Bijzondere cultuurreizen

Cultuursnuiven voor beginners en gevorderden: ontdek de ware aard van je bestemming!

Cultuurreizen om helemaal in op te gaan

Op vakantie verdwijn je bij elke kans die zich voordoet in een oud kerkje en elk museum dat je tegenkomt doe je aan. Als je op vakantie bovendien meer wilt dan alleen achterover liggen in de zon, dan zijn cultuurreizen wat voor jou. In een groepsreis, of alleen, bezoek je musea, concerten, parken, noem maar op. Daarbij zal je je ook helemaal onderdompelen in de lokale cultuur van je bestemming. Kortom, reizen waarvan je schathemeltjerijk wordt van alle ervaringen die je opdoet.

 

Ongestoord verblijven in een cultuurparadijsje

Voor liefhebbers van de zon is het Griekse eiland Hydra een waar Walhalla. Dit bijzonder serene eiland is al vanaf de jaren ’60 een toevluchtsoord voor muzikanten en kunstenaars geweest. Zo was niemand minder dan Leonard Cohen hier bijvoorbeeld kind aan huis tot aan zijn dood. Naast de ongerepte witte rotspartijen en heldere blauwe wateren geldt er ook een algeheel verbod op hoge gebouwen en voertuigen (!) op dit eiland, wat het haar ongekende vreedzaamheid bezorgt. Kunstliefhebbers zullen een bezoek aan de locale kunstexpo DESTE zeker niet willen missen. Dit expositiegebouw is gevestigd in een oud slachthuis en ligt tussen de rotsen vlak boven het water. Bezoekers komen naar dit eiland om helemaal niets te doen, maar ondertussen doe je een schat aan ervaringen op.

 

Cultuurreizen naar culturele hoofdsteden

Voor een culturele vakantie kun je echter op het vasteland ook terecht. Wenen bijvoorbeeld, een van Europa’s cultuurhoofdsteden, is aanzienlijk goed te bereizen en bevat tal van culture activiteiten. In deze historische bakermat voor de grootste musici uit de geschiedenis, bezoek je elke avond wereldberoemde opera’s. Een uitstapje naar de Staatsoper zal niet ontbreken tijdens de reis van een muziekliefhebber. Ook vind je hier de bijzondere lapjesgebouwen van architect en kunstenaar Hundertwasser. Daarnaast bevat de cultuur in Oostenrijk ook nog veel invloed van het voormalig keizerrijk en zo ook in Wenen. De neoclassicistische architectuur vind je veelal in operagebouwen, zoals de Wiener Musikverein, die ook nog eens een uitmuntende akoestiek heeft.

Waar verblijf je op cultuurreis?

Bij zo’n bezoek aan een grote stad heb je de keuze om midden in de stad in een hotel te verblijven. Zo ben je snel op de plekken die je graag wilt bezoeken. Wat te denken van hotel Altstadt in Wenen, waar elke kamer anders is ingericht, van hommages aan de Jugendstil beweging tot Warhol-geïnspireerde kamers. De plek waar je verblijft kan dus ook als culturele uitstap voelen. Op culturele groepsreizen heb je ook de mogelijkheid om op een locatie te verblijven, waarvanuit je verschillende uitstapjes maakt. Zo kun je in rust logeren.

 

Jouw cultuurreis, jouw manier van reizen

Op groepsreis kun je daarnaast ook per bus onderweg gaan. Het vervoer is dan helemaal voor je geregeld, waardoor je onderweg heerlijk kunt ontspannen. Als je zelf met de auto op weg gaat kun je in alle vrijheid een culturele rondreis maken die je naar eigen wens invult. Een populaire manier van reizen is bovendien per vliegtuig, waarmee je gemakkelijk en snel op bijzondere locaties arriveert. Je hebt de keuze om jouw reis naar de culturele schatten die overal over de hele wereld te vinden zijn zelf in te richten.

 

Wil je nu ook op cultuurreis? Boek dan snel jouw ideale vakantie op Via Ella.

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals

× WhatsApp