Bijzondere strandvakanties

Geniet van parelwitte stranden met helder blauw water. Liggen, luieren en opladen.

Ideale strandvakanties

Zon, zand, zee. Van deze drie woorden word jij zielsgelukkig. Tijdens strandvakanties trek je erop uit om de warmte en verhelderende wateren volledig tot je te nemen. Onder een strakblauwe hemel, zittend in de zon met onder je voeten zachte zandkorrels die langzaam opwarmen. Je levenstred past zich vanzelf aan aan de cadans van het bijna geruisloos aanspoelende en dan weer terugtrekkende water. Maar een ideale strandvakantie is zo veel meer.

 

Strandvakanties op de meest afgelegen plekken

Ga bijvoorbeeld op ontdekkingstocht onder het wateroppervlak en kijk je ogen uit. Bezoek de plekken die onder water nog minstens zo mooi zijn als daarboven. Het Afrikaanse eiland Mauritius is zo’n waar paradijs op aarde. Zo laat je je betoveren door strandvakanties naar haar gouden stranden en serene baaien. Maar het ware walhalla laat zich onder water vinden. Hier waan je rond in kleurrijke, fabelachtige onderwaterrijken met uitgestrekte koraalriffen en tropische vissen. Zet je snorkel op en duik in de heldere blauwe wateren van de Blue Bay en laat je verwonderen over het adembenemende zeelandschap. Een strandvakantie laat zich dus uitstekend lenen voor activiteiten op het droge en in het water. Maar voor een geslaagde vakantie hoef je helemaal niet zo ver weg.

 

Culinair genieten op strandvakantie

Laat je anders vervoeren naar de goddelijke kusten van Ithaca. Dit mythische Griekse eiland is de thuishaven van Odysseus, maar jouw reis ernaartoe hoeft gelukkig niet lang te duren. Binnen de Europese grenzen zijn namelijk ook ontzettend veel verrukkelijke stranden te bewonderen. Mocht je even verder willen kijken dan het uizicht vanuit je strandstoel, dan biedt dit eiland ook veelal culturele en culinaire uitstapjes. In de vele pittoreske stadjes dat het eiland telt, proef je de heerlijkste lokale gerechten. Zoals Tserepa, een lokale lekkernij met gemarineerde kip en knoflook. Genieten op je strandvakantie kan dus in alle vormen en maten.

Waar overnacht je op strandvakantie

Voor diegene die niet elke avond op het strand onder de sterren hoeft te slapen, zijn er genoeg opties voor accommodatie tijdens een strandvakantie. Je kunt zelfs zo dicht mogelijk aan het strand, al dan niet op het strand, overnachten. Denk aan een strandhutje, waar je bij het ontwaken meteen een eerste stap in het zand zet. Deze huisjes zijn vaak van alle gemakken voorzien en kunnen ook extra services aanbieden, zoals een bezorgd ontbijt. Houd je van een iets hardere bodem onder je voeten, dan kies je voor een hotel in de meest prachtige kustplaatsjes. Of boek een resort in de meest afgelegen paradijsjes op aarde, waar genieten de enige maatstaaf is.

 

Reizen naar je droombestemming

Ga je op strandvakantie, dan zal je deze bestemmingen veelal bereizen met het vliegtuig. Om bij de meer afgelegen gebieden te komen zal je vervolgens per auto, bus of zelfs de boot verder reizen. Eenmaal aangekomen op je droombestemming heb je ook zeker de mogelijkheid om je verder dan het strand te bewegen. Op eilanden zal je vaak aangewezen zijn op de diensten van de lokale bevolking. Dit biedt je natuurlijk de uitgelegen kans om kennis te maken met het eilandleven van de bewoners. Daarnaast kun je er ook zelf op uit trekken, beeld je bijvoorbeeld een Vespa-ritje langs de met palmbomen bestippelde kust van de Côte d’Azur in. Op strandvakantie kun je je in alle vrijheid rond bewegen om je droombestemming te ontdekken.

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals

× WhatsApp