Online Redacteur Reizen | Stage

Online Redacteur – Reizen (stage)

Gaat je bloed sneller stromen van mooie reizen en bijzondere plekken op de wereld? Geeft het je energie als je iets nieuws mag opbouwen?

Via Ella is een online reisplatform voor mensen met reis- en levenservaring (zegge: onze klanten zijn geen 25 meer, maar een jaar of 60). Wij helpen onze klanten bij het vinden reizen met comfort én avontuur. Denk aan mooie rondreizen door Spanje waarbij je slaapt in kleine en gezellige B&B’s, toeren langs de vele vuurtorens langs de prachtige en grillige kustlijn van Bretagne of wandelen over de top van de vulkaan van Madeira. Op basis van de specifieke reiswensen van de klant zoeken we in het grote aanbod de reis die hier perfect op aansluit.

In het team van Via Ella heb je veel mogelijkheden om snel te leren. Leuk is dat veel mensen die bij ons stage lopen dat niet per se doen als vast programmaonderdeel van een opleiding, maar omdat ze nieuwe dingen willen leren, iets anders willen doen in het leven en/ of een enorme reislust hebben. Dat maakt ons diverse team tot een fijne en inspirerende plek om je te ontwikkelen.

De rol

Voor Via Ella zoeken we een stagiair(e) met passie voor reizen en in het bezit van een vlotte pen. In deze uitdagende stage ben je de rechterhand van de hoofdredacteur en maak je content over reizen: van inspirerende reisbeschrijvingen tot leuke blogs met tips. Deze content staat centraal op ons platform: we gebruiken dit in onze nieuwsbrieven om (potentiële) klanten te inspireren, op social media en als voorbeeldreizen om mensen op een reisidee te brengen waar ze wellicht nog niet aan hadden gedacht. Daar zit ook de uitdaging als redacteur: je weet een reis of bestemming zo te beschrijven dat ook iemand die nog helemaal niet aan bestemming X had gedacht na het lezen denkt: O, maar hier moet ik naar toe!

De rol betreft een stage/ leerplek. We vinden het daarom niet belangrijk dat je bovenstaande allemaal al perfect kan, maar we zoeken mensen die het in zich hebben om deze dingen snel te leren. Daar helpen we je bij.

Jij:

 • ..zit in de laatste fase van je opleiding. Wat je studeert maakt niet uit, een vlotte pen, creativiteit en ambitie vinden we belangrijker. Studeer je niet (meer), doe je iets heel anders of wil je bijvoorbeeld het roer omgooien dan kun je ook reageren!
 • ..hebt een neus voor bijzondere reizen die echt inspireren en je wegvoeren van de massa. Woorden zoals ‘hoogtepunten’, ‘echte aanraders’, en ‘toeristische trekpleisters’ zijn niet aan jou besteed.
 • ..weet hoe je een idee moet omzetten in actie: ‘ Ik heb het nog nooit eerder gedaan, dus ik kan het ’ hangt ergens in een mooie lijst aan je muur.
 • ..volgt veel reiswebsites en je kunt goed verwoorden wat je aanspreekt en waarom.
 • ..bent gemotiveerd om alles te leren over WordPress, SEO e.d.
 • ..bent beschikbaar voor minstens 3 dagen per week, voor een periode van minstens 3 maanden.
 • ..woont in (de buurt van) Amsterdam.

 

Wij bieden je:

 • Een plek om snel te leren in een ambitieus en creatief team , met goede begeleiding en waar je duidelijk je eigen stempel kunt zetten.
 • Een manier om flexibel en zelfstandig te werken met als doel een snelle ontwikkeling die past bij de dingen die jij wil leren. Dit laatste vinden we erg belangrijk en we zorgen dat deze stage dan ook goed aansluit bij jouw doelstellingen!
 • De kans om een zichtbaar en kwalitatief portfolio te bouwen.
 • Een gezellige werkplek in hartje Amsterdam.
 • Een stagevergoeding.

Startdatum in overleg.

Iets voor jou? Stuur je CV en heldere motivatie naar Nick Wevers waarin je vertelt waarom deze stage jou op het lijf is geschreven.

We zien uit naar je bericht!

 

Terug naar het vacatureoverzicht. 

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals

× WhatsApp