Autorondreis langs de geheime tuinen van landelijk en lieflijk Kent en Surrey

Zuid-Engeland – autorondreis – hotels of B&B's

Ontdek paradijselijke, kleurrijke tuinparels en typisch Britse dorpjes in Zuid-Engeland

Schrijvers en kunstenaars worden al eeuwen geïnspireerd door tuinen. Denk aan de poëtische, dromerige schilderijen van Monet. Of aan de Engelse schrijver Alfred Tennyson in ‘Maud’, waar de hoofdpersoon Maud overhaalt om in de tuin te komen. “Waar ‘de wilde wingerdkruiden in de lucht zitten en de muskus van de rozen wordt geblazen.” Alice, in de Tuin van de Levende Bloemen, verzuchtte dan weer: ‘Oh, tijgerlelie, ik wou dat je kon praten!’ Tijd om zelf een aantal van de geheime tuinen van Kent en Surrey te gaan ontdekken.

Via golvende, met heggen gelinieerde weggetjes rijd je van de ene bloeiende tuinoase naar de andere. In Kent, een van Engelands oudste graafschappen, vind je beroemde tuinen zoals Sissinghurst, of verborgen pareltjes zoals die van Walmer Castle. Eveneens heb je hier de spectaculaire Penshurst Place & Gardens of de imposante Canterbury Cathedral. Dit is de plek waar de ‘British Countryside’ op z’n fleurigst is. Fascinerende kastelen, grootse kathedralen, middeleeuwse stadjes en smalle kronkelwegen laten oude tijden herleven.

Iedereen die houdt van zinnenprikkelende kleur- en geurexplosies en weelderige panorama’s haalt hier volop zijn hart op. Ook liefhebbers van Tudoriaanse en Victoriaanse historie komen ruimschoots aan hun trekken.


Deel deze reis:

Actief

Slaapcomfort

Faciliteiten

Wat maakt de geheime tuinen van Kent en Surrey zo uniek?

4 bijzondere belevenissen tijdens een rondreis langs de geheime tuinen

Waan je in het paradijs met de vele overvloedig bloeiende tuinen

Waan je in het paradijs met de vele overvloedig bloeiende tuinen

In dit gebied is er overvloedige keuze uit allerlei soorten tuinen; groot, klein, beroemd of verborgen. Je toert via kronkelige, charmante weggetjes van de ene bloeiende, kleurrijke oase naar de andere. Al dwalend door zinstrelende tuinen als Godington House and Gardens of die van Walmer Castle zal elke gemaakte foto meteen als magnifiek kunstwerk aan de muur kunnen.

De mooiste kastelen van Engeland

Richting het graafschap Surrey, vind je enkele van de meest feeërieke kastelen van Engeland, zoals Scotney Castle. Een 14e-eeuwse, Victoriaanse waterburcht met een grote, romantische tuin. Hooggelegen boven de rivier Medway, is deze plek uitermate geschikt voor een zelf meegebrachte picknick met een panoramisch uitzicht of het bewonderen van een zonsondergang.

De mooiste kastelen van Engeland
In de steegjes van The Lanes in het centrum van Brighton

In de steegjes van The Lanes in het centrum van Brighton

Hier hangt nog iets van de sfeer uit een verder verleden, toen deze plek nog een eenvoudig vissersplaatsje was. Ontdek een doolhof van historische straatjes en 'twitters' (smalle steegjes) in het hart van deze oude stad. Verscholen in The Lanes is That Little Teashop. Met slechts negen tafels, staan mensen regelmatig aan te schuiven voor een plaatsje in dit uiterst sfeervolle zaakje met ‘yummie’ scones.

Riverhill Himalayan Gardens

John Rogers, een vriend van Charles Darwin, kocht Riverhill in 1840, omdat hij de passie had om een botanische schat te creëren. De tuinen bevatten nu een van de oudste collecties rhododendrons, azalea’s en boomsoorten die door onverschrokken plantjagers in de Himalaya werden verzameld. In het vroege voorjaar geniet je van boshyacinttapijten in de bossen, de kleurenpracht van rododendrons en azalea’s in het late voorjaar en word je stil van zeldzame, oude bomen.

Riverhill Himalayan Gardens

Accommodaties

Dit zijn voorbeeldaccommodaties. Wil je op een van deze plekken verblijven of zoek je iets anders? Doe een reisaanvraag en we zetten de mogelijkheden voor je op een rij!

Het Tudor Park, a Marriott Hotel and Country Club, Maidstone

Het Tudor Park, a Marriott Hotel and Country Club, Maidstone

Dit comfortabele, luxe en moderne countrysidehotel in Kent ademt een fijne Britse sfeer. De golfbaan is naast de deur. Het hotel ligt op zo'n 500 m van het sfeervolle gehucht Bearsted. Op 3 km vind je Leeds Castle en op 17 km afstand liggen de Sissinghurst Gardens. Ondanks de stijlvolle klasse is de sfeer in het hotel heel relaxed en casual.

Flackley Ash Hotel, Peasmarsh

Midden op het platteland van East Sussex vind je dit charmante Georgiaanse landhuis. Binnen bevindt zich een comfortabel hotel met o.a. een a la carte restaurant, een indoor zwembad en een spa. Het gezellige middeleeuwse plaatsje Rye ligt op zo'n 7 km afstand en ook kun je in de directe omgeving fantastisch wandelingen maken.

Flackley Ash Hotel, Peasmarsh

Foto's

De bloeiende tuinoases van Surrey

Tips van kenners

Laten kenners van de geheime tuinen je inspireren!

1

In Tiny Tim's Lunchroom in Canterbury waan je je weer even terug in de jaren ’30. Hun sfeervolle inrichting en muziek uit de jaren ’30 en ’40 laten je extra van je high tea momentje genieten, met traditioneel gebakken scones, verse slagroom en cream tea.

2

Ypres Castle Inn in Rye is een prima lunchplek, om op krachten te komen in de heerlijk zonnige tuin. De pub bevindt bevindt zich net onder de wallen van de kasteeltoren van het piepkleine stadje Rye; één van de meest pittoreske plaatsen in zuidoost Engeland.

3

Houd je reis tot het laatste moment avontuurlijk door op de terugweg via de charmante, kleine weggetjes via de zuidkust te rijden. Geniet zo nog een uurtje langer van de panoramische uitzichten en waai tenslotte uit op de White Cliffs van Dover.Al onze reizen zijn maatwerk.

Een voorstel op maat ontvangen voor deze reis?Een aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend!

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals

× WhatsApp