Rondreis dwars door Denemarken langs uitgestrekte, groene kustgebieden

Denemarken - hotelrondreis - Comfortabele en authentieke hotels

Van kust naar kust: reis van de westelijke Noordzeekust naar het Middeleeuwse Helsingør aan de Øresund

Het Deense schiereiland is aan alle kanten omringd door het water. Waar je ook bent in het land van de legostenen, je zult je altijd binnen 50 kilometer van het dichtsbijzijnde strand bevinden. De zee en het kustleven zijn ingesleten in de levenswijze van de Denen. Dit ontdek je in alle geuren en kleuren op deze hotelrondreis die je brengt van het uiterste westen naar het oostelijke Øresund, dat Denemarken en Zweden scheidt.

Je begint de reis in de kustplaats Nymindegab. Hier, aan de noordzeekust, vind je ook het uitgestrekte Ringkøbing Fjord. Verspreid over de grasbegroeide oevers liggen rode vissershutten, terwijl, achter de duinen de Noordzee tegen de brede zandstranden opstuwt. Je reis vervolgt door Midden-Jutland naar het wandelparadijs Funen. Groene heuvels en pittoreske, gekleurde dorpjes bekleden dit eiland, dat bekend staat als het tuineiland van Denemarken. Je kunt hier wandelen door de kleurrijke straatjes van Odense, de geboortestad van Hans Christian Andersen. Maar je hebt hier ook unieke natuurgezichten, zoals op het onbewoonde eilandje Æbelø, in het noorden van Funen. Je kunt hier zelfs te voet komen! Net als in de Waddenzee, kun je er tijdens eb naartoe wandelen door kraakhelder water. Je rondreis door Denemarken gaat dan verder naar het eindpunt, Helsingør, een oud veerhavenplaatsje vol gezellige winkelstraatjes, barokke gevels en oude vissersboten. Liefhebbers van Shakespeare zullen hier bovendien hun hart ophalen. Kasteel Kronborg, bij de haven gelegen, was namelijk het woonverblijf van niemand minder dan Prins Hamlet, in de gelijknamige tragedie. Van kust tot kust, laat deze fijne hotelrondreis je alle kanten van Denemarken zien!


Deel deze reis:

Actief

Slaapcomfort

Faciliteiten

Waarom is deze reis door Denemarken zo bijzonder?

4 bijzondere belevenissen

Bezoek de rustende zeehonden in het Deense waddengebied

Bezoek de rustende zeehonden in het Deense waddengebied

Nationaal Park Vadehavet is sinds enkele jaren ook toegevoegd aan de UNESCO werelderfgoedlijst. Dit komt mede door het bijzondere ecosysteem dat er heerst, waardoor veel trekvogels zich er op doortocht tijdelijk nestelen. Wil je dus vogelspotten, dan kun kun je hier getuige zijn van het unieke fenomeen, de Zwarte Zon. Een zwerm van duizende spreeuwen trekt dan tijdens de schemering door de lucht.

Uit de tijd van de Vikingen: de runenstenen van Jelling

In Jelling, vlakbij de stad Vejle liggen twee bijzondere stukken Vikingse geschiedenis geopenbaard. Een tweeal runenstenen van duizend jaar met historische opschriften liggen in het midden van het het lieflijke plaatsje. De grootste steen bevat een verklaring van Koning Harald Blauwtand, die daarmee het Deense koninkrijk tot Christelijk verklaarde. De tweede steen is ouder en is afkomstig van Haralds vader, Grom. Dit is de eerste verwijzing in de geschiedenis naar het koninkrijk 'Denemarken'. Bij het monument is een museum te vinden over de Vikingse geschiedenis en ieder jaar is er tijdens juli een ware Vikingmarkt.

Uit de tijd van de Vikingen: de runenstenen van Jelling
Een kijkje in het geboortehuis van Hans Christian Andersen

Een kijkje in het geboortehuis van Hans Christian Andersen

De befaamde auteur groeide in armoede op in de Middeleeuwse havenstad Odense. Als kind dwaalde hij ruim tweehonder jaar geleden over de kinderkopjes door de kleurrijke straatjes. In het huidige Odense kun je deze tijden herbeleven voor 110 kronen (ongeveer 15 euro) op een speciale wandeling door de historische binnenstad naar onder andere het H.C. Andersen museum en zijn geboortehuis.

Wandelen boven de witte krijtrotsen van werelderfgoed Stevns Klint

Deze witte begroeide kalkrotsen aan de Zuid-Oostkust van Denemarken zijn ook te vinden op de UNESCO wereldergoedlijst. De lagen van de kalksteen bevatten namelijk aanwijzingen over de uitstervingen van de dinosauriërs miljoenen jaren geleden. Ook vind je hier in de buurt een oud fort dat tijdens de Koude Oorlog dienstdeed in de NAVO defensielijn. Daarnaast is de groene natuur hier gewoon fantastisch om doorheen te wandelen.

Wandelen boven de witte krijtrotsen van werelderfgoed Stevns Klint

Accommodaties

Dit zijn voorbeeldaccommodaties. Wil je op een van deze plekken verblijven of zoek je iets anders? Doe een reisaanvraag en we zetten de mogelijkheden voor je op een rij!

Hotel Vejlefjord, Vejle

Hotel Vejlefjord, Vejle

Direct aan het groene Vejlefjord ligt een prachtige bloementuin met enorm uitgestrekt gazon. Bovenop de helling ligt het romantische gebouw van Hotel Vejlefjord. Tijdens je bezoek heb je in de omgeving meer dan 20 km aan wandelpaden tot je beschikking. Of geniet van een middagje relaxen in het warme en moderne interieur van de spa in het hotel.

Strand- & Badehotel Marienlyst, Helsingør

Vanuit Hotel Marienlyst loop je zo het strand aan de Øresund op. In de comfortabele en stijlvol Scandinavisch ingerichte kamers hoor je zacht het geluid van de branding. Ook hier kun je gebruik maken van de luxueuze spa in het hotel. Daarbij bereiden ze in het restaurant niet alleen 's avonds heerlijke huisgemaakte gerechten. Ook het ontbijt is hier zeer befaamd. Probeer daarbij ook de brasserie, waar ze gerechten van Franse en Noorse invloeden serveren.

Strand- & Badehotel Marienlyst, Helsingør

Foto's

Rondreis Denemarken: kleurrijke straatjes, lichtgroene bossen en heldere wateren.

Tips!

Een paar tips voor tijdens je rondreis

1

Billund is misschien wel een van Denemarkens meest populaire bestemmingen. Internationale trekpleister Legoland is er namelijk gevestigd en trekt dus veel toeristen. Maar het stadje biedt ook tal van andere activiteiten aan, waarbij je ook nog eens de drukke menigte van het legoparadijs ontloopt. Aan de rand van Billund vind je zo bijvoorbeeld de honingwijnbrouwerij Dansk Mjød. Er wordt onder andere ook bier gebrouwen en allemaal onder het motto van traditionele recepten met kwaliteitsingrediënten. Regelmatig worden er proeverijen gehouden, waar je van brouwmeester Michael alles over de ambacht komt te weten.

2

Bij de oversteek van Jutland naar Funen bij Middelfart ligt het Hindsgavl schiereiland. Dit bosrijke park is ideaal om doorheen te wandelen met uitzicht over de Kleine Beltbrug en het water van de Soebadet. Hier vind je onder andere een rendierenpark, een natuurcentrum en er is zelfs een kasteel in het gebied, genaamd Hindsgavl Slot. De aanliggende tuinen zijn ook perfect om doorheen te slenteren.

3

Naast de vele trekpleisters die het middeleeuwse stadje Helsingør te bieden heeft heb je er ook bijzondere eetgelegenheden. Het markante gebouw, de gerenoveerde oude scheepswerf, van de Kulturvaerftet herbergt een prachtige bibliotheek, maar ook zijn eigen Spisehus, waar je in een informele setting lekker op het terras kunt eten. Alles is huisgemaakt en bereid met lokale Deense, organische ingrediënten. Probeer hier het echte Deense smørrebrød eens!Al onze reizen zijn maatwerk.

Een voorstel op maat ontvangen voor deze reis?Een aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend!

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals