Tuinen & bloemen

Ontdek bijzondere tuinen en wentel je in de prachtige bloemenzeeën die de aarde rijk is

Tuinreizen: ontdek wondere, florale werelden

Bij tuinreizen ga je op in wolken van zoetige geuren en schilderachtige, fleurige bloesem. Je stapt binnen in wondere, florale werelden, van Engeland tot Japan. Dus als je een passie hebt voor de veelzijdigheid van het plantenrijk, of een liefhebber van vreedzame, kleurige taferelen, dan is een reis langs verscheidene tuinen en bloemen over de hele wereld iets voor jou.

 

Tuinreizen naar English gardens

Je hoeft niet ver te zoeken voor een overvloed aan prachtige tuinen. Aan de overkant van de Noordzee hebben onze Britse buren een uitgebreide collectie van ’s werelds meest befaamde tuinen. Een reis naar het wereldberoemd Stourhead, nabij Salisbury, is zo gemaakt. Hier vind je een prachtige Victoriaanse tuin, waar je, naar ontwerp, op geen enkele plek tweemaal hetzelfde zult zien. Geniet van de prachtige compositie van imposante eikenbomen, glooiende gazons en een meanderende vijver. Te midden van dit serene schouwspel staan marmerwitte paviljoentjes verspreid. Ontdek hier de, over de hele wereld gelauwerde, klassieke Engels landschapstuin.

Bijzondere tuinen over de hele wereld

Of verken elders in de wereld de pracht van de meest exotische bloemen- en plantensoorten. In Japan stap je eind maart en begin april een wondere roze wereld van de sakura, de welbekende kersenbloesem. Aan de andere kant van de wereld reis je door de tropische bossen van Costa Rica. Hier ontdek je de meest bijzondere vlindersoorten in het La Paz Waterfall Gardens natuurpark. En natuurlijk kan een reis naar het bloemeiland Madeira niet ontbreken voor de echte liefhebber. Je zult hier een bijzondere mengeling van Mediterraanse en subtropische planten vinden. Je kijkt je ogen uit over het imposante eilandlandschap gevuld met kleurrijke lapjesdekens aan bloemenvelden.

 

Alleen op pad of op groepsreis

Geheel verzorgde tuinreizen zijn er genoeg te vinden. Je zult bijvoorbeeld in hotels verblijven en in groepen excursies volgen die je naar de beste locaties brengen. Je hoeft dus geen flora-expert te zijn voor deze reizen. Op groepsreizen zullen kenners alles over de meest exotische bloemensoorten kunnen vertellen. Maar je kunt ook kiezen voor meer vrijheid en naast het volgen van excursies zelf op pad gaan. Zo kun je ook je eigen plan trekken. Of verblijf in een cottage op het Engelse platteland en ga de talloze parels van parken van de National Trust af. Zo kun je in rust genieten van de mooiste tuinen en bloemen.

Tuinreizen in de buurt

Ook de warmere klimaten liggen binnen handbereik. Zo waan je rond in de botanische tuinen van Cagliari op Sardinië, op zo’n twee uurtjes vliegen. Of tour per bus richting de weelderige kasteeltuinen van Normandië, of per ferry richting de woestenij van de Schotse Hooglanden. Maar dichterbij huis vinden we ook talloze prachtoorden. Naast de Keukenhof biedt Nederland ook bijzondere planten- en bloemencollecties in bijvoorbeeld Appeltern in Gelderland, de Uithof in Utrecht of Arcen in Limburg. Bovendien vindt in 2022 de floriade weer plaats, ditmaal in Almere. Daarnaast kun je ook een kijkje over de grens bij Groningen nemen bij onze oosterburen in Ostfriesland. Hier vind je de meest lieflijk privétuinen en leer je de passievolle tuinders kennen die deze tuinen van hun weelderigheid voorzien. Ga op tuinreis om tot rust te komen, je passie te delen en de rijkdommen der natuur te bewonderen.

 

Wil je nu ook op tuinreis? Boek dan snel jouw ideale vakantie op Via Ella.

Blijf op de hoogte en ontvang:
reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor de gratis Via Ella inspiratienieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals

× WhatsApp