Bijzondere reizen naar Hongarije

Verwonder je over al het moois dat Hongarije te bieden heeft.

Geselecteerde filters:

Hongarije Verwijder alle filters
Filters
Reizen zoeken

We zijn nog druk bezig met reizen voor deze bestemming of dit thema.

Heb je een tip laat het ons weten!

Probeer een andere zoekopdracht. Of bekijk alle reizen.

Hongarije

Rijk in natuur, cultuur en ook tradities, dit maakt Hongarije een populair vakantiebestemming in Centraal Europa. Het oostelijk deel van het land staat bekend om zijn uitgestrekte natuurgebieden. Ideaal voor een wandelvakantie of juist een fietsvakantie. Ook voor een actieve vakantie kun je je uitleven in het diverse landschap van Hongarije.

Natuurlijk schoon

De Hongaarse natuur heeft als belangrijkste kenmerk dat grote delen van het land bebost zijn en bieden tevens nog ruimte voor enkele zeldzame planeten en diersoorten. Verder telt het land ook talloze groten zoals degenen in het Nationaal Park van Aggletelek en het Nationaal park van Bükk. Verder zijn er met plaatsen zoals Tata dat ten noordwesten ligt van Boedapest volop historische bezienswaardigheden en meren.

Het Balatonmeer dat ten zuidwesten van Boedapest ligt is waarschijnlijk het bekendste bezienswaardigheid van de natuur in Hongarije.

Het Balatonmeer is tevens het grootste meer van Centraal Europa en wordt ook wel de Hongaarse Zee genoemd. Aan de oevers is er een breed scala aan variatie in natuur. Zo heb je er bijvoorbeeld zandstranden, en in het noorden van het Balatonmeer vind je grotten, vulkanische heuvels, kratermeren en geisers.

Culturele uitspattingen

Hongaren zijn als volk trots op hun land en cultuur. Dit zie je ook terug in de manier van communiceren. Ze zijn indirect maar toch ook expressief. In veel kleine dorpjes kun je zien hoe ze vroeger leefden. Het dorp Hollókő is een levend voorbeeld van oude tijden. Verder staat aardewerk ook centraal in de volkscultuur. Dit komt duidelijk terug in kleine dorpen in de streken Őrseg en Hortobágy.

Boedapest is natuurlijk als hoofdstad dé plek om te zijn voor een cultureel uitje. Door de rivier de Donau wordt deze stad opgedeeld in twee delen. Het historisch gedeelte Boeda, en het gedeelte Pest dat hier en daar nieuwe moderne elementen toevoegt zoals ruïnebars en clubs die zich op een boot bevinden.

Een goed voorbeeld van een redelijk moderne stad is Szeged. Dit komt doordat deze stad in het verleden grotendeels verwoest werd door een overstroming van de Tisza, en tijdens de wederopbouw is er gekozen voor een moderne stijl.

Culinair Hongarije

Zoals veel landen in Centraal Europa bestaan een heleboel gerechten uit aardappelen en vlees. Hongarije is daar ook niet veel anders in. Toch is het altijd aan te raden om een bordje Goulash te bestellen in een goed restaurant, om aan je culinaire trekken te komen. Hungarikum Bisztro in Boedapest is een goed voorbeeld van een gezellig authentiek Hongaars restaurant. Verder staat Boedapest ook bekend om zijn hoeveelheid koffiehuizen. Na een traditionele Hongaarse espresso wordt je pas echt wakker. Als je de kans krijgt bezoek je Ruszwurm voor een goede ambiance en smaak.

Of je Hongarije bezoekt als cultuurreis of een wandelvakantie in de verschillende natuurgebieden, er zijn meer dan genoeg opties. Stilstaan bij de kleine momenten en gebruiken die dit land rijk is zal Hongarije tot een onvergetelijke reis maken.

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals

× WhatsApp