Lekker toeren door de romantische en historische Cotswolds

Engeland – Cotswolds – romantische lokale B&B’s

Waan je in andere tijden, struinend over de heuvels van de Cotswolds

De Cotswolds, romantisch en historisch Engels erfgoed met Middeleeuwse en Romeinse overblijfselen. De tijd lijkt hier stil te staan. Uitkijkend over glooiende heuvelruggen, lieflijke dorpjes met goudgeel kalkstenen huisjes en grote landgoederen, wandel je lekker op je gemak heuvelop.

Na een uur rust je tegen een monumentale eikenboom, waaronder je je meegebrachte lichte lunch nuttigt. In het volgende dorpje wachten bloeiende magnolia’s en borders vol bloemen en planten: een van de vele te bezichtigen tuinen op deze reis. Perfecte plek voor een high tea! De aankondiging van het Oddington Festival maakt de tongen los in de lokale pub met dikke houten balken waar je in de avond dineert. Hier kun je lekker namijmeren over het 15e eeuwse Normandische wol-kerkje, verscholen tussen de heuvels, die je eigenlijk toch had willen binnen gaan. Terugstruinend naar de B&B loop je door de 17e eeuw: goed geconserveerde historische panden ademen de sfeer van weleer. Postkoetsen rammelden over de keien en de vluchtende Engelse koning Karel I zocht zijn heil via deze straten elders. In het rustige centrum verraden enkel de auto’s het werkelijke jaartal, anders had een door de knusse straatjes marcherend Romeins legioen hier niet misstaan. Echt een reis voor liefhebbers van wandelen door betoverende Engelse cultuurlandschappen, B&B’s en prachtig verzorgde tuinen.


Deel deze reis:

Actief

De [heuvels van de] Cotswolds leent zich perfect voor wandelingen. Iedere dag wandel je 10 tot 20 kilometer, met lichte hoogteverschillen. Je kunt dit op je eigen tempo en manier doen, dus ook zoveel (foto)stops invoegen als je wilt. Ook kun je langer in een stadje blijven hangen of als je in dezelfde B&B overnacht, kiezen om die dag iets heel anders te ondernemen.

Slaapcomfort

De lokale B&B’s met typisch Engelse inrichting, bieden soms wat kleinere kamers met privacy en je eigen badkamer met douche en toilet. De historische gebouwen zijn comfortabel en eigentijds ingericht, met lekkere bedden. Het kan wat gehoriger zijn. Eventueel krakende vloeren en deuren geven extra charme aan de hele reisbeleving.

Faciliteiten

Het Engelse ontbijt staat ’s ochtends in het restaurant van de B&B voor je klaar. Vaak liggen de goede B&B’s uit het reisprogramma in het rustige centrum van een pittoresk dorpje. Bij ieder overnachtingsadres zijn enkele pubs of restaurants in de nabijheid. Daar kun je goed dineren. Alle B&B’s bieden een bar en WiFi.

Waarom is een wandelvakantie door de Cotswolds zo bijzonder?

4 bijzonderheden over de Cotswolds

Op en top puur Engels op zijn historisch en romantisch

Op en top puur Engels op zijn historisch en romantisch

Deze reis is niet zomaar een tocht naar Midden-Engeland. Dit is een eeuwenoud gebied vol historie van intriges en machtstrijd, maar ook een bloeiende wolindustrie. Kleine nederzettingen stralen de puur Engelse sfeer uit, met de prachtig aangelegde en verzorgde tuinen, waarvan sommigen door de National Trust worden beheerd. Dompel je erin onder, waan je in de 15e eeuw en struin door het mystieke heuvellandschap van tuin naar tuin en van het ene Saksische dorp naar het andere.

Parochiekerken in Middeleeuwen uitgegroeid tot ongeëvenaarde bouwwerken door bloeiende wolindustrie

In Chipping Campden staat de 15e eeuwse St. James wool church. Dit is een van de mooiste voorbeelden hoe in de late Middeleeuwen de wolindustrie bloeide. Van de opbrengsten kochten de wolhandelaren niet alleen prachtige landhuizen, maar doneerden ook een substantieel deel aan de (uit)bouw van de lokale kerk. Rond 1180 stond er nog maar een klein deel van deze kathedraal-achtige kerk. Er zijn een aantal relieken uit de 15e eeuw tentoongesteld.

Parochiekerken in Middeleeuwen uitgegroeid tot ongeëvenaarde bouwwerken door bloeiende wolindustrie
Antiekshoppen in Stow-on-the-World, voor je aankomst in Moreton-in-Marsh

Antiekshoppen in Stow-on-the-World, voor je aankomst in Moreton-in-Marsh

Niet alleen de enorme afmeting van dit marktplein, waar ooit 20.000 schapen per dag verkocht werden, valt op. Ook de hoeveel antiekshops met historische curiosa en decoratiestukken springen in het oog. Er zullen stukken te vinden zijn die ‘koopjes’ zijn, maar over het algemeen vind je hier de echt authentieke en prijzige antiques met hun eeuwenoude geschiedenis. Zetels waar Romeinse heersers en Engelse prinsen op hebben gerust en tafels waar adel in hun kasteel aan heeft gegeten.

Traditioneel Engelse country feel bij award winning Badgers Hall

In het marktdorpje Chipping Campden staat deze 15e eeuwse B&B met relaxte en comfortabele gastenlounge. Hier serveren de gastvrouw Karen en gastheer Paul hun geroemde en dagelijks verse high tea met niet te missen versgebakken scones and clotted cream. Een beetje jam erbij…. Heerlijk! Wel reserveren, ze zijn alleen op vrijdag en zaterdag geopend.

Traditioneel Engelse country feel bij award winning Badgers Hall

Waar slaap je tijdens deze wandelvakantie rondreis in Cotswolds?

Dit zijn voorbeeldaccommodaties. Wil je op een van deze plekken verblijven of zoek je iets anders? Doe een reisaanvraag en we zetten de mogelijkheden voor je op een rij!

Chipping Campden

Chipping Campden

Ook in dit historische marktstadje overnacht je in een romantische B&B met toegang tot een eigen douche en toilet. Het zijn allemaal sfeervolle panden met een rijk verleden. Het Engelse ontbijt staat ‘s ochtends voor je klaar.

Moreton-in-Marsh

Dit stadje met elegante panden uit de 17e eeuw hebben kamers die wat kleiner zijn dan je gewend bent. Het comfort is hedendaags en biedt alles wat je nodig hebt om lekker te kunnen ontspannen. De service in B&B’s is persoonlijk en charmant.

Moreton-in-Marsh

Hoe ziet een wandelvakantie reis door de Cotswolds eruit?

Prachtige Middeleeuwse historie vol romantiek en gemoedelijkheid

Insider tips

1

Rond Buckley loop je door licht heuvellandschap en over wandelpaadjes die vaak weilanden doorkruisen. Kijk niet verbaasd op als schapen je pad versperren, maar ook koeien. Loop er rustig omheen, dan gebeurt er niets.

2

Net buiten Snowshill ligt de Cotswold Lavender Farm. Van juni t/m augustus kun je de heerlijk geurende, bloeiende lavendel bewonderen en in de bijbehorende winkel iets kopen.

3

Aan de rand van Broadway kun je op een oude stoomlocomotief van de Gloucestershire & Warwickshire Steam Railway stappen. Deze rijdt een vrij lang traject door het sprookjesachtige landschap van de Cotswolds – lekker lui genieten!Al onze reizen zijn maatwerk.

Een voorstel op maat ontvangen voor deze reis?Een aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend!

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals

× WhatsApp