Bijzondere trekvakanties

Wandelen over mooie routes naar telkens een andere accommodatie - dwars door het land

Op trekvakanties maak je jouw droomtocht door de natuur

Heb je altijd al gedroomd van het maken van een trektocht door het bloemrijke landschap van Gran Canaria, of langs steile groene berghellingen in de Pyreneeën? Dan ben je met verschillende trekvakanties aan het juiste adres. Met een zonnetje in je rug trek je door afgelegen gebieden, waar je alleen bent met de natuur. Voerend langs diepe kraters en geurige dennenbossen. Trek je bergschoenen maar vast aan!

Op pad met een metgezel

Daarbij hoef je zeker niet alleen op pad te gaan! Diep in de woeste Auvergne vind je een pittoresk boerderijtje waarvandaan je trektochten met ezeltjes kunt maken. Deze trouwe kompanen nemen je mee over de vruchtbare vulkanische gronden van de Auvergne. Dit bijzondere reisgezelschap helpt je met het dragen van de bagage en kan ook kinderen op de rug meedragen. Bovendien is op pad gaan met deze trouwe diertjes natuurlijk erg gezellig!

 

Bewandel legendarische routes op trekvakantie

De Santiago de Compostella route is een klassiek voorbeeld van een trektocht met mythische status. Deze tocht is zo ongeveer van overal uit Europa te bewandelen. Maar het is ook zeer goed mogelijk om bepaald etappes te ondernemen. Zo loop je in Galicië, in het noordwesten van Spanje, waar Santiago zich ook bevindt, door een prachtig bebost kustlandschap, met ruige berghellingen en groene wijngaarden. Aan dit laatste stuk van de route vind je bovendien verschillende onaangeroerde middeleeuwse stadjes, waar je tussen zandstenen muurtjes van pleintje naar pleintje loopt.

Je verblijf tijdens een trekvakantie

Tijdens trekvakanties bevindt je je lekker de hele dag midden in de natuur. Avonturiers kunnen ook ’s avonds een tentje opzetten en midden in de vrije natuur overnachten. Maar een beetje comfort is natuurlijk altijd welkom na het maken van een lange wandeltocht. Bij een huttentocht slaap je warm met een dak boven je hoofd. Hierbij heb je ook vaak de keuze uit een luxe aangeklede hut of een met meer sober meubilair. Tevens kun je voor extra gemak ook verblijven in een authentieke chambre d’hotes in Frankrijk of een Spaanse agroturismo.

 

Reis van en naar locatie

Voor het geval je niet met pakezel op pad bent, is er ook de mogelijkheid om je bagage los te laten vervoeren. Per shuttlebus zullen je spullen van locatie naar locatie gebracht worden, waardoor je tijdens de tocht geen last hoeft te hebben van een oncomfortabele rugzak. Bovendien ben je op trekvakantie niet gelimiteerd aan een gebied waar je een bepaalde route aflegt. Je kunt er namelijk voor kiezen om tussen losse etappes je te laten vervoeren of zelf met de auto op pad te gaan. Op die manier kom je ook bijvoorbeeld van het vliegveld gemakkelijk op je bestemming. Zo kun je je eigen manier bepalen hoe je je reis aflegt.

 

Wil je nu ook op trekvakantie? Boek dan snel jouw ideale vakantie op Via Ella.

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals

× WhatsApp