Vaar met deze Hurtigruten zeereis langs diepe fjorden en immense bergketens

Cruise - Hurtigruten zeereis - Noorse fjorden en indrukwekkende gletsjers - overnachten aan boord

Met de Hurtigruten postboot vaar je langs traditionele vissersdorpjes, prachtige gletsjers en betoverende landschappen

Prachtige Noorse fjorden typeren het fascinerende Noorwegen. Met duizenden liggen ze verspreid over de gehele westkust. Van gletsjers en talrijke bergtoppen tot traditionele vissersdorpjes en eilandgroepen zoals Lofoten en Vesterålen. Tijdens deze reis over zee klim je aan boord van een Hurtigruten postboot die, na 125 jaar, nog steeds wordt gebruikt om vrachtgoed te laden en te lossen. Maak kennis met het authentieke Noorse leven en geef moeder natuur de kans haar oneindige schoonheid te tonen.

Na een heerlijke maaltijd met lokale, seizoensgebonden ingrediënten vaar je langs de ongerepte Noorse kust en bezoek je de culturele en kleurrijke stad Ålesund. Deze excentrieke stad is gelegen op drie eilanden en ligt vlakbij het Geirangerfjord. Vaar door dit natuurlijke spektakel met steile wanden en watervallen naar authentieke dorpjes die de Lofoten eilanden zo typeren.

Er zijn verschillende Hurtigruten boten, van grote exemplaren waar het je aan niets ontbreekt tot wat kleinere versies die wat eenvoudiger zijn. Allemaal voeren ze je via diverse havens aan de Noorse kust dwars door schitterende landschappen en bijzondere flora en fauna.


Deel deze reis:

Actief

Slaapcomfort

Faciliteiten

Waarom is deze reis naar Noorwegen zo bijzonder?

4 unieke belevenissen

Struin langs de gekleurde huizen in Ålesund

Struin langs de gekleurde huizen in Ålesund

De excentrieke en culturele stad Ålesund heeft een schitterende ligging op drie eilanden: Hessa, Aspøy en Nørvøy. De architectuur in Art Nouveaustijl is noemenswaardig nadat de stad in 1904 een heftige brand onderging. De prachtige gekleurde gebouwen langs het water met de gestileerde, organische vormen van ornamenten vallen op in een stad omringd door water en bergen.

De grote glazen gevel van de IJszeekathedraal

In de prachtige plaats Tromsø, 350 kilometer ten noorden van de poolcirkel, staat een eigenzinnige moderne kerk: De IJszeekathedraal. Het bijzondere bouwwerk heeft aan de voorkant een glazen gevel van wel 35 meter hoog. In 1972 werd na 12 jaar een 23 meter hoog gebrandschilderd raam toegevoegd. Het maakte de kerk in één klap wereldberoemd. Breng een bezoekje aan dit opmerkelijke en unieke ontwerp dat de ijsbergen, het poollicht en de poolnachten symboliseert.

De grote glazen gevel van de IJszeekathedraal
Lofoten: 'Eilanden waarvan de schoonheid simpelweg niet te bevatten is'

Lofoten: 'Eilanden waarvan de schoonheid simpelweg niet te bevatten is'

Bezoek de Lofoten eilanden met haar traditionele vissersdorpjes, schitterende wateren en fascinerende landschap. Niet voor niets beschrijft de Lonely Planet de Lofoten als: 'Eilanden waarvan de schoonheid simpelweg niet te bevatten is'. Deze buitengewoon bijzondere streek is met haar diepe fjorden, immense bergketens en ruige stranden een klein paradijs voor wandelaars, vissers, geschiedenis- en natuurliefhebbers.

Ervaar de kracht van de immense waterval 'De zeven zusters'

Een bijzondere waterval in de Geirangerfjord is 'De zeven zusters'. Tussen mei en juli is de kracht van het immense spektakel het sterkst en de grootste verticale val is omme nabij 250 meter. Door de smeltende sneeuw valt de rivier Knivsflåelvane honderden meters naar beneden. Deze 'zeven zusters' zouden volgens de legende dansend de berg afkomen terwijl de waterval Friaren, aan de overkant, de zusters zou verleiden.

Ervaar de kracht van de immense waterval 'De zeven zusters'

Accommodatie

Overnacht aan boord van de oude Hurtigruten postboot en maak een keuze uit 4 verschillende huttypes

Aan boord bij de verschillende schepen van Hurtigruten

Aan boord bij de verschillende schepen van Hurtigruten

Er zijn verschillende soorten schepen van Hurtigruten die de route Bergen - Kirkeness - Bergen varen. Hurtigruten maakt onderscheid tussen huttypes en geeft dit aan met vier verschillende categorieën.

Bij de Polar categorie slaap je in een comfortabele standaard hut zonder extra faciliteiten. De Polar categorie wordt opgesplitst in binnenhutten en buitenhutten waarbij het enige verschil is dat een buitenhut een raampje met uitzicht op zee heeft. De Arctic-categorie heeft iets meer faciliteiten zoals een thee- en koffiezetapparaat op de kamer, een tv, een minibar en een set van kleine toiletartikelen. Bij de Expedition categorie verblijf je in een suite en is je hut gunstiger gelegen. Je hebt dezelfde faciliteiten als bij de Arctic-categorie.

Foto's

Een kleine impressie van deze Hurtigruten zeereis

Tips voor deze Hurtigruten reis

1

In Ålesund is er een prachtig uitkijkpunt: Fjellstua. Kijk uit over de schitterende Sunnmøre Alpen nadat je de 418 tellende treden hebt beklommen. Is dit iets teveel van het goede? Neem dan de lokale trein die je naar dit mooie uitzicht brengt.

2

Ga 's avonds eens wat later slapen of maak 's nachts een korte wandeling op het dek. Ervaar de intensiteit van de duisternis in deze gigantische fjorden waar je doorheen vaart en hoor de (stille) geluiden van de nacht.

3

Kirkenes ligt op de grens met Rusland en is tevens de laatste plaats alvorens je terugkeert naar Bergen. Een leuke excursie is een riviertocht naar een Samenhut. De Samen is een Nomadisch volk waarvan enkele nog leven op de oude en traditionele wijze.Al onze reizen zijn maatwerk.

Een voorstel op maat ontvangen voor deze reis?Een aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend!

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals

× WhatsApp