Bijzondere reizen naar Griekenland

Verwonder je over al het moois dat Griekenland te bieden heeft.

Griekenland

Griekenland is als vakantieland nog steeds uitermate populair. Hoe kan het ook anders. Het land heeft een warm klimaat, een rijke cultuur, lekker eten, en genoeg bezienswaardigheden. Het mooie aan Griekenland is ook dat er genoeg eilanden te bezoeken zijn naast het vasteland. Eilandhoppen, cultuursnuiven, culinair genieten, wandelvakanties, het kan allemaal tijdens een bezoek aan Griekenland.

Eilanden

Er zijn tal van eilanden te bezoeken elk met hun eigen karakter. Neem nou de middeleeuwse stad Rhodos die op het gelijknamige eiland ligt. Hier kun je goed de stedelijke overblijfselen zien die nog stammen uit de gotische periode. Het idyllische Ithaka kennen wij als het eiland van Odysseus.

Bezoek de plek die hoort bij één van de bekendstee verhalen die Griekenland rijk is op dit eiland. De Saronische eilanden is een groep eilanden die makkelijk via het vasteland te bereiken is. Ook zijn ze zeer populair onder de Griekse toeristen. Peloponnesos is nog een voorbeeld van een populair Grieks eiland, evenals Corfu die de afgelopen jaren steevast als favoriete Griekse bestemming is aangeduid. Kreta is als grootst eiland ook nog steeds één van de bestbezochte vakantieplekken, waarbij de eilandengroep de Cycladen bekend staat om haar witte huizen met blauwe kozijnen. Net als in de ansichtkaarten.

Cultuur

De Griekse cultuur kenmerkt zich sterk doordat zij de bakermat hebben gelegd van de West-Europese beschaving. Vrijwel alle filosofie, wetenschap en literatuur vinden hun oorsprong en ontwikkeling in Griekenland. De meesten zullen echter de architectuur van de Griekse oudheid willen zien.

Gebouwen zoals het Parthenon, de Artemistempel, en de Athenetempel trekt jaarlijks veel bezoekers. Een eiland als Kefalonia staat erom bekend om naast ongerepte natuur en schitterende stranden ook rijk te zijn in de Griekse cultuur. Meer natuur ontdekken? Bezoek ook het ruige Mani om bijzondere Byzantijnse kerkjes te zien. Ben je een echte vogelliefhebber dan kom je op het eiland Lesbos allerlei verschillende vogelsoorten tegen.

Griekse keuken

Bijna net zo beroemd als de Griekse architectuur die rondom het gehele land te vinden is, zijn de Griekse gerechten. Neem nou een Tzatziki, een Mousaka, of Souvlaki. Omdat Griekenland aan de Middellandse Zee ligt is het niet gek dat er veel visgerechten zijn.

Griekenland is hét voorbeeld dat een land zoveel verschillende karakteristieken heeft. Neem het maar van ons aan, Griekenland is zeker minstens één bezoekje waard.

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals

× WhatsApp