Bijzondere reizen naar Portugal

Verwonder je over al het moois dat Portugal te bieden heeft.

Geselecteerde filters:

Portugal Verwijder alle filters
Filters

Portugal

Portugal, het land van prachtige natuur, puur eten, fijne stranden langs de Atlantische kust en bijzondere steden. Ja, Portugal is een fijn vakantieland.

Natuurgebieden bezoeken

Portugal is relatief dunbevolkt en de natuur heeft de ruimte. Ontdek te voet de ruige natuur. Zo is de rota vicentina een wandelroute die langs de westkust van Zuid-Portugal loopt. In andere gedeeltes van het land zijn er uiteraard ook indrukwekkende en mooie wandelroutes uitgezet zoals rond het Alqueva stuwmeer en de Guadiana rivier in het oosten van het Alentejo gebied. De Algarve die zowel bij de toeristen als locals bekend zijn, biedt ook altijd een diversiteit aan prachtige natuurgebieden.

Pousada’s en Quinta’s

Tijdens je bezoek aan Portugal is het zeker een aanrader om een keer te overnachten in een Pousada. Een Pousada is een hotel die zich vaak bevindt in een historisch gebouw. Op deze manier combineer je luxe en toch authentiek Portugees.

Een andere aanrader is een Quinta. Hier verblijf je in een herenboerderij, een landhuis of een authentieke Portugese wijnboerderij. De ligging van een Quinta is vrijwel altijd in een prachtige natuurrijke omgeving die toch redelijk dichtbij historische steden en stadjes ligt zoals Minho en Sintra.

Portugese keuken

Wie houdt er niet van lekker eten. Omdat Portugal aan de kust ligt is het niet verassend dat er een veel visgerechten op de menukaart staan. De Portugese ‘Bacalhau’ is gezouten en gedroogde kabeljauw en tevens het meest bekende Portugese gerecht onder buitenlanders. Een goed bewaard geheim is dat de Bacalhau gewoon wordt geïmporteerd, en niet in eigen wateren wordt gevangen. Een ander echt Portugese lekkernij is de Pastel de Nata. Het is een van de meest bekende zoetigheden uit de Portugese keuken, waarbij je ze in vrijwel alle cafés en bakkerijen kunt krijgen.

Cultuur

Voor wie de cultuur van Portugal wil beleven, is er meer dan genoeg keus. In 2012 is de stad Guimarães die in de regio Braga ligt uitgeroepen tot cultureel hoofdstad van Europa. Die eer kreeg Porto in 2001 ook al eens.

Neem nou de hoofdstad Lissabon met zijn ligging op zeven heuvels. Het aanzicht is adembenemend. Begeef je in de smalle straatjes waar je de zilte Atlantische oceaanlucht ruikt. Wandel vooral rustig langs het water of neem de niet te missen gele tram die je in zijn eigen vaart van A naar B brengt.

Qua muziek beschikt Portugal met de Fado over zijn eigen unieke zangstijl. Het is het Portugees levenslied waar veel emotie in verweven is. Er zijn tal van plekken waar men langskomt om te genieten van deze inmiddels erkende zangkunst.

Of je nu voor de cultuur, de keuken of de vele verschillende natuurgebieden een bezoek brengt aan Portugal, je zult je niet snel vervelen in dit veelzijdig land.

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals

× WhatsApp