Overwinteren

Ontvlucht de kou in eigen land en bezoek de winterzon in het buitenland.

Overwinteren in aangename oorden

De r zit weer in de maand, de winterkou blaast je na op elke straathoek en de zon lijkt permanent verhuld achter een diepgrijze sluier. Dit is de ideale tijd om je biezen te pakken en lekker te overwinteren in aangenamere oorden. Dan kan die winterjas ook weer terug de kast in. Vertrek op reis naar het zonnige zuiden van Europa. Hier kun je lekker warm overwinteren en ontsnappen aan het kille, druilerige weer van ons koude kikkerlandje.

 

 

Wandelen en fietsen in het winterzonnetje

Denk je nu aan de eenzijdigheid van lange dagen bij het zwembad vertoeven? Dat hoeft natuurlijk niet! Zo biedt het Portugese landschap uitstekende mogelijkheden om op pad te gaan en de omgeving te verkennen. Zo kun je in de Alentejo wandelen tussen olijfboomgaarden en uitgestrekte graslanden onder een plezierig winterzonnetje. Het is een ideale plek om te overwinteren als je er af en toe op uit wilt trekken. Waar in de zomer temperaturen van boven de 30 bereikt kunnen worden, breng je de wintermaanden door bij een aangename 15 graden Celsius. Kortom, perfect weer voor een fietstochtje langs de eeuwenoude marmeren kastelen uit het gebied. Ook de nabijheid van middeleeuwse stadjes als Évora, met slingerende steegjes en zonovergoten pleinen, bied de gelegenheid om op verkenning te gaan.

 

Tropisch overwinteren

Heb je bovendien een hekel aan de korte dagen en ellenlange nachten? Trek dan verder richting de evenaar en zoek de tropische stranden op. Hier komt het woord winter niet eens voor in het woordenboek. Op Curaçao geniet je van het Hollandse Willemstad en het Caribische klimaat. Op parelwitte stranden, aan strakblauwe kustwateren overwinter je in stijl en vergeet je het natte, gure weer van thuis. Tegelijkertijd waan je je weer even helemaal in Nederland als je over de Handelskade in Willemstad een portie bitterballen bestelt.

 

 

Reizen naar je overwinterbestemming

Daarnaast ben je per vliegtuig zo op de warmste bestemming, ver weg van de Hollandse winter. Hetgeen ook niet zwaar op de portemonnee hoeft te drukken. Of ben je avontuurlijker van aard, dan kun je je winterzonreis natuurlijk uitstekend combineren met een rondreis. Ga bijvoorbeeld op tour door Marokko, om vervolgens aan de Andalusische kust neer te strijken tot in Nederland de bomen weer in de knop staan. Maar natuurlijk zijn landen als Frankrijk, Spanje en Portugal zeer goed te bereizen met de auto. Zo kun je reizen naar de winterzon met de camper of caravan aan de trekhaak.

 

Accommodatie tijdens het overwinteren

Trek er dus op uit en breng de wintermaanden door op een zonnige camping aan de Côte d’Azur. Zo eet je elke avond lekker buiten en heb je overdag uitzicht over groene bergruggen en diepblauwe zeezichten vanuit je tuinstoel. Bovendien heb je de mogelijkheid om mede-overwinteraars op de camping te ontmoeten en gezellig samen activiteiten te ondernemen. Of kies voor een verzorgd appartementje waar je lekker kunt kokkerellen en genieten in alle rust en vrede. Zo heb je keuze genoeg als je lekker warm wilt zitten tijdens de wintermaanden.

 

Wil je nu ook overwinteren? Boek dan snel jouw ideale vakantie op Via Ella.

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals

× WhatsApp