Bijzondere reizen naar Curaçao

Verwonder je over al het moois dat Curaçao te bieden heeft.

Geselecteerde filters:

Curacao Verwijder alle filters
Filters

Curaçao

Hagelwitte stranden, blauwe zee en een continue heerlijke bries: dat is Curaçao bij uitstek. Midden in de caraiben ligt dit fijne eiland waar je een ontspannen vakantie kunt houden. Ideaal voor iedereen die het heerlijk vindt om de hele dag met een boek aan het strand te liggen en af en toe een duik te nemen, maar ook voor de actievere reiziger heeft Curaçao genoeg in petto.

Bezoek eens het natuurpark Shete Boka en ervaar de ruige kracht van opspuwend water. Zelfs van een afstand voel je de zeedruppels op je huid neerdalen. Verder kun je verderop in het Christoffelpark de top van de Christoffelberg beklimmen, een pittige tocht die je wel een waanzinnig uitzicht biedt over het hele eiland. In de verte zie je op zee regensluiers voorbijtrekken en aan de kust steken de witte stranden fel af tegen het groen.

Hotels en kleinschalige resorts op Curaçao

Er is niet één perfecte plek om te verblijven op Curaçao Waar de een het heerlijk vindt om op een resort te zitten, wil de ander juist in een oud landhuis midden in de ‘knoek’ het authentieke Curaçao beleven. Bijzondere en leuke hotels die het vermelden waard zijn, zijn bijvoorbeeld de Scuba Lodge aan de kleurrijke Pietermaai. Een kleinschalig hotel op loopafstand van het centrum van Willemstad. Hier ligt ook boutiquehotel het Klooster waar de kleurrijke kamers rondom een zwembad liggen, de ramen zijn voorzien van sfeervolle witte luiken met shutters. In de Jan Thiel Baai vind je het Amalia boutique hotel met hotelkamers en ruime appartementen.

 

Typisch Curaçao

Tropische bestemmingen zoals Curacao hebben altijd een uniek en eigen karakter. Neem nou bijvoorbeeld het drankje Blue Curacao. Over de gehele wereld bekend, met zijn smaak die iets weg heeft van sinaasappels. De oplettende bezoeker merkt al gauw de grote gekleurde poppen genaamd Chichi’s rondom het eiland op. Dichtbij de Aloe Vera plantage waar de CurAloe vandaan komt vind je Serena’s atelier die deze Chichi’s maakt. Deze stellen de oudste dochters van de families op Curacao voor.

Een bezoekje aan Klein Curacao mag zeker niet ontbreken als je even dat onbewoond eiland gevoel wil hebben. Miss Ann en haar crew brengen je met alle plezier naar dit onaangetast eiland waar je onder andere heerlijk kunt snorkelen.

Voor een dosis aan gezonde vitaminen is Asis Fruitswagen met het altijd hilarisch bordje “Groeten en Fruit” zeker een aanrader. Gouden tip: probeer de kokosnoot ijs. Eerst drink je je kokosnoot leeg, vervolgens wordt je lege kokosnoot door Guzman de eigenaar van de fruitwagen in vier delen opengehakt, en krijgt je deze terug met een ware smaaksensatie aan ijs. Hoogst verslavend!

De mooiste stranden van Curaçao

Wie van een beetje ongepolijste stranden houdt, rijdt het beste richting Westpunt. Daar tref je o.a. Grote Knip en Kleine Knip, stranden waar je vooral locals treft en die niet zijn volgebouwd.

Gedurende de week is het er heerlijk rustig, in het weekend komen grote families hier barbecueën. Een leuk ervaring! Het allermooiste strand van Curaçao is misschien wel Cas Abao. Hier glinstert het water boven het koraal en je kunt er prachtig snorkelen. Playa Jeremi is een klein strandje wat niet zo bekend is bij andere reizigers, Playa Porto Mari is gezellig en biedt ook goede snorkelmogelijkheden.

 

Restaurants op Curaçao

Eten met je voeten in het zand blijft een magische ervaring. Bij Karakter is het de hele dag goed eten, er zijn ook strandbedden wanneer je na de lunch wil blijven hangen. Vanaf het houten terras heb je mooi uitzicht over het water, in de avond zie je hier soms nachtduikers het water in gaan. Ben je op zoek naar een restaurant in Willemstad ga dan even langs restaurant Mosa. Op de overdekte patio serveren ze heerlijke gerechten, van beef tataki tot verse gegrilde vis met limoensaus.

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals

× WhatsApp