Bijzondere reizen naar Tsjechië

Verwonder je over al het moois dat Tsjechië te bieden heeft.

Tsjechië

De diversiteit in haar landschap maakt Tsjechië tot een populaire vakantiebestemming waar veel mensen graag naar afreizen. Of het nou een autovakantie is of een wandelvakantie of juist weer een citytrip. Tsjechië leent zich er uitstekend voor. Het land is trouwens ook zeer geschikt om met de hele familie te bezoeken.

Grote en kleine steden

Uiteraard is Praag dé trekpleister van Tsjechië. Met verschillende bezienswaardigheden zoals de astronomische klok, de Karelsbrug en andere indrukwekkende bouwwerken die deze stad rijk is.

Andere grote steden zijn de studentenstad Brno, de stad waar het pils vandaan komt met de toepasselijke naam Pilsen, en Ostrava die het centrum is van een groot industriegebied in het oosten van Tsjechië.

Spotgoedkoop

Over het algemeen is het eten en drinken in Tsjechië spotgoedkoop waar je buiten de typisch toeristische gebieden voor een pint nog geen euro betaalt. Hetzelfde geldt voor maaltijden. In vergelijking met andere Europese steden is uit eten in Tsjechië niet duur. De Tsjechische keuken kent met name veel vleesgerechte.

Cultuur

In steden zoals Kunt Hora, en Český Krumlov komt er zoveel historie terug in de straten dat je je als het ware in een schilderij waant. En dit is in veel van de steden die Tsjechië rijk is het geval. Een populair en prachtig kuuroord is Karlovy Vary dat tegen de heuvels in West-Bohemen ligt. Verder staat de bevolking van Tsjechië bekend om haar gastvrijheid. Dit zie je al snel terug als je ook in de kleinere stadjes rondwandelt.

Natuur

Dertig procent van het landschap van Tsjechië is bebost. Dit maakt voor veel ideale wandelvakanties. Maar ook voor fietsvakanties en activiteiten op het water leent Tsjechië zich goed. De flora en fauna is divers, er zijn verschillende geheimzinnige grotten te vinden in het Moravische Karst gebied. Sumava is het grootste natuurgebied van heel Centraal Europa en loopt langs de zuidwestelijke grens van Tsjechië. Het landschap van Tsjechië wisselt af tussen ondergrondse rivieren, bergen, vruchtbare laagvlaktes, grotten en ook opvallende zandsteenformaties.

Met alle diversiteit in landschap is het daarom ook goed voor te stellen dat er allerlei verschillende vakantiesoorten ideaal zijn voor dit land. Tsjechië heeft geen groot oppervlak, maar is vooral rijk aan een divers natuurgebied.

Geselecteerde filters:

Tsjechie Verwijder alle filters
Reizen zoeken

We zijn nog druk bezig met reizen voor deze bestemming.

Heb je een tip laat het ons weten!

Probeer een andere zoekopdracht. Of bekijk alle reizen.

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals

× WhatsApp