Online Redacteur Reizen | Stage

Content Creator – Reizen (stage)

Gaat je bloed sneller stromen van mooie reizen en bijzondere plekken op de wereld? Geeft het je energie als je iets nieuws mag opbouwen? Wil je meer leren over het schrijven van online content?

In het team van Via Ella heb je veel mogelijkheden om snel te leren. Mensen die bij ons stage lopen doen dat of als onderdeel van een opleiding, of omdat ze nieuwe dingen willen leren, iets anders willen doen in het leven en/ of gewoon een enorme reislust hebben.

In september 2020 starten we met de Travel Accelerator: een programma voor startups in de reisbranche waar we samen met 4 andere startups uit 50 bedrijven voor zijn geselecteerd.

Dit alles maakt Via Ella tot een fijne en inspirerende plek om je te ontwikkelen.

De rol

Voor Via Ella zoeken we een stagiair(e) met passie voor reizen en in het bezit van een vlotte pen. In deze uitdagende stage ben je de rechterhand van de hoofdredacteur en maak je content over reizen: van inspirerende reisbeschrijvingen tot leuke blogs met tips. Deze content staat centraal op ons platform: we gebruiken dit in onze nieuwsbrieven om (potentiële) klanten te inspireren, op social media en als voorbeeldreizen om mensen op een reisidee te brengen waar ze wellicht nog niet aan hadden gedacht. Daar zit ook de uitdaging als redacteur: je weet een reis of bestemming zo te beschrijven dat ook iemand die nog helemaal niet aan bestemming X had gedacht na het lezen denkt: O, maar hier moet ik naar toe!

De rol betreft een stage/ leerplek. Wel is het belangrijk dat je ervaring hebt met schrijven. Tijdens de stage leer je meer over schrijven specifiek voor het web: onder meer SEO, conversiegericht schrijven, het gebruik van social media (Facebook en Instagram) en het opstellen van inspirerende nieuwsbrieven.

Jij:

 • ..zit in de laatste fase van je opleiding. Wat je studeert maakt niet uit, een vlotte pen, creativiteit en ambitie vinden we belangrijker. Studeer je niet (meer), doe je iets heel anders of wil je bijvoorbeeld het roer omgooien dan kun je ook reageren!
 • ..hebt een neus voor bijzondere reizen die echt inspireren en je wegvoeren van de massa. Woorden zoals ‘hoogtepunten’, ‘echte aanraders’, en ‘toeristische trekpleisters’ zijn niet aan jou besteed.
 • ..weet hoe je een idee moet omzetten in actie: ‘ Ik heb het nog nooit eerder gedaan, dus ik kan het ’ hangt ergens in een mooie lijst aan je muur.
 • ..volgt veel reiswebsites en je kunt goed verwoorden wat je aanspreekt en waarom.
 • ..bent gemotiveerd om alles te leren over WordPress, SEO e.d.
 • ..bent beschikbaar voor minstens 3 dagen per week, voor een periode van minstens 3 maanden.
 • ..woont in (de buurt van) Amsterdam.

 

Wij bieden je:

 • Een plek om snel te leren in een ambitieus en creatief team , met goede begeleiding en waar je duidelijk je eigen stempel kunt zetten.
 • Een manier om flexibel en zelfstandig te werken met als doel een snelle ontwikkeling.
 • De kans om een zichtbaar en kwalitatief portfolio te bouwen.
 • Een gezellige werkplek in hartje Amsterdam.
 • Een stagevergoeding.

Startdatum augustus 2020.

Iets voor jou? Stuur je CV en heldere motivatie naar Nick Wevers waarin je vertelt waarom deze stage jou op het lijf is geschreven.

We zien uit naar je bericht!

 

Terug naar het vacatureoverzicht. 

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals

× WhatsApp