Luxe autorondreis van Zuid-Jutland tot Kopenhagen met comfortabele verblijven

Denemarken – autorondreis – luxe hotels

Het onveranderde Denemarken langs de Margrietroute: glooiend Merenhoogland en oude dorpsboerderijen

Van de kinderkopjes van Møgeltønder tot de wervelende straten van Kopenhagen. Deze luxe rondreis van west naar oost laat je het plattelandsleven, de natuur en de bijzondere steden van Denemarken zien. Hier zijn de vervlogen tijden van de vikingen nog altijd goed merkbaar in de voorliefde van de Denen voor het buitenleven. Deze veelzijdige vakantie brengt je naar het sprookjesachtige Denemarken van Hans Christian Andersen. Naar de oude dorpskernen met vakwerkhuizen, waar ‘s avonds ganzenfamilies rustig de weg over steken. Daarnaast reis je naar moderne steden vol levendige culturele kringen als Aarhus en Kopenhagen. Dit allemaal terwijl je onderweg verblijft in luxe hotels, gevestigd in bijzondere gebouwen.

De rondreis volgt grotendeels de Margrietroute, die langs Denemarkens ziel en zaligheid aan natuurschoonheid voert. Te beginnen in het absolute zuiden van Denemarken, bij de dorpen Tønder en Møgeltønder, vlakbij de Duitse grens. In deze landelijke omgeving tref je veel open weides en akkers aan. Het landschap wordt wat glooiender richting het noorden wanneer je vanaf het Ringkobing fjord richting de havenstad Aarhus reist. Hier kom je in het merenhoogland met bos bedekte heuvels en heldere meren tegen. Je luxe rondreis loopt dan verder richting het zuidoosten. Voor je oversteek naar het eiland Funen verblijf je in het statige Hotel Vejlefjord. Het ligt aan de rand van het gelijknamige fjord en er zijn zoal sauna’s en stoombaden te vinden om even in bij te komen. De luxe rondreis zet dan voort via Funen richting Kopenhagen naar de hippe wijk Hellerup. Hiervanuit kun je gemakkelijk richting het centrum van Kopenhagen reizen. Maar je kunt ook een bezoek brengen aan de kleurige straten van nabijgelegen Roskilde!


Deel deze reis:

Actief

Slaapcomfort

Faciliteiten

Wat maakt deze rondreis door Denemarken zo bijzonder?

4 bijzondere ervaringen tijdens deze reis

De oude straatjes van Ribe waar de tijd heeft stilgestaan

De oude straatjes van Ribe waar de tijd heeft stilgestaan

Vlakbij de westkust, bij het Deense waddengebied kun je heerlijk ronddwalen over de hobbelige straatjes van Denemarkens oudste stad, Ribe. De kleurrijke stadsgevels en met kinderkopjes ingelegde havenstraten geven het stadje een unieke charme. Midden in het plaatsje kun je bovendien, in de schaduw van de Domkerk, heerlijk eten in een herberg die zelfs dateert uit 1600.

Bezoek paleis Marselisborg in Aarhus, met een Nederlands tintje

Dit aardige optrekje is het zomerhuis van de koningin van Denemarken, Margrethe. Het paleis dankt zijn naam aan de Nederlandse handelaar Gabriël Marselis, die in de 17e eeuw veel grondgebied en zelfs voor een tijd de Deense kroon bezat. Om het slot heen vind je de uitgestrekte gazonnen en bossen van de paleistuin met daarbuiten het heuvelige Mindeparken en richting het zuiden de Botanische tuinen.

Bezoek paleis Marselisborg in Aarhus, met een Nederlands tintje
De tijd van de viking komt weer tot leven tussen de ruïnes van Trelleborg

De tijd van de viking komt weer tot leven tussen de ruïnes van Trelleborg

De overblijfselen van ooit een van de grootste vikingnederzetten zijn duidelijk zichtbaar in het graslandschap van West-Sjælland. Hier is ook een museum wat je over de geschiedenis van het fort en het vikingleven vertelt. In de zomer wordt hier bovendien een jaarlijks vikingfestival gehouden. Je kunt dan rondlopen op de markt en toeschouwer zijn van de historische strijd rond Trelleborg.

Houten windmolens, roggevelden en vakwerkgevels: het Deense platteland van vroeger in het Frilandsmuseet

Als je de woestenij van die vikingen even achter je wilt laten, breng dan een bezoek aan het Frilandsmuseet nabij Kopenhagen. Dit openluchtmuseum presenteert het vroegere leven op het Deense platteland in ruim 40 hectare. Daarmee is het een van 's werelds grootste openluchtmusea, en, sinds het al sinds 1897 bestaat, ook een van de oudste. Een dagje tussen de oude boerderijen met rieten daken voelt als een stap terug in de tijd.

Houten windmolens, roggevelden en vakwerkgevels: het Deense platteland van vroeger in het Frilandsmuseet

Waar overnacht je tijdens je reis door Denemarken?

Dit zijn voorbeeldaccommodaties. Wil je op een van deze plekken verblijven of zoek je iets anders? Doe een reisaanvraag en we zetten de mogelijkheden voor je op een rij!

Hotel Schackenborg Slotskro, Møgeltønder

Hotel Schackenborg Slotskro, Møgeltønder

Midden in het kleine plaatsje Møgeltønder ligt deze bijzondere accommodatie. Het hotel draagt het predikaat 'kro' sinds 1678, wat betekent dat het een koninklijk logement is. Gelegen in een oude witgekalkte boerderijhoeve met aangelegen bakstenen schuur, herbergt het hotel binnen een comfortable en chic interieur. Daarnaast kun je ook een lekker hapje eten in het hotelrestaurant. De keuken serveert veelal visgerechten en ook zijn veel van de ingrediënten echt vers uit eigen achtertuin.

Hotel Dania, Silkeborg

De prachtige gele neoclassicistische gevel van Hotel Dania ligt midden in Silkeborg aan het Torvet plein. Je loopt dus zo de pittoreske stad in. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Silkeborg museum, waar de wereldberoemde Tollund man opgebaard ligt. Het interieur van het hotel is enkele jaren geleden gerenoveerd en in een hernieuwd, elegant jasje gestoken. In het hotelrestaurant, Brasserie Underhuset, kun je bovendien lekker eten van gerechten met een mengeling van Deense en Franse invloeden.

Hotel Dania, Silkeborg

Foto's

Oude stadssteegjes en groene weilanden

Tips voor Denemarken

Van lokale kenners: tips voor een rondreis door Denemarken

1

Het mystieke kunstwerk Man Meets the Sea bij Esbjerg levert een erg bijzonder zicht op. Aan de rand van de duinen staan vier grote standbeelden van zittende mannen, die uitkijken over de zee naar de horizon. Het kunstwerk is zelfs te belopen vanuit Esbjerg en je kunt er ook nog een fijne strandwandeling aan vast knopen.

2

Bij Slagelse, aan de kustlijn van het eiland Saelland heb je vele witte stranden. Het strand bij Naesby vind je bovendien een serie aan 'lagoons', gemaakt van opgestapelde stenen. Tussen deze stapels kun je heerlijk in het deinende, heldere water zitten. Dit is een van de fijnere stranden in de omgeving en bovendien erg rustig!

3

Omdat Kopenhagen geen goedkope stad is, is het ook fijn om soms even de hand op de knip te kunnen houden. Bezoek zo eens de Botanische tuinen in het centrum van Kopenhagen. De mooie oude kas, dateert uit de late 19e eeuw en daarnaast vind je hier ook nog een vlindertuin en zelfs een speciale kas waar planten uit het Arctische gebied staan. De tuinen zelf zijn gratis toegankelijk, maar voor de kassen betaal je een toegangsprijs van zo'n 8 euro.Al onze reizen zijn maatwerk.

Een voorstel op maat ontvangen voor deze reis?Een aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend!

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals

× WhatsApp