Eilandhoppen langs de ruige Atlantische kust op authentieke Schotse eilanden

Betoverende natuur - Schotland - van eiland naar eiland - Traditionele cultuur

Reis van eiland naar eiland in het karakteristieke Schotland, rijk aan historie en fascinerende vergezichten

Het rustieke landschap, de vele kastelen en de prachtige vergezichten typeren het mooie Schotland. Deze magische plek staat bekend om zijn glooiende heuvels en traditionele dorpjes. De doedelzakmuziek, de kilt en de whisky zijn elementen die horen bij de typische Schotse cultuur. Zowel cultuur als natuur komen in deze reis op een bijzondere manier samen. 

Zo heb je het eiland Arran, dat zichzelf mini-Schotland noemt. En terecht. Binnen een uur wandel je over prachtige heuvels, langs mooie stranden en naar een mysterieuze steencirkel. Het eiland Islay staat bekend om de typische Schotse whisky die hier vandaan komt. 8 distilleerderijen zijn er gevestigd terwijl het eiland net iets groter is dan Texel.

Tobermory is de grootste plaats op het eiland Mull en is een charmant havenstadje met vrolijk gekleurde huizen, een theatergezelschap, kunstgalerieën, een eigen chocolaterie, bakkerij en kaarsenmaker.

Tijdens deze prachtige reis door Schotland leer je de gevarieerde natuur en bijzondere cultuur kennen en reis je van eiland naar eiland langs historische bezienswaardigheden en gezellige dorpjes. De vriendelijke bevolking zal je meer vertellen over de vele vogels, otters, dolfijnen, zeehonden en walvissen die je tegen kunt komen.

 


Deel deze reis:

Actief

Slaapcomfort

Faciliteiten

Wat maakt deze reis door Schotland bijzonder?

4 unieke belevenissen

Een afwisselende combinatie van fietsen en wandelen op Arran

Een afwisselende combinatie van fietsen en wandelen op Arran

Fietsen langs een voortdurend veranderende kustlijn, hoge gebergtes en afgelegen stranden. Veel fietsers en wandelaars bezoeken Arran omdat het eiland zoveel te bieden heeft. Fiets bijvoorbeeld naar het Brodick Castle and Gardens. Het barokke kasteel is het enige echte eilandkasteel en bevat een mooie verzameling voorwerpen. Wandel vervolgens door de formele tuinen met rododendrons en azalea's die in het voorjaar prachtig in bloei staan. Stap weer op de fiets en rijd via smalle en bochtige weggetjes richting Machrie Moor Stone Circles, waar je het laatste stuk zal wandelen naar stenencirkels uit de vroege bronstijd.

Het kleurrijke havenstadje Tobermory

Het gezellige havenstadje Tobermory, op het eiland Mull, was aan het eind van de 18e eeuw vooral een vissershaven. Vandaag de dag is het een ansichtkaartlocatie met haar kleurrijke huisjes, knusse winkelstraten en een prachtige baai omgeven door heuvels. Op Isle of Mull kun je veel dieren spotten. Zo is er bij Salen Bay een goede kans om zeehonden te zien. Ook walvissen en orka's worden in dit gebied veel gespot tussen april en oktober.

Het kleurrijke havenstadje Tobermory
Wandel langs de woeste Atlantische kust en door prachtige bospaden

Wandel langs de woeste Atlantische kust en door prachtige bospaden

Op het schiereiland Kintyre, aan de Schotse westkust, loopt een prachtige wandelroute langs de woeste Atlantische kust, verlaten zandstranden en door bospaden. In 9 dagen wandel je kriskras over Kintyre, maar een deel van de route wandelen kan natuurlijk ook. Kintyre kent een landschap van glooiende heuvels en kleine vissersdorpjes met mooie baaien. Tip: Bestel in het kleine kustdorpje Tarbert, bij Starfish Restaurant, dezelfde dag gevangen zeekreeft, oesters of mosselen.

Drink een lekker glas Schotse whisky zoals whisky hoort te zijn

Een aantal van de beste Schotse whisky ter wereld is afkomstig van het eiland Islay. Met haar vruchtbare grond en veel gerst, kent Islay 8 destilleerderijen op het eiland. Zo is er Bowmore, de oudste legale distilleerderij op Islay. Bij Bowmore, gebouwd in 1779, wordt de gerst gedraaid en nog met de hand geroerd. Door de vele distilleerderijen op dit eiland is het niet mogelijk om een algemene en eenduidige omschrijving te geven van de whisky's. Toch staat de whisky hier bekend om zijn turfrijk karakter en zijn krachtige en volle smaak.

Drink een lekker glas Schotse whisky zoals whisky hoort te zijn

Waar overnacht je tijdens het eilandhoppen door Schotland?

Dit zijn voorbeeldaccommodaties. Wil je op een van deze plekken verblijven of zoek je iets anders? Doe een reisaanvraag en we zetten de mogelijkheden voor je op een rij!

Het Bridgend Hotel

Het Bridgend Hotel

Het Bridgend Hotel is gelegen op Isle of Islay en is ideaal gelegen om de vele distilleerderijen op dit eiland te bezoeken. Een fijne plek om van de namiddag te genieten of in het zonnetje te zitten met een hapje of een drankje, is de mooie tuin om het hotel heen.

Het Buchanan Arms Hotel

Het Buchanan Arms Hotel is gelegen in het Loch Lomond & Trossachs National Park. Ontdek het park tijdens een mooie avondwandeling of houd je conditie op peil in de fitnessruimte van dit hotel. Ook kun je ontspannen in het zwembad of jacuzzi na een heerlijke maaltijd te hebben genuttigd in het restaurant.

 Het Buchanan Arms Hotel

Tips

1

Bezoek de oude begraafplaats in het kleine plaatsje Lamlash op Arren. Het is niet een uitzonderlijke begraafplaats maar de oude en soms versleten graven laten de impact zien van zowel de eerste als de tweede wereldoorlog.

2

De landschappen in Schotland zijn adembenemend en veranderen om de haverklap. Neem daarom genoeg tijd om van de mooie vergezichten te genieten en stop geregeld langs de weg.

3

De Eas Fors Waterfall is een zeer spectaculaire waterval gelegen in een prachtig natuurgebied. De waterval bevindt zich in het noordwesten van het eiland Mull.Al onze reizen zijn maatwerk.

Een voorstel op maat ontvangen voor deze reis?Een aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend!

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals

× WhatsApp