Ontspannen toeren in Zweden langs de kuststrook Kattegat

Zweden - Kattegattleden – rondreis – comfortabele hotels

Trappend langs Kattegats kustlijn door afwisselend en meestal vlak landschap

Verdwalen kan niet door de uitgebreide bewegwijzering. Volg het asfalt en je gaat van het ene naar het andere adembenemende tafereel. De knusse dorpjes bieden genoeg koffiestops, maar op een idyllisch plekje picknicken kan natuurlijk ook, net wat jij wilt. Genoeg ruimte en tijd om je dag zelf in te delen. En wil je langer fietsen? Dan neem je een omweg.

Deze route met kustwind in de rug voert langs schilderachtige landschappen waar de houten boerderijen door die typisch Zweedse rode kleur opvallen als klaprozen in een grasveld. Korenvelden wisselen af met pittoreske vissersdorpjes. Het landschapsbeeld verandert continu: van vergezichten over zee tot paleizen, van de morenenwal in natuurreservaat Fjärås Bräcka tot oude stadjes inclusief fort.

De bevolking is vriendelijk en ingesteld op fietsers. Verwacht gerust in een dorpje door een lokale bewoner in het Zweeds aangesproken te worden. Onderweg kom je gekleurde houten huisjes tegen, waar stokrozen tegenaan groeien. Op het verkeersluwe pad zul je niet veel meer dan een verdwaalde haas of medefietser zien. Dat maakt hier reizen door de natuur veilig en ontspannen. Iedere dag beëindig je in een dorpje of stad en heb je tijd voor sociale of culturele ondernemingen. De frisse zeelucht in combinatie met bewegen zorgen voor een goede nachtrust.

Dit is een comfortabele reis voor de liefhebbers van matig actief in de buitenlucht bezig zijn en Zweedse natuur. Cultuur komt aan bod zoveel je dat zelf opzoekt, ook tijdens de route. Doordat je bagage wordt nagebracht, is dit een reis voor de beginnende en de gevorderde fietser, met Rust en Ruimte als metgezel.


Deel deze reis:

Actief

Je kunt in deze avontuurlijke vakantie de fiets pakken en zo het prachtige landschap ontdekken. Tijdens het fietsen kun je ervoor kiezen om je bagage te laten brengen naar de accommodaties, dus alleen de benodigdheden voor onderweg hoeven in de fietstas mee. De veelal verharde, autoluwe wegen en minimale hoogteverschillen maken het een makkelijk te fietsen route, die uitstekend bewegwijzerd is. Hij is ook op GPS te rijden. Dit alles maakt doorfietsen mogelijk.

Slaapcomfort

Je slaapt in comfortabele hotelkamers met moderne privévoorzieningen. De hotels variëren qua sfeer en van stadshotels tot statige hotels vol historie. Ze zijn stuk voor stuk goed op hun eigen manier en bieden alle privacy.

Faciliteiten

Alle hotelovernachtingen zijn inclusief ontbijt. Als je aankomt, kun je iedere avond ook in dat hotel dineren, maar je kunt er ook voor kiezen om in het stadje iets op te zoeken. Voor je lunch kun je iets meenemen of iets van tevoren klaarmaken, maar jezelf verwennen met een door een restaurantje klaargemaakte lunch is ook mogelijk.

Wat zijn bijzondere plekjes om even te stoppen tijdens de route langs het Kattegat?

Als je er op dat moment zin in hebt, kun je hier even rondkijken.

Dé fietsroute van 2018, maar er is meer!

Dé fietsroute van 2018, maar er is meer!

Zweden heeft een uitgebreid fietsroutenetwerk, Sverigeleden, dat ook volledig bewegwijzerd is en door het hele land loopt. Vijftien lange afstandsroutes met een totale lengte van meer dan zes en een half duizend kilometer zijn met elkaar verbonden en speciaal ontwikkeld voor de recreatieve fietser. Dat geeft opties om na deze reis de fietsvakantie uit te breiden of een omweg te nemen.

Klifduiken of toch met het trappetje naar beneden?

Na alle reizen heb je voor de afwisseling de mogelijkheid bij Aspholmen, ofwel Saltholmen door de locals genoemd, te zwemmen en zonnen. In 30 minuten ben je met de tram van het centrum van Göteborg bij deze populaire zwemplaats. Omdat er kliffen zijn, zul je spectaculaire duiken kunnen bekijken, terwijl je zelf het trappetje naar het water kunt nemen.

Klifduiken of toch met het trappetje naar beneden?
Door de branding struinen

Door de branding struinen

Apelviken, naast Varberg, heeft een prachtig zandstrand en staat bekend om zijn watersport. Je kunt iedere dag vanaf het terras bij &Olles de (kite)surfers en de mooie zonsondergang bewonderen. Het restaurantje heeft een prachtlocatie, ademt echt strandsfeer, serveert goede porties tegen fatsoenlijke prijzen en heeft zowel binnen als buiten zitgelegenheid. Via de algemene strandwebcam kun je van tevoren checken hoe het weer is.

Cultuurshock in Göteborg

Hier staat het extravagante hotel-restaurant Dorsia. Het staat vol met kunst en alle vertrekken schreeuwen om aandacht met hun 19-eeuwse burlesque-inrichting. De bedden zijn opgemaakt met handgemaakt Egyptisch katoen en Mulberry zijde, dus dat belooft veel goeds voor de banken in de salons. Geschikt voor lunch en diner, maar ook een kop koffie en om even rond te lopen. Laat je niet misleiden door de afwezigheid van een receptie. Iets verder doorlopen en je kunt plaatsnemen.

Cultuurshock in Göteborg

Waar slaap je na het reizen langs het Kattegat?

Dit zijn voorbeeldaccommodaties. Wil je op een van deze plekken verblijven of zoek je iets anders? Doe een reisaanvraag en we zetten de mogelijkheden voor je op een rij!

Voorbeeld hotel

Voorbeeld hotel

Ter illustratie van het type hotel waar je tot rust komt in de kleinere stadjes, is dit hotel in Ängelholm. Je krijgt goede service, een lekker bed, schoon sanitair en een prima ontbijt. De fietsen kunnen veilig gestald worden, zodat je er de volgende dag weer fris en uitgeslapen mee op pad kunt.

Voorbeeld hotel

Ook het hotel in Göteborg is goed. Het hier getoonde voorbeeld laat zo’n comfortabele plek zien, waar je je na een dag buitenlucht en inspanning kunt terugtrekken en ontspannen. De schone douche zal je vermoeide spieren verwarmen en de goede nachtrust erbij zorgt ervoor dat je lichaam morgen weer op en top fit is voor de nieuwe fietsdag.

Voorbeeld hotel

Bijzondere plaatjes die je langs de route langs het Kattegat kunt spotten.

Genoeg bijzondere gebouwen te vinden naast de uitgestrektheid van het Kattegat.

Tips

Om je reis mee uit te breiden

1

Als je van golfen houdt, kun je in Zweden je hart ophalen. Talrijke prachtig aangelegde golfterreinen zijn hier - met name in het zuiden - te vinden.

2

Diepzeevissen is aan de westkust zeer geschikt, zowel rechtstreeks van de rotsen als vanaf een boot. Kabeljauw, makreel en zeeforel maar ook schaaldieren behoren hier regelmatig tot de vangst.Al onze reizen zijn maatwerk.

Een voorstel op maat ontvangen voor deze reis?Een aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend!

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals

× WhatsApp