Zomerse autorondreis langs de kust van Oost-Denemarken met verblijf in authentieke Kro’s

Oost-Denemarken - hotelrondreis - authentieke herbergen in historische panden

Ontdek Denemarken: van het groene Funen tot bruisend Kopenhagen

Machtige drakenvloten, flonkerende bakenlichten in het duister van de schemering… Doe nu je ogen weer open. De drakenschepen zijn weg, maar, staand middenin het land van de vikingen, voel je nog wel de oeroude geest die verborgen ligt in het landschap. Is het de wind? Razend over de rollende groene velden en lichtblauwe wateren. Of de machtige voorbijzwevende wolken? Afgestoken tegen een stralende blauwe lucht. Misschien is het wel het gevoel van vrijheid dat nog altijd over deze groene heuvels heerst. Op deze rondreis door Denemarken ervaar je de onbevangenheid van het Deense leven. In alle vrijheid reis je langs de gerafelde kustlijn van Oost-Denemarken in een omgeving met zachte stranden en groene fjorden.

Tijdens je reis verblijf je in de authentieke Deense Kro’s. Deze komen voort uit uit een 700 jaar oude traditie, gestart door koning Erik Kippling in 1286. De Kro’s waren herbergen die onderdak boden aan leden van het koninklijk huis. Tegenwoordig vind je deze herbergen in prachtige ouwe panden. Denk aan witgekalkte boerderijhoeves met rietbedekte daken, midden op het Deense platteland. Deze rondreis start je vanuit Bov Kro in Padborg, vlakbij de Deens-Duitse grens. Vanuit hier ontdek je het spiegelende water van het Flensburger Fjord. Vroeger werd hier de wacht gehouden over het naastgelegen Gendarme pad, maar nu kun je hier in alle rust een fietstocht langs de dichtbegroeide oevers maken.

Vanuit dit zuidelijke punt vertrek je naar Midden-Jutland, waar je verblijft in het oude spoorstadje Ry. In deze natuurrijke omgeving is van alles te ondernemen. Je kunt hier kanovaren, maar je kunt ook een dagje de havenstad Aarhus bezoeken. Hier kun je bovendien uitstekend winkelen! Dan gaat de reis verder via Funen – ook wel het tuineiland van Denemarken genoemd – naar het uitgestrekte eiland Langeland. Hier ervaar je de rust temidden van wijde velden met her en der een molen of witte graanschuur. Ter afsluiting van de rondreis door Denemarken kom je aan in wereldstad Kopenhagen, die je rustig te voet kunt verkennen.


Deel deze reis:

Actief

Slaapcomfort

Faciliteiten

Wat maakt deze reis naar Oost-Denemarken uniek?

Leer de meeslepende geschiedenis van Zuid-Jutland kennen in Sønderborg Slot

Leer de meeslepende geschiedenis van Zuid-Jutland kennen in Sønderborg Slot

Sønderborg Slot is een nationaal icoon dat diep verworven ligt in de Deense geschiedenis. Ooit een belangrijk onderdeel van de beschermingslinie van het Deense koninkrijk. Nu is het statige gebouwd omgetoverd tot museum over de Zuid-Deense geschiedenis. Begin juli wordt hier bovendien een weekend lang de tijd teruggedraaid naar het jaar van de bloedige Tweede Duits-Deense oorlog, 1864...

Een bezoek aan hét kunstmuseum van Aarhus, de gelukkigste stad van Denemarken

ARoS is een van de grootste kunstmusea in Noord-Europa. Het werd in 1859 opgericht door de eigen inwoners van Aarhus. Ondertussen heeft het een uitgebreide internationale kunstcollectie vergaard. De meeste van de werken is moderne kunst, maar ook is er hier werk van het realisme te vinden uit de 'gouden' 18e eeuw van Denemarken. De bijzonderste attractie is echter 'Your rainbow panorama' op het dak. Vanuit deze loopbrug heb je spectaculair zicht in elke kleur van het spectrum over de havenstad Aarhus.

Een bezoek aan hét kunstmuseum van Aarhus, de gelukkigste stad van Denemarken
In kleurrijk Roskilde ontloop je de drukte van Kopenhagen

In kleurrijk Roskilde ontloop je de drukte van Kopenhagen

Roskilde ligt op zo'n 20 kilometer van Kopenhagen af. Maar waar het in Kopenhagen zwart ziet van de toeristen, loop je hier nog rustig rond door de charmante straatjes van de schilderachtige binnenstad. De kathedraal met zijn gele binnenplaatswanden is opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. Ook een bezoekje aan de oude kruidenierszaak Lützhøfts, waar alles is ingericht zoals het er in 1920 uitzag, is erg leuk. Een dagje in Roskilde zal snel voorbijgaan.

Wandelen door landschap van Funen uit de IJstijd

Naast fietsen kun je in de rustige natuur van dit eiland ook op het water de omgeving verkennen. Je kunt er met de kano op uit gaan, of je kunt zelfs zeilend van eilandje naar eilandje varen in het zuiden van Funen. Het glooiende landschap op Funen is ontstaan tijdens de laatste IJstijd. Hierdoor vind je op het eiland veel steile heuvels, zoals bij Svanninge Bakker. Je kunt er dus ook gewoon ouderwets met de benenwagen op uittrekken en door de heuvels wandelen.

Wandelen door landschap van Funen uit de IJstijd

Accommodaties

Dit zijn voorbeeldaccommodaties. Wil je op een van deze plekken verblijven of zoek je iets anders? Doe een reisaanvraag en we zetten de mogelijkheden voor je op een rij!

Hotel Bov Kro, Padborg

Hotel Bov Kro, Padborg

Een waar kijkje in een van de oorspronkelijke kro's in Denemarken vind je achter de deuren van Hotel Bov Kro. Met meer dan 400 jaar op de teller kan het leunen op een rijke geschiedenis. Daarnaast vind je hier ook een rijk aanbod aan verse bereide gerechten in het huiselijke restaurant. Op een luttele kilometer van het hotel begint het Gendarme pad al. Ideaal voor een stevige wandeling, 's avonds een stomende bord soep en daarna onbezorgde nachtrust in een van de rustgevende hotelkamers.

Hotel Brobyværk Kro, Brobyværk

Sinds 1732 word je hier al een royale nachtrust aangeboden. Ook een zeer traditiegetrouwe accommodatie dus. Een moderne inrichting, die toch de oorspronkelijke sfeer in bewaring houdt, zorgt voor een kalme omgeving. Om de hoek in het slapende plaatsje Årslev is er ook een microbrouwerij waar je lokale bieren kunt proeven en tegelijkertijd kunt luisteren naar de gepassioneerde eigenaar, Eddie. Die overigens ook nog een goede dosis humor in huis heeft.

Hotel Brobyværk Kro, Brobyværk

Autorondreis Oost-Denemarken in beeld

Glooiende heuvels, ruige kustlijnen en knusse Middeleeuwse stadjes

Tips!

Een inkijkje in de leukste activiteiten, volgens de locals.

1

Het meergebied van Midden-Jutland kun je eigenlijk niet verlaten zonder op het water geweest te zijn. In een van de pittoreske stadjes Ry of Silkeborg stap je op Hjejleselskabets nostalgische stoomboot voor een rondje langs de bijzondere, heuvelige natuur. Langs de bosrijke oevers vaar je richting de Himmelbjerget, het hoogste punt van Denemarken met zijn 147 meter. Ga je hier aan wal om je klimmersbenen te testen?

2

In het uiterste noorden van de regio Hovedstaden, zo'n 50 kilometer boven Kopenhagen, ligt het middeleeuwse plaatsje Helsingor (in het Nederlands ook wel bekend als Elseneur). Er is echter iets heel bijzonders aan dit stadje. Hier vind je namelijk het Kronborg Kasteel, ook wel bekend als het toenmalige optrekje van prins Hamlet, uit de gelijknamige, legendarische tragedie van Shakespeare. Binnen vind je nog een prachtige Renaissance inrichting, gevuld met houtwerken en wandtapijten. Uitgekeken? Loop dan vooral ook het bijzonder pittoreske Helsingor zelf in!

3

De stad Odense organiseert jaarlijks een indrukwekkend bloemenfestival. In mid-augustus wordt de oude stad gevuld met kleurige bloemendecors, een sprookjesachtige waarneming. Ieder jaar vertonen de verschillende stukken een bepaald thema, dat op de meest bijzondere en levendige manier wordt uitgebeeld. Ideaal om lekker een dag rond te slenteren.Al onze reizen zijn maatwerk.

Een voorstel op maat ontvangen voor deze reis?Een aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend!

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals

× WhatsApp