Vanuit Oslo per camper rondreizen door het bosrijke landschap van Noorwegen

Noorwegen – Natuur & Cultuur – Camper

Beleef de weidse ruimte en rustgevende natuur van Noorwegen

Vanuit Oslo start je deze camperreis die je door de veelzijdige natuur van Noorwegen voert. Je rijdt langs kustplaatsen zoals Larvik in het zuiden Noorwegen en verblijft in steden en pittoreske plaatsjes zoals het groene Voss. Kenmerkend voor deze reis en route is de prachtige natuur.

In Gaupne wandel je omringd door indrukwekkende bergen, bossen en fjorden. In Kristiansand kun je een rondvaarttour doen en in Bergen bereik je met een kabeltrein een bergtop. Een adembenemend uitzicht over het blauwe water en de beboste bergen! Leer ook de cultuur van Noorwegen kennen en woon in Haugesund een theatervoorstelling bij over vikingen. In de avonden proef je verse vis bij een plaatselijk restaurantje of kook je bij je camper en eet je onder de sterrenhemel. Dit gebied leent zich ook uitstekend voor wandelingen waarbij je je alleen op de wereld waant. Als afsluiter kun je in Oslo ontspannen in één van de prachtige stadssauna’s. Heerlijk om in een rustgevend stoombad alle wandelingen, tochten en kampvuuravonden in gedachten nog eens de revue te laten passeren. De route en tips die hier worden gegeven zijn een suggestie, je huurt namelijk de camper in Oslo en komt hier weer terug, maar voor de rest ben je vrij om je reis vorm te geven! Echt een reis voor actieve avonturiers.


Deel deze reis:

Actief

Gemiddeld rijden reizigers die deze tocht maken tussen de 100 en 300 km per dag. Omdat je zelf de route bepaalt kun je dit naar eigen behoefte invullen. Ook de wandelingen en andere activiteiten bepaal je zelf, heb je zin in een hele actieve reis dan biedt Noorwegen daar meer dan voldoende mogelijkheden voor. Wil je het wat rustiger aandoen en ook een dag een boek lezen op een strand dan is dat geheel aan jou.

Slaapcomfort

Je slaapt in je eigen camper met veel ramen en goede verlichting. Het interieur heeft een knusse uitstraling en is een fijne lichte ruimte. De camper is voorzien van een toilet, airconditioning, een douche, vriezer en koelkast. Van tevoren kun je ook een camper bezichtigen wanneer je wilt weten hoe het voelt voordat je op pad gaat.

Faciliteiten

Je bepaalt zelf bij welke campings je verblijft. Het niveau van de faciliteiten verschilt van een mooie rustige plek in de natuur met weinig tot geen faciliteiten, tot goed geoutilleerde campings met buitenkeukens, een restaurant, wasserette en een uitgebreide supermarkt.

Wat maakt deze reis door Noorwegen uniek?

Vier bijzondere belevenissen:

Als een ontdekkingsreiziger op pad

Als een ontdekkingsreiziger op pad

Hoog boven de grond rijd je het onbekende tegemoet. Langzaam word je steeds meer onderdeel van het landschap, het ontdekken van bijzondere plekken - zowel bekende spots als onbekende locaties - vormt een groot onderdeel van de reis. Omdat je de route zelf bepaalt, kun je iedere dag je neus achterna reizen!

Beleef de magie van de fjorden vanaf het hoge Preikestolen

In Stavanger waan je je in een avonturenfilm wanneer je op het indrukwekkende Preikestolen staat. Deze enorme klif van 605 meter hoog is een bijzondere plek met zo'n waanzinnig uitzicht over de fjord dat de realiteit even lijkt te verdwijnen. Er is geen railing, dus doe voorzichtig.

Beleef de magie van de fjorden vanaf het hoge Preikestolen
Botanische tuin in de bruisende buurt Grünerløkka

Botanische tuin in de bruisende buurt Grünerløkka

Voorheen was deze wijk aan de rivier een industrieel gebied, maar nu is het een buurt met onafhankelijke galeries en nieuwe tentjes. Ook vind je in Grünerløkka de Oslo Botanical Gardens. Bekijk er prachtige sculpturen gemaakt van wilgen van de kunstenaar Tom Hare en bezoek de verschillende kassen en tuinen. De geurtuin is speciaal ontworpen voor mensen die niet kunnen zien en de Victoriakas huist een gigantische waterlelie uit de Amazone.

Vanaf Voss wandelen naar Bordalsgjelet Gorge

Vanaf het centrum van Voss kun je een lichte wandeling van 5km naar het prachtige Bordalsgjelet Gorge maken. Je wandelt langs het schitterende meer Vangsvatnet, waar mensen vaak kanoën. Ga richting Prestegardsmoen waar je een brug oversteekt over het Vossomeer. Vervolgens ga je naar rechts en volgt de weg Russarvegen. Vanaf daar volg je de bordjes naar Bordalsgjelet Gorge. Je loopt over een smal pad door een kloof met bemoste rotsen. Aanschouw daar een vrolijk klaterende waterval.

Vanaf Voss wandelen naar Bordalsgjelet Gorge

Accommodaties

Je bepaalt de route en plekken waar je overnacht tijdens deze reis zelf. Twee tips:

Gon Camping in Larvik

Gon Camping in Larvik

Bij de ingang doet de houten 'welkomstpoort' met het logo van Gon Camping je wellicht denken aan een schoolkamp uit oude films. Je kampeert hier tussen de bomen en zwemt rustig in het donkere water van het strandje aan zee. Aan de kust liggen mooie vlakke beige rotsen en zijn er kleine steigers, waar je je voeten kunt laten bungelen of waar je het water in duikt!

Grimen Motell & Camping

De kleine camping ligt aan een uitgestrekt meer zo'n 30 minuten van Bergen vandaan. Het is geen drukke camping, dus je hebt rust en ruimte! Op een zonnige dag zie je vanaf houten picknicktafeltjes in het gras de wolken weerspiegeld in het water en kijk je uit op de groen beboste bergen. De camping ligt aan een weg, dit kan geluid veroorzaken in de ochtend, maar als doortrekcamping is het een prima locatie.

Grimen Motell & Camping

Op vakantie in Noorwegen

Een impressie van de natuur in het zuiden van Noorwegen

Tips van kenners

Tips voor een rondreis door Noorwegen

1

Bij SALT's amfitheater Árdna komen elke zaterdag zo'n 120 mensen bij elkaar. Met uitzicht op de fjord en het Opera House in Oslo geniet je van de tot 60 graden verwarmde ruimte. Elke sauna sessie wordt begeleid door een optreden van een poet, performer of muzikant.

2

Jostedalsbreen, de grootste gletsjer van het Europese continent ligt sierlijk als ooit schuimend water tussen donker verstild steen. Als een perfect gespoten slagroom dat net ophoudt voor het aan het water raakt. Het steen met zijn rechtlijnige structuren doet denken aan cubistische schilderijen van Picasso.

3

In Arendal, een pittoreske stad aan de kust is er een café genaamd 'Bjellandstrand Gard Café'. Je eet er heerlijke verse wafels in de vorm van hartjes. Dit mooie plekje heeft een landelijke uitstraling met mooi gedekte tafels en een tuin waar in het seizoen de rode rozen volop in bloei staan.Al onze reizen zijn maatwerk.

Een voorstel op maat ontvangen voor deze reis?Een aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend!

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals

× WhatsApp