Bijzondere reizen naar China

Verwonder je over al het moois dat China te bieden heeft.

Het land met de grootste inwonertal

‘’Made in China’’ zie je overal. Niet alleen op eigen bodem, maar het geldt ook voor het land zelf. Van papier, tofu tot de moderne hangbrug – China is een rijke cultuur die in vliegensvlug tempo is gaan ontwikkelen. Met een divers karakter is China een bijzondere bestemming om naar te reizen. Ontdek magische rijstvelden, eeuwenoude paleizen en eigenzinnig eten. Reis rond in de mensenmassa of ga op reis naar de oude bergstammen. Van torenhoge wolkenkrabbers tot aan onbewoonde stukken woestijn. Van het minimalistisch plattelands leven naar de roering van het stadsleven. China, een samenspel van historisch en modern.

Accommodaties

Net zoals de diverse cultuur binnen China is er uiteenlopende keuze aan accommodaties tijdens je vakantie. Ga je bijvoorbeeld naar Yangshuo in het zuiden om de betoverende karstgebergte te bekijken? Boek dan een hotel in de natuur en waan je in de vroege ochtend tussen de rijstvelden. Er zijn ook kleinschalige boektiekhotels in Yangshuo, bijvoorbeeld Secret Garden: een unieke locatie die is verscholen en omringd door de schilderachtige tuin die rust ademt.

Eén van de meest onontdekte primitieve dorpen ontdekken? Boek een simpele hotel in Zhaoxing. Trek de volgende dag naar Tang’an. Een nabije dorp dat zich karakteriseert met de wind- en regenbruggen, de trommeltorens en de zelfgebouwde donker hout huizen

Kleurrijke landschappen en adembenemend Moeder Natuur

China is een land van kleurrijke landschappen. Lexiaguo, de hoofdstad van Yunnan dat in het zuiden ligt, is hier een goed voorbeeld van.  Lexiaguo betekent letterlijk ‘’de plek waar prachtige kleuren zich vestigen’’. Het doet zeker eer aan haar naam met haar kleurrijke canvas van lagen gewassen dat eindeloos uitstrekt tot de horizon. Boek je reis in November, dan is Lexiaguo op haar mooist wanneer het landschap uitspringt van bovenaf met haar levendige pittoreske kleuren. Hetzelfde geldt voor de Zhangye National Geopark waar je in onwerkelijkheid uitkijkt naar gedipte regenboog gekleurde bergen.

Ontdek de Venetië van China, Zhouzhuang, te voet of neem een gondeltocht terwijl je in een rustig tempo langs oude gebouwen en kleine ambachtelijke winkels vaart. Reis door het oude theehandelsstad Shaxi en wandel door kleine stegen bekleed met modderbakstenen huizen. Neem een kijk bij de Sideng Markt waar verse producten, kleding en paarden worden verhandeld.

Etnische bevolkingsgroepen in China

Bij China denken we al gauw aan de grote steden Beijing en Shanghai, maar het land heeft veel etnische minderheidsgroepen in andere delen waar je tijdens je reis gezien moet hebben. Trek rond in Yunnan om de gastvrije mensen van de bergdorpen te ontmoeten. Reis naar de stad Dali waar je een kijk neemt in het leven van de Bai, waar jong en oud genieten van elkaars gezelschap en de hele dag Chinees schaak aan het spelen zijn.

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals

× WhatsApp