Combineer het bruisende Napels met de prachtige Amalfikust en het zonnige Puglia

Italië – actieve culturele reis – Zuid-Italiaanse regio's

Reis door prachtige Italiaanse landschappen en dineer met de vrolijke Napolitanen

“Je kunt noch de Napolitaan noch de poëet het kwalijk nemen dat hij nooit zijn stad wil verlaten en zijn complimenten wil blijven zingen in luchtige hyperbolen”. Zo schreef auteur Johan Wolfgang von Goethe in 1787 al in zijn dagboek. Eigenlijk is er sindsdien niets veranderd: het heerlijk chaotische Napels en de Zuid-Italiaanse regio’s zijn ronduit adembenemend. Deze streek wordt niet voor niets de ‘meest Italiaanse’ van Italië genoemd. Andiamo!

Tijdens deze rondreis door Napels en omgeving ga je op pad om een van de mooiste stukken Italië te ontdekken. Het schilderachtige landschap van Apulië, Puglia en Trulli, de prachtige Amalfikust en de alom schitterend glooiende olijfgaarden maken dit een spectaculaire reis. Je wandelt en klimt rond door prachtige middeleeuwse steden, landschappen, en indrukwekkende archeologische locaties. Schuif aan bij de gepassioneerde en vrolijke (en luidruchtige..) Napolitanen voor de heerlijkste antipasti en bekijk lokale schatten zoals de betoverende Trullihuizen.

Om even bij te komen van de indrukken van de dag strijk je neer op een fijn terras in de schitterende stad Lecce en geniet van een glas Pinot Grigio (of twee, of drie, of…) uit de regio. Deze reis is een ontdekkingstocht door een authentiek stuk Italië voor iedereen die graag een inkijkje krijgt in dit prachtige land en haar fascinerende steden.


Deel deze reis:

Actief

Slaapcomfort

Faciliteiten

Wat maakt deze reis door Napels en omgeving uniek?

4 bijzondere ervaringen op de route

Leer de 'spiegelstad' van Napels kennen onder de grond

Leer de 'spiegelstad' van Napels kennen onder de grond

Onder de straten van Napels ligt een gigantisch netwerk aan grotten, catacomben, galerijen, kamers, tunnels en watergangen. De spiegelstad onder de grond bestaat uit vulkanisch materiaal en tufsteen. De verschillende soorten bewoners van Neapolis bouwden immense holle ruimtes, met een oppervlakte van rond de 600.000 vierkante meter. Deze werden onder andere gebruikt als schuilkelder in de Tweede Wereldoorlog. Er zijn verschillende plekken in de stad waar je een kijkje kan nemen onder de grond. Het is een totaal andere wereld waar je ook verschillende indrukwekkende rondleidingen kunt krijgen.

Trotseer de hellingen van de Vesuvius en bewonder de baai van Napels

Trek je bergschoenen uit de kast en beklim de beruchte (nu slapende) Vesuvius voor een adembenemend vergezicht over het Zuid-Italiaanse landschap. Je ziet vanaf de kraterrand op unieke wijze de glooiende hellingen, pittoreske steden, en natuurlijk de schitterende baai van Napels. Hier gedenk je het noodlottige Pompeji, een Romeins slachtoffer van deze vulkaan, en kun je de overblijfselen en opgravingen van het stadje bekijken. Bevroren in de tijd door de kracht van de natuur. Indrukwekkend.

Trotseer de hellingen van de Vesuvius en bewonder de baai van Napels
Laat je meevoeren langs de schilderachtige landschappen van de Amalfikust

Laat je meevoeren langs de schilderachtige landschappen van de Amalfikust

De kustlijn van de Amalfi-regio is adembenemend en wordt vaak genoemd als één van de mooiste autoroutes van Europa. Je volgt de slingerende weg en valt van het ene vergezicht in het andere. Hier ademen de stadjes nog echt de sfeer van het oude authentieke Italië. Strijk neer op een van de gezellige terrasjes van het kleurrijke stadje Positano of het vrolijke Amalfi waar je allerlei soorten limoncello kunt proeven: de grote regionale trots.

Waan je in een sprookje bij de unieke trulli-huizen in Alberobello

Alberobello is een stad vol smalle straatje en slingerende stegen, waar de geuren van de lokale specialiteiten subtiel uit de knusse tratorria drijven. Dit is de hoofdstad van de trullistreek en het oude centrum is werkelijk uniek. De wonderlijke leistenen trullihuizen lijken haast te zijn weggelopen uit een sprookjesboek. De kegelvormige daken zijn nergens anders ter wereld te vinden. Bijzonder dat dit zo goed geconserveerd wordt!

Waan je in een sprookje bij de unieke trulli-huizen in Alberobello

Accommodaties

Dit zijn voorbeeldaccommodaties. Wil je op een van deze plekken verblijven of zoek je iets anders? Doe een reisaanvraag en we zetten de mogelijkheden voor je op een rij!

Sereniteit en rust vlakbij het historische centrum van Napels

Sereniteit en rust vlakbij het historische centrum van Napels

Dit mooie bed & breakfast in Napels is goed gelegen en het historische gebouw stamt uit 1800. Het volledig gerenoveerde gebouw straalt sereniteit en rust uit. Dichtbij Piazza Vanvitelli, het hard van de heuvelachtige en nobele wijk Vomero, biedt deze plek een uitstekende basis voor een reis door Napels en het zuiden van Italië.

Overnachten in een echt trulli huisje in de charmante stad Alberobello

Bij dit authentieke bed & breakfast ervaar je de sfeer van de stad Alberobello in je eigen slaapkamer. Het prachtige trulli huisje is vanbinnen misschien nog wel specialer dan van buiten. De kamers op de bovenste verdieping zijn namelijk volledig uitgehouwen in het kegelplafond.

Overnachten in een echt trulli huisje in de charmante stad Alberobello

Rondreis Napels en omgeving in beeld

Een schitterend mix van rijke natuur en eeuwenoude steden

Tips

Op zoek naar tips voor Napels en omgeving? Hier ben je aan het juiste adres

1

Zelfs al vallen de mussen van het dak, in Napels is het op de Via San Gregorio Armeno altijd kerst. De lokale kunstenaars werken dag in dag uit aan de schitterende handgemaakte kerstartikelen en stallen.

2

De hoofdstraat van Napels, Spaccanapoli, wordt wel gezien als een van de meest karakteristieke en charmante straat van Italië. Letterlijk betekent Spaccanaopli 'Napels splitter'. Het snijdt Napels doormidden en brengt je naar de vele bars, gezellige restaurants en leuke winkels.

3

In Trullo Garden in Alberobello kun je heerlijke streekgerechten proberen in de prachtige binnentuin die uitzicht geeft over het stadje. De vriendelijke bediening van dit familierestaurant legt je echt in de watten.Al onze reizen zijn maatwerk.

Een voorstel op maat ontvangen voor deze reis?Een aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend!

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals