Reis over Kefalonia langs slingerende zandweggetjes naar het hart van de bergen

Griekenland – culturele reis – kleinschalige b&b

Bewonder de idyllische stranden en dorpjes met eeuwenoude tavernes op dit prachtige eiland

Kefalonia is tot op de dag van vandaag nog niet echt bekend bij het grote publiek. De ongerepte natuur, slaperige stadjes en het indrukwekkende Áenos-gebergte, overal heerst nog rust en stilte die het doen lijken alsof de tijd stil heeft gestaan. Een waar inkijkje in het authentieke Griekenland.   

Je trekt er deze reis op uit om Kefalonia, een van de Ionische Eilanden van Griekenland, écht te leren kennen. De vele uitgestrekte routes op het eiland, sommige beter begaanbaar dan anderen, zijn perfect te ontdekken te voet of per huurauto. Laat je meevoeren door immense druipsteengrotten, waar de kolossale ondergrondse zalen gebruikt worden voor klassieke concerten. Of breng de dag door op een verlaten wit strand waar je het rijk nog voor je alleen hebt. Misschien heb je geluk en zie je een van de wilde kuddes paarden die de glooiende vlaktes begrazen. Je verblijft op een locatie met een van de beste uitzichten van het eiland, waar je warm welkom wordt geheten door één van de zussen die ‘Mezzao’ bestieren. Strijk neer op je eigen terras en neem de indrukken van de dag nog eens door. Dit is een bijzondere reis voor iedereen die het indrukwekkende natuurschoon en de traditie van dit Griekse eiland wil ontdekken en geen behoefte heeft aan massatoerisme.


Deel deze reis:

Actief

Je kan deze reis volledig inrichten naar je eigen tempo en voorkeuren. Een dag aan het zwembad, een wandeling door het ongerepte landschap, een lange lunch op het pittoreske terras van een dorpse taverna, een boottocht of een rustig dagje strand.

Slaapcomfort

De accommodatie van Mezzao biedt rust, privacy en gezelligheid. Het ligt middenin de natuur met een prachtig uitzicht over de regio vanaf een eigen terras, en beschikken over ruime privé-verblijven met heerlijk comfortabele bedden en eigen badkamers.

Faciliteiten

Mezzao biedt gezellig luxe en een groot zwembad met ligbedden voor al haar gasten. De accommodatie is op basis van logies, maar er kan tegen betaling gezorgd worden voor een heerlijk vers ontbijt. Bedlinnen en handdoeken zijn aanwezig, en er zijn meerdere stranden op een klein eindje rijden! In de buurt vind je winkels en leuke restaurantjes.

Waarom is deze reis over Kefalonia uniek?

4 bijzondere ervaringen tijdens deze reis

Bewonder vanaf jouw eigen terras een van de mooiste uitzichten van het eiland

Bewonder vanaf jouw eigen terras een van de mooiste uitzichten van het eiland

Slingerende kleine weggetjes en adembenemende omliggende natuur voeren je deze reis naar jouw bijzondere verblijf. Mezzao wordt liefdevol gerund door twee zussen, die alles op alles zetten om hun bezoekers een tweede huis te bieden. En dat lukt ze. De prachtige appartementen waren ooit in vervallen staat, maar de huidige eigenaresses hebben ze nieuw leven ingeblazen. Deze hartelijke gezelligheid maakt het uitzicht vanaf jouw eigen zonneterras misschien nóg indrukwekkender.

Aanschouw de rode stranden van Xi en maak je eigen kleimasker uit het strandzand

Op het zuidelijkste puntje van het Paliki schiereiland op Kefalonia ligt Xi strand, één van de bekendste van het eiland en daarmee ook een van de meeste verzorgde en georganiseerde. Het zand bevat mineralen uit de rotsen in de omgeving en steekt prachtig af tegen de wit/grijze kalkkliffen op de achtergrond. Door de mineraliteit leent het zand zich uitstekend voor een verfrissend masker en geeft het nets iets extra’s aan jouw zandkasteel.

Aanschouw de rode stranden van Xi en maak je eigen kleimasker uit het strandzand
Een strand voor jou alleen

Een strand voor jou alleen

Op het kleinschalig familiestrandje Emblisi houdt de lokale bevolking in het weekend elkaar gezellig pratend urenlang gezelschap in het water. Doordeweeks vind je hier echter bijna niemand, naast de eigenaren van het broodjeszaakje op het strand, en heb je het rijk voor je alleen, wat een bijzondere gewaarwording is. Dat dit nog bestaat: een schitterend wit strand dat je niet hoeft te delen.

Ervaar de bevlogenheid van de lokale bevolking in het behoud van de eilandnatuur

Kefalonia kent vele soorten schitterende landschappen, uiteenlopend van bergen tot glooiende groene dalen en ruige rotsen langs de kust. De lokale bevolking is niet alleen trots op de natuur die haar eiland voorbrengt, ze helpt actief mee in het behoud daarvan. Neem bijvoorbeeld de cipres, een beschermde boomsoort die velen associëren met een typisch Grieks landschap. Al vanaf 7 cipressen wordt een gebied op Kefalonia als ‘bos’ bestempeld en zal er nooit worden gebouwd door de lokale bevolking: echte toewijding aan natuurbehoud!

Ervaar de bevlogenheid van de lokale bevolking in het behoud van de eilandnatuur

Accommodatie

Dit is een voorbeeldaccommodaties. Wil je op deze plek verblijven of zoek je iets anders? Doe een reisaanvraag en we zetten de mogelijkheden voor je op een rij!

Mezzao  - Lixouri

Mezzao - Lixouri

Mezzao biedt een tweede thuis. De studio's van de eigenaresses bieden sfeer, privacy, gezelligheid en slaapcomfort: elk met een eigen woon- /slaapkamer, terras en badkamer. Een heerlijke vers ontbijt is beschikbaar tegen betaling. Het zwembad en de luie stoelen zijn een fijne plek om even uit te rusten na een dagje toeren!

Een reis over Kefalonia in beeld

Een prachtig mix van natuur, strand en cultuur

Tips van kenners

Waar moet je echt geweest zijn op Kefalonia?

1

Als je het strand een dag voor jezelf wil hebben dan is het rustiger Agios Thomas een absolute parel. Vlakbij Karavados ligt dit prachtige kleine strand met kraakhelder water.

2

Restaurant Captain Nicolas, vlakbij Lixouri, is traditioneel Grieks en biedt vriendelijke service, bevlogen koks en een ongeëvenaarde sfeer en charme. Het uitzicht vanaf het terras is ronduit geweldig, zeker met een van de beste moussaka’s van het eiland als hoofdgerecht!

3

Een van de mooiste wandelroutes over Kefalonia is de ‘7 watermills trail’. Langs oude waterwegen met Venetiaanse bruggen slingeren de paden door het landschap, bezaaid met talloze ruïnes van molens die de aardbeving van 1953 helaas niet weerstonden. Je kunt deze trail ook met een ezel doen (aan de hand, want ze mogen niet meer dan 55kg torsen)!Al onze reizen zijn maatwerk.

Een voorstel op maat ontvangen voor deze reis?Een aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend!

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals

× WhatsApp