Autorondreis langs pelgrimsroute Santiago de Compostella in Noord-Spanje

Spanje – Pelgrimstocht – bedevaartroute Santiago de Compostella

Laat je meevoeren over de Camino: de adembenemende pelgrimsroute naar Compostella

“Kom niet naar de Camino om antwoorden te zoeken, maar kom met een open hart en wellicht word je verrast door wat je vindt”. Met deze gedachte maakt menig pelgrim en nieuwsgierig reiziger de lange tocht naar de laatste rustplaats van de apostel Jakobus, over de prachtige bedevaartroute naar Santiago de Compostella.

Tijdens deze autorondreis trek je door de schitterende landschappen van Galicië en de schilderachtige bergen en kust van Cantabrië, twee van de mooiste regio’s van Spanje. Rijd de natuur in en kom via de graanvelden en hoogvlakten steeds de Camino tegen in het bijzondere landschap. Op deze plek bewonder je gezellige dorpjes en steden vol kerken en kathedralen gewijd aan de beschermheiligen van de route.

Strijk neer bij de beroemde portaal in Santiago de Compostella en zie de vermoeide maar voldane pelgrims binnendruppelen in het heiligdom van de kathedraal. Meestal wandel je deze tocht, maar het is ook met de auto erg mooi en goed te doen. Het laatste stuk kun je ook te voet afleggen. Na een laatste, prachtige stadswandeling in Bilbao kun je in de verstilde steegjes van de stad de reis nog eens doornemen onder het genot van een drankje. Dit is een prachtige bestemming voor iedereen die de indrukwekkende middeleeuwse sferen en bouwwerken van Noord-Spanje en de inspirerende Camino écht wil ervaren.


Deel deze reis:

Actief

Slaapcomfort

Faciliteiten

Wat maakt deze bedevaartsroute naar Santiago de Compostella uniek?

4 unieke belevenissen

Treed in de voetsporen van de pelgrims op de Camino

Treed in de voetsporen van de pelgrims op de Camino

De laatste etappe naar Santiago de Compostella kun je wandelend afleggen. Er heerst een sfeer van kameraadschap onder de pelgrims uit alle windstreken. Ongeacht afkomst en achtergrond, leeftijd of taal, overal word je vriendelijk begroet en kun je persoonlijke verhalen uitwisselen. Het is absoluut een bijzondere ervaring om op deze manier zelf in de voetsporen te treden van de pelgrims die hier al vele honderden jaren hun weg vinden.

De wind en de zee slepen door de eeuwen heen deze rotsen langzaam tot ware kathedralen

Soms staat de natuur aan de basis van de mooiste kunst. Op het strand bij Las Rías Bajas is dat duidelijker dan ooit. Enorme rotsblokken doemen op uit de zee en bij eb zie je goed wat duizenden jaren wind en water met deze rotsen hebben gedaan. Overal zijn schitterende bogen en pieken ontstaan in het ruige materiaal, waardoor deze indrukwekkende verschijnselen nu liefkozend ‘kathedralen’ worden genoemd… bouwwerken van lucht en zee.

De wind en de zee slepen door de eeuwen heen deze rotsen langzaam tot ware kathedralen
Ervaar de mystiek van het Mariaheiligdom in de prachtige grotten van Covadonga

Ervaar de mystiek van het Mariaheiligdom in de prachtige grotten van Covadonga

Spanje kent vele mythische locaties vol oude verhalen en lokale tradities. De grottenstelsels bij Covadonga zijn hiervan een schitterend voorbeeld. Op deze plek is nu het indrukwekkende Mariaheiligdom te vinden, de heilige grot van de Maagd van Covadonga. Volgens de legende, eerst verteld door koning Pelayo de Reconquista, begon hier in de 8e eeuw de herovering van het Iberisch schiereiland op de Moren. Een prachtige locatie, rijk aan geschiedenis.

Sluit de reis vol middeleeuwse pracht af met indrukwekkende moderne kunst in Bilbao

Deze reis neemt je mee langs verstilde oude dorpen en steden, imposante kerken en kathedralen, en inspirerende bouwwerken en heiligdommen langs de Camino. Je reist dwars door het schitterende Galicië en Cantabrië en begeeft je in middeleeuwse sferen. Breng als afsluiting van de reis een bezoek aan het prachtige Guggenheim museum in Bilbao en laat je met een knipoog terugleiden naar het moderne Spanje.

Sluit de reis vol middeleeuwse pracht af met indrukwekkende moderne kunst in Bilbao

Accommodatie

Dit zijn voorbeeldaccommodaties. Wil je op een van deze plekken verblijven of zoek je iets anders? Doe een reisaanvraag en we zetten de mogelijkheden voor je op een rij!

Een oude maar gerenoveerde boerderij vlakbij Santiago de Compostella

Een oude maar gerenoveerde boerderij vlakbij Santiago de Compostella

Kom tot rust in deze prachtige 250 jaar oude boerderij, volledig gerenoveerd in het plaatsje Brión, vlakbij Santiago de Compostella. Neem een frisse duik in het zwembad of kruip met een mooi boek bij het haardvuur. Het groene glooiende landschap rondom deze accommodatie is ronduit schitterend.

Prachtig uitzicht op de kathedraal van Covadonga

Een ding is zeker, je hebt hier een prachtig uitzicht. De kathedraal van Covadonga steekt trots af tegen het schilderachtige nationale park waarin je verblijft. De kamers zijn stijlvol en comfortabel. In deze omgeving kun je ideaal wandelen, fietsen en zelfs kanoën!

Prachtig uitzicht op de kathedraal van Covadonga

Bedevaartroute Santiago de Compostella in beeld

Een prachtige mix van rijke cultuur en natuur

Tips

1

In Pamploma ligt recht aan de Camino Bar Gaucho, ideaal en sfeervol Spaans voor de eerste avond van je reis. De tapas zijn geweldig en verre van standaard, probeer bijvoorbeeld eens de zee-egel.

2

De bevlogen eigenaren van Casa Mando in León ontvangen je met open armen voor de lunch. Een op en top Spaanse zaak met misschien wel de beste traditionele Pulpo (octopus) in Gallicië.

3

Ponferrada heeft een schitterend, maar toch nauwelijks bezocht, Benedictijns klooster uit de 7e eeuw. De deur zit standaard op slot maar mevrouw Pilar – linksom de heuvel af, laatste huis – heeft de sleutel!Al onze reizen zijn maatwerk.

Een voorstel op maat ontvangen voor deze reis?Een aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend!

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals