Moulin de la Roque hôtel: een gerestaureerde molen in de Provence

Provence - kunst en cultuur - hotel

Zo is het om te leven in het zuiden van Frankrijk

Geniet hier van het luisteren naar de Franse taal, want de mensen zullen er zeker kletsen! Als in een film van Godard of Truffaut lijkt er altijd iets spannends aan de hand te zijn in het dagelijks leven van de bewoners. Oud en jong leeft hier naast elkaar op de gezellige terrasjes en sfeervolle pleinen. Kunst vormt de rode draad!

Kunst is overal, want de kunstenaars kwamen – en komen – hier graag. Het prachtige landschap van de Provence inspireerde vele (impressionistische) schilders waaronder Cézanne en Van Gogh. Tijdens een wandeling vind je schaduw onder wuivende platanen en snuif je de verzengende geur van lavendel op. Ook je smaakpapillen zullen niet te kort komen. In de Provence ben je bij de bron van heerlijke wijnen, de serene en pure wijngaarden zijn zeker een bezoekje waard! Met een plankje verse gevarieerde kazen is het een complete smaaksensatie. Tja, wat heeft een mens dan nog meer nodig..

Moulin de la Roque, een hotel gevestigd in een oude gerestaureerde molen, heeft een perfectie ligging om de Provence te ontdekken. Steden als Nîmes, Avignon, Aix-en-Provence en Carpentras liggen op een uurtje rijden. Omringd door groen en gelegen aan de la Sorgue Velleron rivier is Moulin de la Roque een fijne plek om rustig wakker te worden en ‘s avonds thuis te komen. Ideaal voor de kunst- en cultuurliefhebber die ook houdt van een wandeling en een hapje en een drankje.


Deel deze reis:

Actief

Bij Moulin de la Roque kun je buiten zwemmen en tennissen. Binnen een uur rijd je naar dorpjes en steden in de Provence met musea en pittoreske straatjes om doorheen te struinen. Aan de kust van Nice kun je terecht voor verkoeling. Een reis met een afwisseling aan kunst, cultuur en natuur, zo actief als je zelf wilt!

Slaapcomfort

In dit hotel heb je goede bedden die in Franse stijl zijn opgemaakt met gebloemde dekbedden. Je hebt je eigen badkamer met bad en toilet. Er is airco en het hotel heeft een rustige ligging. Hier zul je zeer waarschijnlijk fijn en in alle rust kunnen slapen.

Faciliteiten

Het buitenbad van het hotel is voorzien van ligbedjes en omringd door lavendel en kleurrijke bloemen. Ook is er een tennisbaan en een plek waar je jeu de boules kunt spelen. Doordeweeks kun je eten in het restaurant en het vriendelijke personeel tipt je graag voor gezellige eettentjes in het weekend.

Waarom verblijven bij Moulin de la Roque hotel?

Ontdek de Provence!

La Synagogue in Carpentras: een gebouw met een bijzondere geschiedenis

La Synagogue in Carpentras: een gebouw met een bijzondere geschiedenis

Vroeger zocht de Joodse gemeenschap pauselijke bescherming bij La Synagogue. De synagoge gevestigd op het plein Place Maurice Charretier werd in 1367 gebouwd en is één van de oudste synagoges van Frankrijk. Een rondleiding wordt in het Frans gegeven en het verrassend sierlijke interieur met de eredienstruimte en de rituele baden zijn prachtig om te bezichtigen.

Avignon's Rue de Teinturiers

Wanneer je een bezoek aan Avignon brengt, wandel dan door het pittoreske straatje Rue de Teinturiers. Over glanzende straatkeien loop je langs 14e eeuwse textielfabrieken onder de schaduw van platanen . In de smalle slotgracht zie je oude watermolens die destijds het water aandreven voor de textielindustrie. Chapelle des Penitents Gris staat op nummer 8. Deze kleine verborgen kapel bereik je door een klein bruggetje over te steken.

Avignon's Rue de Teinturiers
Cézanne's atelier in Aix-en-Provence

Cézanne's atelier in Aix-en-Provence

Je nadert Aix-en-Provence, in de verte zie je Mont Sainte-Victoire, de berg die Paul Cézanne steeds weer schilderde. Op een heuvelhelling vind je zijn atelier. De deur staat open, aan de kapstok hangen zijn paraplu en schilderskleren en in het midden van de ruimte staat zijn schildersezel alsof hij zojuist vertrokken is. Bewonderenswaardig is ook de metershoge ladder en de verzameling aan kannetjes en kopjes die op een smalle plank aan de wand zijn tentoongesteld.

Wijn proeven bij Mas de la Barben vlakbij Nîmes

Een paar kilometer van het centrum van Nîmes aan de Route de Sauve ligt een idyllische wijngaard. Over een pad met aan weerszijden donkere bomen die door de perfecte vorm kopieën van elkaar lijken, loop je richting de ingang. Het huis van beige steen met bruine deuren en dakpannen dak ligt lager dan de wijngaarden en hier en daar staat een wijnton. In deze serene setting produceert de familie Hermann heerlijke wijnen. Daar willen we wel een flesje of wat van meenemen!

Wijn proeven bij Mas de la Barben vlakbij Nîmes

Accommodatie

Kamers met een huiselijke uitstraling bij Moulin de la Roque hôtel

Moulin de la Roque

Moulin de la Roque

Hotel Moulin de la Roque is gevestigd in de rustige gemeente Althen-des-Paluds. De kamers zijn ruim en knus met openslaande ramen, een grote houten kledingkast en rieten schommelstoeltjes. Je kijkt er uit op het zwembad in de tuin omringd door groen waar je heerlijk kunt relaxen. Het restaurant is karakteristiek met een zwart witte tegelvoel en rode muren.

Foto's

Moulin de la Roque hôtel

Tips van kenners

Erop uit in de Provence!

1

In Monteux aan de Chemin de Beauregard staat Le Saule Pleureur. Op een binnenplaats onder een treurwilg staan kleine ronde metalen tafeltjes met sierlijke stoelen en kussentjes. Je eet er gerechten die als prachtige kleurcomposities op je bord verschijnen. De vriendelijke chef komt graag even kletsen.

2

In de gemeente Althen-Des-Paluds waar ook het hotel Moulin de la Roque staat, vind je aan de Avenue des Valayans le Jardin de Colette. Hier koop je verse groenten en fruit uit houten kratjes die naast elkaar op tafel tentoongesteld staan. Colette verkoopt er ook wijnen, vlees en kaas.

3

Lac de Monteux bereik je binnen drie minuten vanaf het hotel. Een eenvoudig meer omringd door stenen tredes en houten paden. Fijn voor een verfrissende duik! Voor een meer met een strandje en meer groen kun je Lac de Salettes bezoeken in Mormoiron.Al onze reizen zijn maatwerk.

Een voorstel op maat ontvangen voor deze reis?Een aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend!

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals

× WhatsApp