Ontdek de vulkanische natuurpracht van Gran Canaria en slaap in sfeervolle casita’s

Spanje – Gran Canaria – autorondreis – sfeervolle casita's

Ontdek per auto en tijdens wandelingen het vulkanische landschap van Gran Canaria

De Canarische eilanden werden gevormd door vele vulkaanuitbarstingen. Gran Canaria beschikt daardoor over spectaculaire en zeer diverse landschappen van zandduinen tot loodrechte rotswanden en exotisch vulkaanlandschap. Het eiland heeft bovendien zeer rijke flora en fauna. Word verrast door de schoonheid van de ruige natuur tijdens deze rondreis met wandelingen.

Verken het rustige binnenland via de vele kronkelweggetjes. Verdwalen doe je niet snel want de wegen komen allemaal samen bij het hooggelegen kruispunt Cruz de Tejeda, het hart van het eiland. Na het beklimmen van de Altavista wacht je een imponerende beloning want je hebt goed zicht op de enorme oude vulkaankrater van Tejeda. Roque Nublo is de hoogste piek en het boegbeeld van het eiland want je ziet hem overal bovenuit steken. Verwonder je bij de hoogvlakte van Mesa de Soria over de meest verbazingwekkende plekken waar huizen, grotwoningen en stallen zijn gebouwd. Je verblijft in drie verschillende en bijzondere hotels gelegen tussen bananenplantages, hoog in de bergen of in het historische centrum. Je kunt je dag indelen zoals je wilt waarbij de auto vrijheid geeft. De wandelingen die zijn opgenomen in het programma zijn suggesties. Houd je van rust, verrassende natuur en veel vrijheid dan is Gran Canaria een heerlijk eiland!


Deel deze reis:

Actief

.

Slaapcomfort

Faciliteiten

Waarom is deze reis op Gran Canaria uniek?

4 bijzondere belevenissen tijdens een rondreis op Gran Canaria

Grote variëteit aan landschappen op miniatuurcontinent Gran Canaria

Grote variëteit aan landschappen op miniatuurcontinent Gran Canaria

Een bergketen verdeelt het klimaat in twee zones. De noordkant van het eiland is vochtiger en vruchtbaarder terwijl het zuiden droog en heet is. In het noorden vind je steile rotswanden terwijl in het zuiden de hellingen gelijkmatig aflopen. Vulkaankegel Pico de las Nieves ligt in het midden. De prachtig uitgesleten dalen en kloven in het binnenland doen je denken aan Amerikaanse canyons. De lokale bevolking noemt hun eiland dan ook graag een “mini-continent”.

Waan je in De Sahara bij Dunas de Maspalomas

Dunas de Maspalomas is een beschermd natuurgebied en bestaat uit een fraaie verzameling zandduinen. De ligging is prachtig namelijk aan zee in het uiterste zuiden van het eiland. Een wandeling tussen de goudgele zandheuvels is een speciale ervaring, je waant je in de woestijn. Het zand bestaat uit verpulverde koraal-en schelpkalk aangevuld met vulkanisch zand. Zandduinen verplaatsen zich langzaam daarom worden ze in de volksmond ook wel “mobiele duinen” genoemd.

Waan je in De Sahara bij Dunas de Maspalomas
Wandel langs overblijfselen van de Guanchen bij Barranco de Guayadeque

Wandel langs overblijfselen van de Guanchen bij Barranco de Guayadeque

Dit wordt gezien als een van de mooiste ravijnen van Gran Canaria. Daarnaast is het gebied een van de belangrijkste vindplaatsen van overblijfselen van de oorspronkelijke bewoners, de Guanchen. Wandel door ongerepte natuur door een dal waar bijna niemand woont. Onderweg zie je veel zeer oude verlaten grotwoningen van de Guanchen. Heb je nog energie over maak dan achter in het dal een schitterende rondwandeling naar de vulkaankrater Los Marteles.

Teror: een van de oudste en mooiste stadjes van Gran Canaria

Het eiland heeft een rijk cultureel erfgoed wat je ook tegenkomt in dit charmante stadje. Teror heeft haar oorspronkelijke identiteit goed weten te behouden. Het stadje is daarnaast een pelgrimsoord omdat Maria hier volgens de overleveringen op 8 september 1481 is verschenen op de tak van een pijnboom. Wandel over de kasseien van de schilderachtig mooie en autovrije Calle Real de la Plaza. Je ziet mooie gekleurde huizen en winkels met een grote diversiteit aan houten Canarische balkons.

Teror: een van de oudste en mooiste stadjes van Gran Canaria

Waar slaap je tijdens rondreis op Gran Canaria?

Dit zijn voorbeeldaccommodaties. Wil je op een van deze plekken verblijven of zoek je iets anders? Doe een reisaanvraag en we zetten de mogelijkheden voor je op een rij!

Prachtige casita met een groene tuin

Prachtige casita met een groene tuin

Deze casita ligt bij het dorpje Santa Lucia de Tirjana, midden in het groen. De sfeer is traditioneel en smaakvol, op het overdekte terras kun je de hele avond buiten zitten. De omgeving is een paradijs voor wandelaars, je loopt vanaf deze plek zo door de olijfbomen. In het dorp zijn restaurants en een supermarkt en bakker. OP zondagochtend is hier een markt met verse producten uit de omgeving.

Rustige casita op het landgoed van een oude finca

Deze casita ligt op het land van een oude finca, midden in het groene hart van Gran Canaria. Vlakbij is het Doramas-park en ook het kleine authentieke dorpje Fontanales. Hier vind je een restaurant wanneer je 's avonds niet zelf wil koken. De casita is gebouwd in traditionele stijl, met een warme inrichting. Je vindt hier weinig toeristen, echt een plek voor reizigers die het leuk vinden om weg van de massa te verblijven.

Rustige casita op het landgoed van een oude finca

Rondreis Gran Canaria in beeld

Wordt verrast door de spectaculaire landschappen van Gran Canaria

Tips van kenners

Laat je verrassen. Wij geven je een aantal tips van Gran Canaria kenners

1

In het dorp Ingenio vind je het mooiste borduurwerk van de Canarische eilanden. Bekijk in de borduurschool hoe deze ingewikkelde borduurpatronen tot stand komen.

2

In het binnenland vind je vlakbij Aldea de San Nicolas, Cactualdea het is een park met duizenden cactussen uit landen als Madagaskar, Mexico en Guatemala. Daarnaast hebben ze palmen, drakenbloedbomen en diverse soorten Aloë. Pauwen, kippen, eenden en ezels lopen vrij rond.

3

Bezoek in het zuidwesten het leuke plaatsje Puerto de Mogan. De witte en felgekleurde huisjes zijn versierd met heel veel bloemen. Voor verse vis ga je naar de vissershaven, het wordt bij wijze van spreken zo vanuit zee op je bord geserveerd.Al onze reizen zijn maatwerk.

Een voorstel op maat ontvangen voor deze reis?Een aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend!

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals

× WhatsApp