Bijzondere historische reizen

Duik in de geschiedenis van een bijzondere reisbestemming en beleef vervlogen tijden

Historische culturele reizen

Reis van het heden naar het verleden tijdens een reis waarin historische cultuur centraal staat. Treed in de voetsporen van de Oude Noormannen en reis naar de verste uithoeken van de wereld. Herbeleef hun ontdekkingszucht en merk hoe deze achteloos op je overslaat. Met historische reizen trek je van plek naar plek in een rondreis, of bezoek je één plek, om daar de lokale geschiedenis volledig uit te pluizen. Zo herontdek je de geschiedenis als de fragmenten van het verleden voor je ogen samenkomen als in een mozaïek.

 

Toer door historisch Europa

Voor een veelzijdigheid aan historische thema’s hoef je ook helemaal niet ver van huis te gaan. Het continent Europa biedt immers al een immens scala aan geschiedkundige schatten. Leer bijvoorbeeld over de Habsburg-dynastie die Europa van de donkere begindagen van de Renaissance tot het alles in zijn pad opnemende oprukken van Napoleon Bonaparte vanuit Oostenrijk regeerde. Maak hierbij een tour langs de meest statige paleizen van Wenen, zoals het imposante Hofburg paleis met haar karakteristieke koperen koepels en sculptuurrijke barokke gevel. Of ga verder terug in de tijd op tocht langs de eeuwenoude tempels op de Griekse eilanden en waan je een god. Ga zover weg en zover terug als je zelf wilt.

Veelzijdige historische reizen

Voor een kijkje dichter bijgelegen op de historische tijdlijn, ben je aan het perfecte adres in steden als Riga. Hier bestaat maar liefst een derde van de stad uit de gelauwerde Jugendstilstijl. De bijnaam Jugendstilhoofdstad is dus snel gerechtvaardigd. Ontdek op nieuwe plekken vertrouwde stromingen. Of onderneem een historisch uitstapje naar Rusland waar je het communisme vanuit een andere blik leert bekijken. De veelzijdigheid van de geschiedenis vind je terug in de opeenstapeling beschikbare reizen, alles is mogelijk.

 

Laat je gidsen langs historisch overvloed

Om achter de beste historische verhalen te komen maak je vaak gebruik van een gids. Ga bijvoorbeeld op georganiseerde groepsreis en leer tijdens het bezichtigen van het oude, nieuwe mensen kennen. Bovendien weet een gids na de rondleidingen vaak de beste horecagelegenheden of andere culturele attracties aan te wijzen. Maar natuurlijk kun je er ook gerust zelf op uittrekken. Zo kun je een uitgestippelde autoreis maken langs verscheidene historische bakenen. Geniet hierbij van de voordelen van een georganiseerde reis, maar in je eigen tempo.

Historisch genieten op reis

Natuurlijk heb je ook verscheidene mogelijkheden qua overnachten en eetgelegenheden. Overnacht bijvoorbeeld in een kasteel en ontwaak bij het haangekraai zoals daar al eeuwenlang mensen ontwaken. Of kies voor een hotel op loopafstand van historische musea en kathedralen. Wilt u bovendien ook op een traditionele manier de nacht doorbrengen, slaap dan in een bedstee bijvoorbeeld. Geniet daarnaast ook van eeuwenoude maaltijden die volgens traditioneel recept bereid worden. In Budapest smul je bijvoorbeeld van de székely gulyás, wat goulash is met zuurkool en een dikke saus. Hierbij kan natuurlijk een glas met een van ’s werelds oudste dranken niet missen: wijn!

 

Ontdek simpelweg alle historische facetten die jouw bestemming te bieden heeft, van het eten tot de verhalen over politieke schermutselingen door de eeuwen heen. In een groep of alleen, ga op een reis die goed georganiseerd is, zodat niets je hoeft af te leiden van de historie die je om je heen zult ervaren.

Wil je nu ook op een historische reis? Boek dan snel jouw ideale vakantie op Via Ella.

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals

× WhatsApp