Bijzondere safari’s

Bezoek adembenemende exotische vlaktes waar het groot wild los rondloopt. Bewonder het wildlife.

Bijzondere ervaringen op safarivakantie

Aan een strakblauwe lucht stijgt een brandende zon langzaam naar zijn hoogste punt. Gelukkig zit je bedekt onder het dikke dak van een jeep, geparkeerd naast de groeven van het zandpad tussen het lange helmgras. Turend over een eindeloos vlak landschap zit je met een verrekijker in de aanslag. In de verte begint de uitgestrekte zoutvlakte en dichterbij liggen her en der waterpoelen verspreid. Een kudde Marabou ooievaars staat al een tijdje ergens aan de waterkant. Soms schiet er ergens een zwerm vogeltjes tussen het hoge gras vandaan. De wilde dieren van de savanne lijken zich voorlopig nog verscholen te houden.

Dan zie je uit je ooghoeken opeens een lichtgrijze vlek langzaam voorbij bewegen. Haastig zet je de verrekijker aan je ogen. Witte olifanten! Een kudde grote witte geesten beweegt zich gestaag naar een van de drinkpoelen. Het schouwspel barst los als de imposante reuzen het water instampen en elkaar natspetteren. Een eindje van de spelende kudde lopen een moederolifant en haar jong naar een rustigere stek. Ze bewegen zich langzaam naar je toe. Ze komen wel heel dichtbij! Met ingehouden adem zie je hoe het jonge olifantje het water in spurt met daarachter de majestueuze gestalte die met haar slurf verkoelende druppels water over haar dikke rug laat lopen. Wat een magisch moment. De safarivakantie kan nu al niet meer stuk.

 

Zuid-Afrika: safaribestemming bij uitstek

In het meest zuidelijke punt van het imposant continent dat Afrika heet, ligt misschien wel haar meest veelzijdige land. Van uitgestrekte savannes tot ruwe bergkammen en idyllische wijnvelden, allerlei landschappen vind je hier. Een safarivakantie zal je dan ook door het prachtige leefgebied van de befaamde Big Five voeren. Bovendien zijn er in Zuid-Afrika veel gebieden die buiten de greep van de malariamug liggen, wat je safari wel zo rustgevend maakt. Daarnaast biedt dit land veel meer mogelijkheden tot recreatie, van wandelen tot mountainbiken en van wijnproeven tot het nuttigen van een heerlijk stukje struisvogelbiefstuk.

 

Safarivakantie in Namibië en Botswana

Minstens zo bijzondere bestemmingen zijn Zuid-Afrika’s buurlanden Namibië en Botswana. Zo heb je in Namibië een van ’s werelds meest onherbergzame landschappen in de Namib woestijn. Hier bevindt zich tussen de rode zandduinen de Dodevlei, waar her en der dode bomen als het ware genageld in de kurkdroge kleigrond staan. Tussen deze nog ongerepte natuur vind je van alle soorten wild: giraffes, antilopen, olifanten, etc. Maar daarnaast vind je hier ook nog steeds eeuwenoude volksstammen, bijvoorbeeld in het Kalahari natuurreservaat in Botswana.

 

Hoe ga je op reis?

Op safarivakantie gaan betekent dus zo veel meer dan wilde dieren spotten. Maar toch kom je om de majestueuze heersers van de savanne van zo dichtbij mogelijk bekijken. In de safariparken zal je dus veelal onder begeleiding van een gids op pad gaan. Die weet de beste plekken te vinden en heeft daarbij ook veel informatie te vertellen. Buiten het park kun je in een groep op rondreis gaan en bijvoorbeeld per bus reizen. Maar je kunt ook met een eigen gehuurde auto op pad gaan, zodat je in je eigen tempo de bestemmingen kunt ontdekken. Ook voor je slaapplek is van alles mogelijk. Zo kun je verblijven in luxueuze loges midden op de savanne, in comfortabele hotels in de stad of je kunt zelfs kamperen, voor de echte avonturiers.

 

Wil je nu ook op safari? Boek dan snel jouw ideale vakantie op Via Ella.

 

 

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals

× WhatsApp