Rondreis door het verborgen Extremadura met verblijf in historische Paradores

Spanje - Extremadura - rondreis - Paradores

Ontdek de prachtige natuur van Extremadura terwijl je verblijft in historische Paradores

Het Spaanse Extremadura, dat ten noorden van Sevilla ligt en grenst aan Portugal, is een verborgen gebied vol indrukwekkende landschappen en excentrieke natuur. Het is de thuisbasis van een aantal fascinerende oude steden zoals het middeleeuwse Cáceres en de hoofdstad Mérida die gevuld is met monumentale bouwwerken en ruïnes uit de klassieke oudheid.

Tijdens de reis kun je overnachten in verschillende Paradores. Deze authentieke ‘hotelketen’ is opgezet door Alfonso XIII, voormalig koning van Spanje. De hotels bevinden zich vaak in aangepaste kastelen, paleizen, forten, kloosters en andere historische gebouwen.  Zo is bijvoorbeeld het voormalige klooster van Santa Clara uit de 16e eeuw omgetoverd tot Parador de Trujillo. Het eeuwenoude gebouw is zo gerenoveerd dat de originele kloostergangen nu de passage naar je prachtige hotelkamer vormen. 

Het gebied staat niet alleen bekend om de oude steden met fijne pleinen en smalle straten. In Mérida zijn imposante bouwwerken als theaters, aquaducten en kilometerslange bruggen uit de Romeinse tijd nog te bewonderen in prachtige staat. Ook vind je er ruige rotsen en groene natuur. Zo wandel je in het Monfragüe National Park langs groenblauwe rivieren en kun je bijzondere vogels spotten als de befaamde monniksgier. Kortom, deze rondreis door Extremadura laat je kennis maken met het échte Spanje.


Deel deze reis:

Actief

Slaapcomfort

Faciliteiten

Wat maakt de reis door Extremadura uniek?

4 unieke belevenissen

Slaap in het kasteel dat onderdak bood aan Karel V

Slaap in het kasteel dat onderdak bood aan Karel V

Na ongeveer een uur rijden door de ongerepte natuur vanuit het bergdorpje Trujillo, kom je aan bij je verblijf: Parardor Jarandilla de la Vera. De patio is omringd met enorme palmen. Het zwembad begeeft zich tussen de olijf-en sinaasappelbomen. De perfecte spot om bij te komen van de indrukwekkende reis hiernaartoe. Ook tijdens het diner in het gezellige restaurant ervaar je de rustige en persoonlijk sfeer. Geniet ongedwongen van de traditionele keuken. Migas extremañas en patatas revolconas zijn slechts een deel van de heerlijke selectie.

Terug naar een stukje onvervalst Spanje in het nationaal park Monfragüe

In een van de dunbevolktste Spaanse regio’s vind je mediterrane ongecultiveerde weiden en bossen. De bochtige wegen loodsen je langs wilde siërra’s, weerspiegelende stuwmeren zoals die van Alcollarin en ruige rotsen. De adembenemende leegtes zitten boordevol leven. Kijk je ogen uit met onder meer een blik naar boven. Talloze kleurrijke vogels zweven door de lucht, zoals de vale gier met een vleugelspanwijdte van wel bijna drie meter.

Terug naar een stukje onvervalst Spanje in het nationaal park Monfragüe
Bewonder de imposante Romeinse monumenten van Mérida

Bewonder de imposante Romeinse monumenten van Mérida

Gesticht als ‘Emérita Augusta’ zo’n 2050 jaar geleden, is Mérida nu een stad met een ongelofelijk aantal relieken. Zo kun je bijvoorbeeld over de Romeinse brug El Puente Romano lopen, die een afstand van bijna 800 meter overspant. Daarnaast bezoek je hier het torenhoge stenen aquaduct de los Millagros.

Bezoek Montánchez en proef ‘Jamón Iberica de Bellota’: de beste ham van heel Spanje

Er zijn grote gebieden van hoogwaardige ‘dehesa’ te vinden in Extremadura. Deze landschappen samen met het klimaat zijn ideaal voor de ontwikkeling van het Iberische varken. Al jarenlang worden de heerlijke hammen op traditionele wijze geproduceerd. Ga eens langs bij Restaurante Moneanera en proef een selectie van hammen achter in de rustige tuin van het restaurant.

Bezoek Montánchez en proef ‘Jamón Iberica de Bellota’: de beste ham van heel Spanje

Accommodaties

Dit zijn voorbeeldaccommodaties. Wil je op een van deze plekken verblijven of zoek je iets anders? Doe een reisaanvraag en we zetten de mogelijkheden voor je op een rij!

Parador de Zafra

Parador de Zafra

Het oude paleis van de hertog van Feria is gevestigd in een majestueus 15 -eeuws kasteel. Compleet intact, is het bouwwerk voorzien van wel 9 torens. De kantelen geven de voorgevel van het kasteel een prachtige authentieke uitstraling. De oude stad van Zafra ligt op steenworp afstand. Vol smalle straatjes, knusse pleintjes en witgekalkte huisjes is het makkelijk om dit te voet te ontdekken.

Parador de Trujillo

Parador de Trujillo heeft een prachtig binnenplein met veel groen en een comfortabel terras. De ruime kamers ademen de vredige en kalme sfeer van het voorgaande klooster uit. Met in de achtertuin een verkoelend zwembad, ligt het Parador midden in de historische stad Trujillo. Een van de mooiere kerken van Trujillo, Iglesia de Santa Maria la Mayor, is op slechts 10 minuten loopafstand waar je in een van de torens uitzicht hebt op de prachtige omgeving.

Parador de Trujillo

Rondreis Extremadura in beeld

Historische steden en ongerepte natuur

Tips van kenners

Laat je verrassen. Wij geven je een aantal tips van Extremadura kenners

1

Na maandenlange zomerse droogte, begint Extremadura te lijken op een gele woestijn. Koel af in het verfrissende water van het Orellana reservoir aan de Guadiana rivier. Een andere mogelijkheid hier is om bijvoorbeeld een kano te huren en erop uit te gaan!

2

Wandel door het Monfragüe National Park. Omringd door heuvels bezaaid met eikenbossen en struikgewas, loop je langs prachtige rotsen, smalle beekjes rivieren en stuwmeren. Deze veelzijdigheid resulteert in een rijke flora en fauna.

3

Gezien als pionier van de Fluxus beweging, heeft de Duitse kunstenaar Wolf Vostell een nauwe verbintenis met Extremadura sinds zijn huwelijk met Mercedes Guardado Olivenza. Het museum van Vostell is dan ook te vinden bij Cáceres in de buurt, waar de rotsen en graniet in ‘Los Barruecos’ een formatie van wel 500 miljoen jaar hebben doorstaan!Al onze reizen zijn maatwerk.

Een voorstel op maat ontvangen voor deze reis?Een aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend!

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals

× WhatsApp