Reis naar de Povlakte: schitterende steden en bijzondere kunst in Noord-Italië

Italië – kunst & cultuur – imposante kunststeden - schilderachtig meer Mantua

Betreed betoverende routes en verken de rijke geschiedenis van de Emilia-Romagna

“Wat is toch die fatale charme van Italië? Wat vinden we daar wat we nergens anders kunnen vinden? Ik geloof dat het een bepaalde toestemming is, een toestemming om mens te zijn, die andere plaatsen, andere landen, allang verloren zijn”. De Amerikaanse schrijfster Erica Jong zet hier een prachtig herkenbaar beeld neer van Noord-Italië: een schitterende streek, rijk in geschiedenis, kunst en cultuur, natuurschoon, eten en vooral: gevoel.

Tijdens deze culturele reis leer je de imposante kunststeden op de Po-vlakte van Italië, in de Emilia-Romagna echt kennen. Genesteld tussen de Alpen en de Apennijnen van Noord-Italië biedt deze regio een ongekende verscheidenheid in karakter, sfeer en bouwstijl.

De reis voert je mee langs de schilderachtige piazza’s en theaters van Verona, de prachtige kastelen van Sabbioneta en staat stil bij de 16e-eeuwse fresco’s die nog altijd de muren van Soranga sieren. Dobber rustig rond op het meer van Mantua en bewandel de geplaveide straten en stegen van Parma op zoek naar de geheimen van de befaamde hammen en kazen. De karakteristieke kunststeden en de sfeer van de Emilia-Romagna, de landschappen en de vele prachtige streekverhalen maken dit een geweldige reis voor iedereen die zich wil onderdompelen in de onbekende geschiedenis en cultuur van deze schitterende Noord-Italiaanse regio.


Deel deze reis:

Actief

Slaapcomfort

Faciliteiten

Waarom is deze reis over de Po-vlakte uniek?

4 bijzondere ervaringen tijdens deze culturele reis

Verblijf in een prachtig voormalig kuuroord uit de belle epoque

Verblijf in een prachtig voormalig kuuroord uit de belle epoque

Het centrum van het leuke stadje Salsomaggiore Terme staat vol met indrukwekkende panden die nog steeds de sfeer ademen van een luxueus kuuroord, volledig in de schitterende 19e-eeuwe stijl van de belle epoque. De statige gebouwen in de stile liberty laten nog goed deze architectonische invloeden zien, vol kleur en organische vormen. Een bijzonder inkijkje in de diversiteit van de bouw in Emilia-Romagna.

Ervaar de sereniteit van het meer van Mantua

Een boottocht over het meer Mantua brengt stilte en prachtige vergezichten. Terwijl je rustig dobbert op het water, glijden de oude familiehuizen- en kastelen langzaam aan je voorbij. Deze streek lag in handen van de befaamde Gonzaga, met een indrukwekkend hof in het Palazzo Ducale. Deze familie heeft deze schitterende stad van veel van haar kunstwerken en gebouwen voorzien; een rijk nalatenschap uit een rijk, vorstelijk verleden.

Ervaar de sereniteit van het meer van Mantua
Parma heeft naast ham ook adembenemende kunstschatten

Parma heeft naast ham ook adembenemende kunstschatten

De stad Parma gaat begrijpelijk prat op haar fenomenale gastronomische tradities. De hammen en kazen uit deze streek zijn zonder meer ongeëvenaard. Maar Parma heeft nog veel meer te bieden. Dit is een verfijnde en elegante stad, vol bijzondere kunstverzamelingen, theaters, schouwburgen en gulle nalatenschappen van de hertogen van Parma en Piacenza. Beroemde kunstenaars zoals Correggio en Parmigianino sieren hier de kerkmuren en -plafonds. Een betoverende combinatie van een geweldige keuken en een rijke cultuur.

Bezoek het wonderlijke Cremona: de stad van componisten en vioolbouwers

Cremona is een schitterende stad met de mooie Santa Maria Assunta dom, liefkozend de Sixtijnse kapel van de Po-vlakte genoemd. Het schip is geheel beschilderd met overweldigende 16e-eeuwse fresco’s. Deze stad is het meest geroemd om haar muzikale grootheden, zoals componist Monteverdi en befaamde violenbouwers als Amati, Guarneri en Stradivari. Het gebeurt niet vaak dat één locatie zoveel talent voortbrengt. Cremona lijkt haast muzikaal gezegend.

Bezoek het wonderlijke Cremona: de stad van componisten en vioolbouwers

Accommodaties

Dit zijn voorbeeldaccommodaties. Wil je op een van deze plekken verblijven of zoek je iets anders? Doe een reisaanvraag en we zetten de mogelijkheden voor je op een rij!

Drink een glaasje wijn met prachtig uitzicht bij deze authentieke boerderij

Drink een glaasje wijn met prachtig uitzicht bij deze authentieke boerderij

Vlakbij de mooie historische binnenstad Verona, staat deze leuke boerderij. Gelegen op een heuvel, geniet je van een prachtig uitzicht bij een lekker glaasje wijn. De hoofdactiviteit van deze boerderij is namelijk wijnbouw en de productie van Veronese wijnen. Daarnaast is er een kleine productie voor consumptie van de eigen boerderij.

Het prachtig gelegen hotel in Salsomaggiore Terme

Dit hotel is prachtig gelegen aan de kleine haven van Portofino en biedt een indrukwekkend uitzicht op de boulevard van Salsomaggiore. Je zit op loopafstand van de stad, prachtige spa’s voor allerlei ontspannende schoonheidsbehandelingen, het station en de winkels. Er is ook een fijne tuin en een lekker restaurant met lokale gerechten en specialiteiten.

Het prachtig gelegen hotel in Salsomaggiore Terme

Foto's

Rondreis Povlakte: een prachtige mix van rijke cultuur en kunst en uitgestrekte natuur

Tips

1

In Carpi kun je kennismaken met de beste streekgerechten bij het gezellige Ristorantino Siciliano Donna Aurora. De zeevruchten, met name de scampi, zijn geweldig.

2

Het prachtige 16e-eeuwse stadje Sabbioneta is gebouwd als ideale renaissancestad. Er zijn hier veel schitterende gebouwen te bewonderen, maar de muurschilderingen in de Palazzo Giardino zijn wel heel bijzonder.

3

Parma is beroemd om haar hammen en kazen. Een van de beste plekken om al het regionale heerlijks te proberen is het gezellige Ca' Pina: perfect voor een geweldig proefplateau.Al onze reizen zijn maatwerk.

Een voorstel op maat ontvangen voor deze reis?Een aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend!

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals