Veelgestelde vragen

Vind antwoord op de meest gestelde vragen

Organiseert Via Ella zelf reizen?

Nee. Via Ella helpt reizigers met het vinden van een reis die precies aansluit bij wat je zoekt. Online is het aanbod van reizen en organisaties vaak overweldigend, Via Ella weet precies waar elke organisatie goed in is en zorgt er zo voor dat je een voorstel krijgt van een reisorganisatie die precies begrijpt hoe je wil reizen en wat je belangrijk vindt. Dat scheelt een tijd en energie.

Wat is voor mij het voordeel van een aanvraag doen op viaella.nl?

Via Ella weet precies wat het aanbod en de mogelijkheden zijn van elke reisaanbieder. Op basis van de speciaal ontwikkelde vragen in de reisaanvraag kan Via Ella een goede match organiseren met een reisorganisatie. Zo krijg je als reiziger in één keer een reisvoorstel wat positief verrast en heel goed aansluit bij je reiswensen. Dat scheelt een hoop tijd in (online) zoeken en het invullen van meerdere offerteaanvragen die vrij algemeen zijn. De reisvoorstellen die je via Via Ella krijgt staan daarnaast altijd garant voor een bijzondere reis binnen het gestelde budget, met sfeervolle en aantrekkelijke accommodaties en bestemmingen zonder massatoerisme. Goed om te weten: een reisvoorstel is altijd kosteloos en vrijblijvend!

Is een reisvoorstel vrijblijvend?

Ja, altijd. Wanneer het reisvoorstel (ook na aanpassingen) niet aan je wensen voldoet, of wanneer je reis onverhoopt niet door kan gaan: je bent altijd vrij om niet op het voorstel in te gaan.

Kost het geld om van Via Ella gebruik te maken?

Nee. Aan het aanvragen van een reisvoorstel op viaella.nl zijn geen kosten verbonden. Via Ella heeft een samenwerkingsovereenkomst met reisorganisaties die een klein percentage afdragen over elke boeking als vergoeding. Goed om te weten: reisorganisaties rekenen geen toeslag door aan klanten voor deze reizen, de prijs die je betaalt is altijd hetzelfde of je nu bij viaella.nl een reisvoorstel aanvraagt, of dit direct bij de aanbieder doet. Is de prijs op je voorstel onverhoopt toch hoger? Laat het ons weten en wij betalen het verschil direct terug.

Hoe selecteert Via Ella de reisorganisatie(s) voor mijn reisaanvraag?

Uit het grote aanbod van reisaanbieders maakt Via Ella een strenge selectie. Hierbij selecteren we op de authenticiteit van het aanbod (geen massa toerisme), oog voor detail, een hoog servicelevel zowel tijdens het boeken als tijdens de reis, accommodaties met goed slaapcomfort en deelname aan relevante garantiefondsen in Nederland of in het buitenland.

Ik wil een aantal zaken aanpassen in het reisvoorstel voordat ik boek. Hoe regel ik dat?

Je ontvangt van de reisorganisatie het reisvoorstel. Hier is een vaste persoon beschikbaar voor al je vragen, hij of zij kan de reis helemaal naar wens aanpassen. Je kunt contact opnemen per telefoon of via email.  Kun je de contactgegevens niet (meer) vinden in het voorstel? Laat het ons weten, dan zoeken wij het direct voor je op.

Het reisvoorstel dat ik heb gekregen sluit niet aan bij mijn reiswensen. Wat moet ik nu doen?

Geen probleem. Neem contact op met de reisorganisatie en geef aan wat je liever anders wil of welke vragen je hebt. Je vaste contactpersoon helpt je graag verder om tot een voorstel te komen waar je helemaal gelukkig mee bent. Je kunt contact opnemen per telefoon of via email.  Kun je de contactgegevens niet (meer) vinden in het voorstel? Laat het ons weten, dan zoeken wij het direct voor je op.

Ik kan niet de juiste persoon bereiken bij de reisorganisatie.

Dat is vervelend! Bel of mail ons met je vraag en de naam van de persoon en betreffende organisatie, en we zorgen dat je dezelfde dag verder wordt geholpen.

Met welke reisorganisaties werkt Via Ella samen?

Via Ella werkt met een selectie van reisorganisaties samen. Dit zijn professionele bureaus die expert zijn in de aangeboden bestemmingen. Via Ella selecteert de reisorganisaties o.a. op de authenticiteit van het aanbod (geen massa toerisme), oog voor detail en een hoog servicelevel zowel tijdens het boeken als tijdens de reis.

Ik wil boeken. Aan wie moet ik betalen, Via Ella of de reisorganisatie?

Je betaalt de (aanbetaling voor je) reis bij de reisorganisatie zelf. Heb je vragen over de betaling, neem dan contact op met de reisorganisatie.

Ik ben niet tevreden over de reis die ik heb gemaakt. Wat moet ik doen?

Dat vinden we vervelend! We horen uiteraard graag waar het mis is gegaan. Laat dit ook officieel weten aan de reisorganisatie. Via Ella zal samen met de reisaanbieder kijken naar een passende oplossing.

Hoe gaat Via Ella om met mijn gegevens?

Je privacy vinden we zeer belangrijk. In onze privacyverklaring kun je meer lezen over hoe we je gegevens bewaren en beveiligen. Wanneer je gebruik maakt van de diensten van Via Ella ga je er mee akkoord dat wij je gegevens (naam, email en telefoonnummer (optioneel)) doorgeven aan de reisorganisatie die jouw reisvoorstel gaat maken. Zo kunnen zij contact met je opnemen om bijv. een aantal ideeën voor te leggen en het reisvoorstel helemaal aan te laten sluiten bij je reiswensen. De reisorganisaties gebruiken je gegevens alleen voor dit doeleinde, en niet om je voor andere reizen of promoties te benaderen. Je kunt Via Ella en de reisorganisatie ook ieder moment verzoeken om je gegevens te verwijderen. Hierover kun je meer lezen in onze privacyverklaring.

Staat je vraag er niet tussen? Neem contact met ons op!

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals