Bijzondere natuurreizen

Midden in de natuur, ervaar de stilte, de planten en de dieren.

Een diversiteit aan natuurreizen

De natuur heeft een zekere aantrekkingskracht op mensen. Van de romantici tot de actievelingen. De natuur is een plek waar je tot rust komt waarna je als herboren de bewoonde wereld weer kunt opzoeken. Hier kun jij zeker over meepraten. Als je de National Geographic openslaat begint je spontaan het gevoel te beknagen om op natuurreis te gaan. Op zo’n reis zal je het meest imposant natuurgeweld aandoen, dat je alleen van televisie kent, of ga je wandelen door lieflijke bossen en uitgestrekte velden. Natuurreizen zijn even divers als de natuur zelf.

Natuurreizen in Europa

Om deze diversiteit te ondervinden hoef je zeker geen verre oorden te bezoeken. In Europa bevinden zich al enorme gebieden vol groen en frisse rivieren, maar natuurlijk ook de ruige bergketens in Noorwegen of de Alpen. Zelfs op geen dag rijden vanuit Nederland zit je al middenin groene loofbossen in Noord-Frankrijk. Parc Naturel Régional de Lorraine ligt naast de Maas en ligt vol met uitgestrekte bossen en meertjes in een heuvelachtig landschap. Ideaal voor lange wandelingen!

 

Bijzondere natuur op reis

Overzees zal je exotische natuurreizen tegenkomen. Japan heeft, naast haar immens drukke steden, ook fantastisch rijke natuur. In het nationale park Hakone bevinden zich naast de mythische Mount Fuji veel warmwaterbronnen en natuurlijk de karakteristieke kersenbloesems. Deze eeuwenoude natuur was een rotsvaste inspiratiebron voor de cultuur van Japan en zal menig reiziger ook innig inspireren. Aan de andere kant van de wereld kun je met eigen ogen zien hoe andere oude landschappen door de eroderende krachten van de natuur langzaam gevormd worden. In de Rocky Mountains kom je uitgesleten valleien tegen in Arches National Park. Hier zijn de meest bijzondere schouwspelen door eeuwenlange invloed van wind en water uit de rotsen ontstaan. Ook vind je hier andere oerkrachten uit de natuur in Yellowstone park. Natuurreizen laten je de kracht en schoonheid van de natuur zien.

Op eigen manier op natuurreis

Te voet, op de fiets, met de auto of bus. Je bepaalt helemaal zelf hoe je op natuurreis gaat. Bovendien kun je vanuit een verblijfpunt de nabijgelegen omgeving doortrekken. Zo maak je de ene dag een wandeling langs de steile dennenboshellingen in het Zwarte Woud om ’s avonds lekker van een warm bad te genieten. Bovendien kun je de volgende dag ook gewoon in de met bomen omringde achtertuin met een warm zomers zonnetje van een boek genieten. Of je kunt een heel gebied doorreizen van accommodatie naar accommodatie, door te fietsen, met de auto te gaan, etc. Denk bovendien aan een vakantie op of bij het water. Natuurreizen komen in alle vormen en maten.

 

Waar verblijf je op natuurreis

Een reis naar de natuur hoeft niks te betekenen voor de mate van comfort waarin je verblijft. Na een lange, actieve dag zit je lekker in een comfortabel hotel. Zo combineer je een frisse neus met een heerlijk warme plek om bij te kunnen komen. Je kunt ook een privé-accommodatie kiezen waar je in alle rust alleen met de natuur bent. Voor de echte avonturiers heb je bovendien de mogelijkheid om er met een tent op uit te trekken. In sommige landen mag je zelfs in het wild kamperen.

 

Wil je nu ook op natuurreis? Boek dan snel jouw ideale vakantie op Via Ella.

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals