je altijd al had willen maken.

 

Op reis over Route 66

Vrijer dan wanneer je over het versleten asfalt van deze iconische motorweg scheurt, zul je je niet voelen. Als eerste verharde autoweg van de Verenigde Staten heeft deze bijzondere route door de jaren heen een mythische status vergaard. Trek erop uit en rijd met open ramen, de wind suizend, langs typische Amerikaanse landschappen. Op deze bijzondere reis ontdek je de weg die al decennia lang een onuitputtelijke inspiratiebron vormt voor wereldwijde popcultuur. Herbeleef de hoogtijdagen van de rock ’n roll en de oproerige reisverhalen van Jack Kerouac. Onderweg stop je voor een milkshake bij een truckstop in desolate woestijnzichten. Of cruise urenlang op een chopper en geniet van het leven on the road.  Get your kicks on route 66.

 

Bijzondere wandeltochten

Maar je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om te voet op pad te gaan. Wat te denken van een historische route als de Santiago de Compostella. Deze wandeltocht is werkelijk vanuit overal in Europa te maken, maar veelal wordt de route vooral in Spanje gelopen en bijvoorbeeld begonnen in de Pyreneeën. Van oorsprong was dit een religieuze pelgrimstocht, maar tegenwoordig is haar populariteit dit ontstegen. Wel zal het lopen van deze legendarische tocht nog steeds garant staan voor een levensveranderende ervaring.

 

Wil je meer de vrije natuur in trekken, dan vind je in New England de Appalachian trail die over de gelijknamige bergketen voert. Een vakantie naar deze bijzondere route in het najaar schotelt je de prachtigste herfstgezichten voor. Tussen de fel verkleurde esdoorns vind je koloniale kerkjes en rode houten schuurtjes. Je hebt de keuze om te kamperen of te overnachten in loges met een warme maaltijd. Kortom voor de echte natuurliefhebber en avonturier wat wils!

Reizen langs bijzondere routes

Wanneer je kiest voor een van vele bijzondere routes als vakantie is je keuzevrijheid geenszins beperkt. Je beschikt over de keuze om te voet op pad te gaan, de tourfiets uit de schuur te halen, in een oldtimer weg te stuiven, de mogelijkheden zijn eindeloos. Kies dus voor een reis die past bij jouw behoeftes. Je kunt bijvoorbeeld overnachting en vervoer combineren door met een camper op reis te gaan. Zo tour je door de ongetemde woestijnvlaktes van Arizona in stijl. Maar je kunt ook kiezen voor een reis die van hotel naar hotel trekt, waarbij je overdag de reis van je leven maakt alvorens ’s avonds met de warmste gastvrijheid opgevangen te worden. Kortom, deze reizen bieden je comfort, vrijheid, maar bovenal zijn het de reizen die je altijd al had willen maken.

 

Wil je nu ook een bijzondere route bereizen? Boek dan snel jouw ideale vakantie op Via Ella.

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals

× WhatsApp