Indrukwekkende rondreis langs de pelgrimsroute Camino de Santiago in Spanje

Spanje - Castiliaanse hoogvlakte en Galicië - hotels, historische huizen en een boerenhoeve

Toeren over eeuwenoude pelgrimswegen in Noord-Spanje

Pelgrimsroute Camino de Santiago ligt in Noord-Spanje en voert je via groene beekdalen en goudgele graanvelden naar de ruige en droge Castiliaanse hoogvlakte. Je vervolgt de tocht over pittige passen en over eeuwenoude pelgrimswegen door het glooiende groene landschap van de provincie Galicië. 

Startpunt is de prachtige stad León met tal van kerken en kloosters. Je legt vervolgens een echte bergetappe af door de verstilde Maragatosstreek naar het hoogste punt van de Camino, de fameuze pas Cruz de Ferro op de Monte Irago met een top van 1500 meter. Volgens traditie legt elke pelgrim een steen bij op de grote hoop. Monte del Gozo is het traditionele uitzichtpunt van pelgrims vanaf waar je eindelijk Santiago kunt zien liggen. De laatste etappe eindigt bij de Puerta del Perdon van de Kathedraal van Santiago, waar het graf van Jacobus ‘Matamoros’ ligt. Tijdens de pelgrimstocht overnacht je iedere dag in een andere plaats bij zeer sfeervolle accommodaties waar je echt even tot rust kunt komen na een dag fietsen. Je bagage wordt vervoerddat scheelt een hoop gewicht onderweg. Voor deze reis kun je je eigen fiets meenemen of ter plekke een mountainbike of e-bike huren. Goed om te weten: in Spanje is het dragen van een fietshelm verplicht. Deze vakantie is geschikt voor mensen die zin hebben in af en toe een stevige klim, lange tochten en afwisselende bergetappes. Je inspanningen worden beloond door bijzondere ervaringen die je onderweg deelt met andere pelgrims.


Deel deze reis:

Actief

Je reist iedere dag 29km tot 54km waarbij je tussen de 280m - 840m stijgt en rond 250m - 1210m daalt. Lange ritten, bergetappes, een stevige klim en rustige tochten wisselen elkaar af. De klimaatverschillen tussen de hoogvlakte van Léon en Galicië zijn groot, houd hier rekening mee qua kleding onderweg!

Slaapcomfort

Tijdens je vakantie beschikken de kamers over een badkamer met toilet. De grootte van de kamers wisselt, de inrichting varieert van traditioneel en klassiek tot strak en modern. De bedden zijn uitnodigend!

Faciliteiten

Je overnacht in met zorg geselecteerde comfortabele hotels, historische huizen en een boerenhoeve. De faciliteiten verschillen per accommodatie: de één heeft een prachtige locatie of mooie tuin terwijl de ander beschikt over een bibliotheek, zitkamer met openhaard of een à la carte restaurant.

Wat maakt deze reis bijzonder?

Toeren over de Camino de Santiago: van groene beekdalen tot pittige passen

Treed in de voetsporen van andere pelgrims

Treed in de voetsporen van andere pelgrims

Pelgrimsroute Camino de Santiago wordt al eeuwenlang gevolgd naar Santiago de Compostella waar gelovigen willen bidden bij het graf van apostel Jacobus. Tegenwoordig ondernemen mensen de tocht vaak met als doel spirituele of persoonlijke groei. Onderweg maken de contacten met de mensen die je ontmoet de tocht bijzonder. Daarnaast maakt het afwisselende landschap met stille dorpjes en talloze kerken en kloosters indruk. Na het afzien volgt een gevoel van overwinning en blijdschap.

De overweldigende kathedralen van León en Santiago de Compostella

De kathedraal van León, Catedral Santa María de Regla is het grootste gotische kerkelijke meesterwerk uit de Middeleeuwen ter wereld. Het zonlicht speelt een grote rol vanwege de stralen die door de 125 gebrandschilderde ramen en de drie grootse rozetten hoog in de muren vallen. De legendarische kathedraal van Santiago is afgebeeld op Spaanse munten van 1, 2 en 5 cent. Je kunt ’s avonds deelnemen aan de mis die wordt opgedragen aan de pelgrims.

De overweldigende kathedralen van León en Santiago de Compostella
Het eigenzinnige Gaudí Paleis in Astorga

Het eigenzinnige Gaudí Paleis in Astorga

Het bisschoppelijk paleis van het ommuurde stadje Astorga trekt de aandacht. Het is namelijk gebouwd door Gaudi in de Catalaans-modernistische neo-gotische stijl. Het doet denken aan een Middeleeuws kasteel; binnen is het licht en luchtig. De witte granieten stenen van Bierzo in de voorgevel staan symbool voor het wit van het bisschoppelijk gewaad. Het interieur is weelderig en gedetailleerd met veel beelden, schilderijen en gebrandschilderde ramen. Je kunt er tevens het Los Caminos museum bezoeken.

Galicië is de groenste regio van Spanje

Deze regio heeft een prachtig rustig binnenland met groene valleien en heuvels. Het landschap is bezaaid met gehuchten, dorpjes, oude kloosters, wijngaarden en boerderijen. In de steden en dorpjes die je passeert wordt de traditie nog hoog gehouden. Je zult merken dat Galiciërs trots zijn op hun Keltische afkomst, taal en cultuur. De lange gerafelde kust heeft majestueuze rías (inhammen), kliffen, eilandjes en vissershavens. De mosselkwekerijen zorgen voor de delicatesse percebes (eendenmosselen).

Galicië is de groenste regio van Spanje

Waar slaap je tijdens je reis naar Compostella in Spanje?

Dit zijn voorbeeldaccommodaties. Wil je op een van deze plekken verblijven of zoek je iets anders? Doe een reisaanvraag en we zetten de mogelijkheden voor je op een rij!

Hotel Real Colegiata

Hotel Real Colegiata

Deze “hospederia” genaamd maakt onderdeel uit van het imposante gotische complex van de Real Colegiate de San Isidoro. Een gratis rondleiding is inbegrepen. Het interieur is prachtig en de kamers bieden modern comfort zoals een wekservice en flatscreen-tv. Ervaar de bijzondere sfeer van dit voormalig gastenverblijf voor pelgrims. De ligging is centraal in het gezellige centrum van Léon.

Hotel Virxe de Cerca

Vroeger behoorde het hotel in de historische binnenstad tot een klooster van de Jezuïetenorde. De comfortabele kamers liggen deels in het historische pand en deels in het moderne pand. Vanuit de tuin heb je uitzicht op het Belvís-klooster en de Ciudad de la Cultura. De lokale markt is op loopafstand.

Hotel Virxe de Cerca

Foto's

Toer door afwisselende natuur en langs indrukwekkende cultuur

Tips van kenners

Laat je verrassen. Wij geven je een aantal tips van Spanjekenners:

1

Galicië heeft verschillende lokale lekkernijen. Proef tijdens je bezoek aan Santiago de Compostela de zoete tarta de Santiago (amandeltaart). Van de groene velden in het binnenland komt de milde kaas tetilla met een boterachtige structuur. Goede wijnen zijn de albariño en loureira of de treixadura.

2

Samos heeft een mooie ligging in een schilderachtige vallei. Je ziet van ver het ontzagwekende Benedictijnse klooster dat in de 6e eeuw is gesticht. Bekijk de muurschilderingen in de kloostergangen en de prachtige binnenplaats tijdens een (Spaanstalige) rondleiding door één van de monniken.

3

In Léon vind je één van de belangrijkste museums van hedendaagse kunst van Europa namelijk Museo de Arte Contemporáneo de Castilla y León. Het gebouw is qua architectuur bijzonder waarbij het gekleurde glaswerk refereert aan het roosvenster van de 13e-eeuwse gotische Santa Maria de León-kathedraal.Al onze reizen zijn maatwerk.

Een voorstel op maat ontvangen voor deze reis?Een aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend!

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals

× WhatsApp