Reizen door Zuid-Spanje langs Moorse dorpjes en door ruige natuur

Andalusië – Spanje – sfeervol hotel

Passeer gevarieerde Andalusische vegetatie en witte dorpjes met lichte hoogteverschillen

Opstaan! Je trekt je wandelschoenen aan want vandaag word je met een busje naar het prachtige Moorse dorpje Grazalema gebracht. Hier steekt het serene wit af tegen het ruige groene landschap. De ruime huizen verraden de goede verdiensten aan de bloeiende textielindustrie van weleer.

De kleine straatjes verruil je voor het afgeschermde natuurreservaat waar niemand zonder gids mag komen. Het ligt aan de noordkant van de hoge bergrug Sierra de Pinar. Door de vochtigheid zijn dit ideale omstandigheden voor de prikkende Abies Pinsapoboom die alleen in deze streken voorkomt. Deze tocht is ietwat pittiger dan de andere routes, ondanks de goede wandelpaden en meer dalende dan stijgende route. Bijkomen en terugkijken op deze indrukwekkende routes doe je over de traditionele Andalusische gerechten. Denk aan Espetos de Sardinas (gegrilde sardientjes) of een heerlijke frisse Gazpacho. Misschien sluit je de dag wel af met een lokale Sherry, afkomstig uit het zuiden van Andalusië.


Deel deze reis:

Actief

Slaapcomfort

Faciliteiten

Wat maakt deze reis extra bijzonder?

4 reisonderdelen uitgelicht

Van Andalusische dorpje Montejaque naar Moorse stad Ronda

Van Andalusische dorpje Montejaque naar Moorse stad Ronda

Deze reis voert je vanuit idyllisch Montejaque met zijn steile bergstraatjes over een oud stenen pad dat je al ver voor je uit ziet liggen. Je struint door weilanden, waar vroeger de Moren en Christenen elkaar bestreden. Al snel doemt als vast element in het landschap de Moorse stad Ronda op, in de verte hoog op de klif wachtend op je komst.

Moors Ronda met zijn uitgebreide historie

In de 1e eeuw na Christus is Ronda tot stad uitgeroepen door Julius Ceasar. Deze bijzondere nederzetting wordt door een diepe kloof in tweeën gedeeld. De ongelooflijke ligging en dikke poorten maakten de stad oninneembaar. Nu dienen de deels gerestaureerde muren als podium voor culturele activiteiten. De Moorse baden uit de 13e eeuw behoren tot de best bewaarde baden van Spanje en de stierenvechtarena uit 1785 behoort tot de oudste en mooiste arena’s van het land.

Moors Ronda met zijn uitgebreide historie
Azuurblauw stuwmeer en wilde olijfbomen

Azuurblauw stuwmeer en wilde olijfbomen

Een prachtig ondergelopen boerenland dient nu als stuwmeer, waar je langs kunt wandelen en veel olijfbomen tegenkomt. Maar je kunt er ook watersporten, zoals kajakken, zwemmen en vissen. Het ligt onderaan de berghelling waar je hotel zich bevindt en waar het misschien wel mooiste witte dorpje ligt: Zahara de la Sierra, met haar authentieke Santa Maria de la Mezakerk.

Wandel met een gids door een strikt afgeschermd gebied binnen natuurpark

Het enorme natuurpark Grazalema heeft 300 hectare strikt afgesloten gebied en is enkel te betreden met een natuurgids van het park. Tijdens deze reis wandel je door dit relatief vochtige en beschermde stuk reservaat met het grootste Andalusische bos van de Blauwe Spaanse Zilverspar. Bijzonder zijn ook de hulsteik, montpellieresdoorn en johannesbroodboom. Deze wandeling is de pittigste van dit reisprogramma en als enige niet in te korten, maar ook uniek en verre van toeristisch.

Wandel met een gids door een strikt afgeschermd gebied binnen natuurpark

Accommodaties

Dit zijn voorbeeldaccommodaties. Wil je op een van deze plekken verblijven of zoek je iets anders? Doe een reisaanvraag en we zetten de mogelijkheden voor je op een rij!

Fijn hotel bij Zahara de las Sierra

Fijn hotel bij Zahara de las Sierra

Gelegen aan de rand van het natuurpark Grazalema en op een paar minuten loopafstand van het witte dorpje Zahara de las Sierra en het stuwweer, heeft dit luxe hotel een panoramisch uitzicht, ook vanuit de infinity pool. In de comfortabele kamers is het heerlijk ontspannen.

Kleinschalige accommodatie in Vallejas

Iets ten westen van het prachtige Sierra de Grazalema Park en nog geen 10 kilometer van Acros de la Frontera staat dit knusse vakantiehuisje. De accommodatie biedt een fantastische locatie voor een combinatie van wandelen en het bezoeken van authentieke witte dorpjes, zoals Arcos de la Frontera wat gebouwd op een hoge rots boven de rivier Guadalete.

Kleinschalige accommodatie in Vallejas

Foto's

Een voorproefje van deze reis in beeld

Insider tips

Van die fijne weetjes waardoor de parels net wat makkelijker te vinden zijn

1

In Ronda op het terras van het beroemdste hotel Paradores van de luxe Spaanse Paradorketen is het een belevenis een drankje te drinken. Je hebt prachtig uitzicht op de mooie brug en Tajo-kloof.

2

In Zahara de las Sierra is het een steile klim over een stenige weg naar het kasteel op de berg, maar het uitzicht is fenomenaal. Een uitgelezen stek voor een panoramafoto en zonsondergang.

3

Het Balcón del Coño, hangend aan de Mirador de Aldehuela, is een uitkijkpunt in de stad Ronda met een spectaculair uitzicht op de kloof, de Puente Nuevo en de hele omgeving.Al onze reizen zijn maatwerk.

Een voorstel op maat ontvangen voor deze reis?Een aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend!

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals

× WhatsApp