Rondreis door Italië langs middeleeuwse steden en het Trasimenomeer in Umbrië

Umbrië – autorondreis – rustig gelegen authentieke sfeervolle agriturismo’s

Ontdek het groene hart van Italië met middeleeuwse straten en lokale feesten

Tijdens deze rondreis naar Umbrië leer je wat de betekenis is achter “la dolce vita”, ofwel het goede leven. In Umbrië vind je dit terug in de vorm van culinaire proeverijen, het ruige landschap en lokale feesten. Deze autoreis door het groene hart van Italië brengt je langs middeleeuwse dorpen zoals Spoleto en Montefalco. 

Je begint je reis al in de stijl van “la dolce vita” nadat je met een warm welkom wordt ontvangen met een drankje en enkele delicatessen door de eigenaar van je verblijf. Vervolgens brengt je reis je naar de paradijselijke Apennijnen, waar je kan genieten van lokale truffels en de funghi porcini (paddestoelen).  Je maakt verschillende tussenstops om prachtige fresco’s en een uniek mummiemuseum te bezoeken. Waar je in Umbrië onder andere van kunt genieten, zijn de lokale feesten, zoals het Spoleto festival dei Due Mondi of vergaap je aan het kleurrijke spektafel van Infioreta, ter viering van Corpus Cristi. Laat je een dag stroomafwaarts voeren tijdens een rustig boottocht over het Trasimenomeer. Je eindigt je reis vervolgens nogmaals in “la dolce vita” stijl met een afscheidsdiner met lokale specialiteiten in je agriturismo.

Tijdens deze reis verblijf je in verschillende agriturismo’s waar je o.a kan genieten van een (zout water)zwembad. Van daaruit verken je de omgeving met de auto of te voet. Het programma is een afwisselende combinatie van natuur, rijke cultuur en het heerlijke Italiaanse leven!

 

 


Deel deze reis:

Actief

Slaapcomfort

Faciliteiten

Wat maakt deze reis naar Umbrië uniek?

4 bijzondere ervaringen tijdens deze rondreis

Ontdek de fantasiestad La Scarzuola van Umbrië

Ontdek de fantasiestad La Scarzuola van Umbrië

La Scarzuola is het levenswerk van architect Tomaso Buzzi. Hij ontwierp een Utopia voor hemzelf en na zijn dood is het opengesteld voor het publiek. Het bijzondere aan deze plek is dat je bijna alle architectuurstijlen tegenkomt. Je waant je door een fantasiestad en loopt langs doolhoven en vijvers. Paleizen tot basilieken staan dicht naast elkaar. Maar ook piramides, tempels en koepelkerken volgen elkaar op. Houd er wel rekening mee dat deze surrealistische stad alleen te bezoeken is onder begeleiding van een gids, die niemand minder dan de neef van Tomaso Buzzi zelf is!

Geniet van de taferelen tijdens het jaarlijks Spoleto Festival dei Due Mondi

Spoleto is de plek voor muziek-en kunstliefhebbers omdat elk jaar het Spoleto Festival dei Due Mondi loopt van eind juni tot begin juli. Internationale talenten komen bijeen om hier deel van uit te maken. Tijdens dit cultureel festival zijn voorstellingen in verschillende theaters te zien, afhankelijk van de soort muziek of dans. Zoals opera in de Teatro Nuovo Gian Carlo Menotti en Teatro Caio Melisso of ballet in de Romeinse theater. Voor avant-garde voorstellingen, tentoonstellingen en moderne dans ga je naar de Teatrino delle Sei.

Geniet van de taferelen tijdens het jaarlijks Spoleto Festival dei Due Mondi
Slenter door de middeleeuwse straten en stegen van Gubbio

Slenter door de middeleeuwse straten en stegen van Gubbio

Gubbio is volgens de Italianen de meest middeleeuwse stad van Italië. Het ligt tegen de berg Monte Ingino waar de basiliek prijkt op de top. Het hoogtepunt van Gubbio is letterlijk en figuurlijk de Piazzo Grande. Vanaf dit plein krijg je een paranoma uitzicht van Gubbio. Ook is hier de palazzo, waar middeleeuwse vondsten en opgravingen zijn bewaard. Om het plein heen kan je verder slenteren door straten en stegen vol met leuke winkeltjes en restaurants.

Laat je verrassen door het kleurrijk spektafel Infiorata in Spello

In Spello worden je zintuigen aangewakkerd door de kleuren van deze goed bewaarde middeleeuwse stadje. De kleuren van bloemen en planten slingeren langs gevels, trappen en balkonnetjes. Spello is het kleurrijkst tijdens Infiorata. Ter viering van Corpus Cristi wordt de stad binnen één nacht door een ware bloementapijt bekleed. Het is waanzinnig om te zien hoe de bloemblaadjes met zorg en detail worden geplukt om vervolgens neergelegd te worden in schitterende patronen. Infiorata is dit jaar te bewonderen van 22 juni tot 23 juni.

Laat je verrassen door het kleurrijk spektafel Infiorata in Spello

Accommodatie

Dit zijn voorbeeldaccommodaties. Wil je op een van deze plekken verblijven of zoek je iets anders? Doe een reisaanvraag en we zetten de mogelijkheden voor je op een rij!

Agriturismo Il Giardini Degli Elfi

Agriturismo Il Giardini Degli Elfi

Deze sfeervolle agriturismo is gelegen op het platteland, nabij Assisi en Foligno. Tijdens de zomer kan je een frisse duik nemen in de zoutwaterzwembad. Als je een wijnliefhebber bent zit je goed, je bent namelijk omgeven door wijngaarden. Als leuke souvenir kan je zelfgemaakte olijfolie kopen van de eigenaren.

Umbrië in beeld

Middeleeuwse straten, lokale feesten en ruige natuur

Tips voor Umbrië

Laat je verrassen. Wij geven een aantal tips van Umbrië kenners!

1

In het historisch dorp Pettino kan je op truffeljacht met Wild Foods Truffle Hunt, een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in het zoeken van truffels. Tijdens je zoektocht loop je in bossen en op heuvels met een gespecialiseerde truffeljager en speurhond. Met je gevonden truffels ga je terug naar het dorp en geniet je van een typisch Italiaanse lunch met de familie van het bedrijf.

2

Je belandt als het ware in een filmset in de middeleeuwse stadje Montone. Dit stadje is goed onderhouden en nog vrij onontdekt. Hier kan je in rust door de straten slenteren, meekijken met een potje kaarten spelende oude Italiaanse mannen en kinderen die rennend achter een bal gaan.

3

Aan het meer vind je onder andere het charmante dorpje Castiglione. In de hoofdstraat ligt de culinaire trots van het meer, namelijk la fagiolina del lago. Deze piepkleine boontjes hebben een delicate smaak en groeien ook rondom het meer.Al onze reizen zijn maatwerk.

Een voorstel op maat ontvangen voor deze reis?Een aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend!

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals