Bijzondere kunstreizen

Over smaak valt niet te twisten. Bezoek als echte kunstliefhebber dé beste plekken en laat je verbazen.

Kunstreizen naar de grootste werken

Vakantievieren kan natuurlijk al als kunst beschouwd worden, maar als kunstliefhebber pur sang gaat toch niets boven een oog-in-oog bezichtiging van een echte Monet. Van het spektakel van het Guggenheim in Bilbao tot de wereldberoemde zelfportretten van Frida Kahlo in Mexicostad. Kunstreizen nemen je over de hele wereld mee. Bezoek ’s werelds beste kunstcollecties leer je favoriete werken beter kennen door ze van zo dichtbij te bekijken dat je de verfgeuren kunt ruiken. Een kunstreis brengt je in directe aanraking met de grootste werken maar laat je ook nieuwe kunststukken ontdekken om zo een schat aan ervaringen op te doen.

 

Kunstreis: ervaar de inspiratie

Bezoek de kunsthoofsteden van de wereld en ervaar haar kunstschatten in de mooiste musea. Loop over de Karelsbrug in Praag, het eeuwenoude stadssymbool en al duizenden malen vereeuwigd op het linnen doek, en laat je inspireren door het kunstwezen dat deze stad uitademt. Of combineer een bezoek aan het befaamde Uffizi in Florence met een duik in de lokale keuken en ontdek alle inspiratie die de stad teweegbrengt. Met kunstreizen heb je de ruimte om jezelf in alle aspecten van de kunstwereld onder te dompelen.

 

Een kunstreis de wereld over

Kijken we verder, dan ontdekken we aan de overkant van de Atlantische Oceaan een geweldige omvang aan kunststukken in Washington D.C. Maar denk ook aan een reis door het leven van Vincent van Gogh. Trek langs de diepgroene cipresbomen en warme mediterrane zon in Zuid-Frankrijk en de pittoreske molens in het beboste Brabantse landschap. Een kunstreis langs meerdere bestemmingen is zeer goed mogelijk. Zo ben je met het vliegtuig in een mum van tijd in het centrum van ’s werelds meest stijlvolle steden om in alle vrijheid van je kunstvakantie te genieten.

 

Talloze mogelijkheden op kunstreis

Een kunstreis brengt eindeloos veel mogelijkheden met zich mee. Op reis in een groep ga je op pad met mensen die dezelfde passie voor kunst delen met jou. Je hebt de mogelijkheid om in discussie te gaan en zodoende de kunst nog uitgebreider te beleven. Of volg een van de talloze hoeveelheid gidsen en kom de meest gedetailleerde inside informatie te weten. Van de kleurrijke wereld van het impressionisme tot het sterrijke leven van Andy Warhol in de New Yorkse kunstscene van de jaren ’50 en ’60. Maar natuurlijk kun je er ook zelf op uit trekken en alle hotspots op je eigen tempo langsgaan.

Dag en nacht kunstbeleving

De kunstbeleving hoeft niet op te houden bij het overgaan van de drempel van je hotel. Overnacht in de kleurrijkste hotelkamers, gethematiseerd met eindeloos veel kunststromen. In Berlijn vind je zo het Arte Luise. Hier komt de moderne kunstgeschiedenis tot leven in een prachtig 19e-eeuws neoklassiek parelwit herenhuis. Met uitzicht op het Reichstag verkeer je je in hartje Berlijn, op loopafstand van talloze musea. Maar ook kun je kiezen voor een verblijf buiten de stad en bijbehorende drukte. Kom geheel tot rust komt na alle bevindingen van de dag. Een kunstreis laat je meevoeren, maar jij bepaalt het tempo.

Wil je nu ook op een kunstreis? Boek dan snel jouw ideale vakantie op Via Ella.

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals

× WhatsApp